29 Haziran 2016

Yaz Kitaplarımız

Evet tatil başladı. Öğretmenlerimiz bu yaz için kitap okuma dışında ödev vermediler. Ve çocuklara çok geniş bir seçenek listesi sundular. Bu listeden harmanladıklarımızla yaz için bir kitap alışverişi yaptık.

Felaket Henry' yi listede görünce çok mutlu oldular çünkü Henry ve kardeşi mükemmel Peter' in küçüklüğünü biliyorlar.
Hemen okumalara başladılar. Elif acayip bir çocuk tüm akşam odasına kapandı ve sanırım kitapların yarısını bitirdi. Eren için ise mücadeleye devam. Her bitirdiği kitaptan sonra öğretmenine yorumlarını yazması gerekiyor, belki bir motivasyon olur :)
Güzel ülkemin güzel çocukları büyüyorlar. Yeni nesil anneler olarak onların tüm gereksinimlerini, psikolojilerini, eğitimlerini önemsiyoruz. Onların büyüyüp mutlu, özgüven sahibi, kendilerine yetebilen yetişkinler olmalarını istiyoruz. Ve bu yolda ilerlerken bulundukları yerde bir bombanın patlamaması, biber gazı fişeği denk gelmemesi, serseri kurşunların onlardan uzak olması ya da bir otobüs durağında ya da havaalanında ya da bir meydanda güven içerisinde olmaları için dua ediyoruz. Çünkü elimizden daha fazlası gelmiyor. Çok üzgünüm. 

3 yorum:

  1. Kız çocukları erkeklere göre daha disiplinli oluyor sanki. Okumayı daha çok seviyorlar. Ödevlerde daha titiz davranıyorlar. Cinsiyet ayrımının farkını siz daha yakından görüyorsunuzdur.
    Bizler çocuklarımızı en güzel şekilde yetiştireceğiz diye çabalarken diğer taraftan ana kuzularının gözünün yaşına bakmayan hainler oldukça nasıl olacak bilmiyorum. Gelecekten endişeliyim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım haklısın, arkadaşımın da bir kızı bir oğlu var o da aynı şeyi söylüyor.

      Artık karamsarlığa bile alışmaktan korkuyorum. Çevremdeki herkes umutsuz her şey kötüye gidiyor. İnsanlar ülkeyi terk etmeyi ciddi ciddi düşünmeye, planlamaya başladı. En kötüsü de can güvenliği olmaması...

      Sil
  2. Iyi tatillwri olsun. Çok güzel kitaplar.

    YanıtlaSil

haydi söyle :)