21 Ocak 2016

Grönholm Metodu

GRÖNHOLM METODU | ANKARA DT
1 perde | 1 saat 35 dakika
Yazan : JORDİ GALCERAN | Çeviren : BELİZ COŞAR | Yöneten : SİNAN PEKİNTON

İspanyol yazar Jordi Galceran, acımasız iş dünyasının yeniden tanımladığı "profesyonellik" ve "fedakârlık" kavramlarını sorgularken, insanların zaaflarının bu mücadeledeki yerini kara bir komedi içinde sunuyor.
Bir akşamüstü, şık bir plaza, büyük bir şirketin satış müdürlüğü pozisyonunun son etabı...

OYUNCULAR: CÜNEYT METE-DENİZ GÖKÇE YERSEL-ÜNSAL COŞAR-NUR YAZAR






Ankara Şinasi Sahnesinde izledim oyunu. İspanyol yazar Jordi Galceran'ın 2003 yılında yazdığı, Beliz Coşar tarafından dilimize çevrilen bir eser. 

Büyük bir plazanın 11.katında iyi bir şirketin satış müdürü pozisyonu için sıradışı bir mülakat izliyoruz temsilde. Ağır edebi betimlemeli sanatsal bir tiyatro oyunu değil, dizi ya da sinema izliyormuşuz gibi ya da hayatın ta kendisiymiş gibi gerçek ve eğlenceli. Ayrıca bol argolu günümüzü yansıtan modern bir metin olduğunu da söylemeliyim. Fernando rolünde Cüneyt Mete, Carlos rolünde Ünsal Coşar, Enriqua rolünde Deniz Gökçe Yersel, Mersedes rolünde Nur Yazar vardı. Oyuncuların dördü de çok ustaydı. Dört eş başrolden oluşuyordu karakterler ve hepsi de rolünün hakkını verdi diyebilirim. 
Temsilde psikolojik bir savaş ve kara komedi izlerken iş hayatının rekabetçi, acımasız dünyasına da yakından tanık oluyorsunuz. Oyun her aşamasında merak ve yaratıcılığı canlı tutmayı başaran süprizlerle dolu. Bir buçuk saatin nasıl geçtiğini kesinlikle anlamayacağını söyleyebilirim. 
ADT' de ilk sezonu olan bu temsilin neden kapalı gişe oynadığını gidince çok iyi anlayacaksınız. Eğlence garantili güzel bir tiyatro akşamı için kesinlikle tavsiye ediyorum.

2 yorum:

haydi söyle :)