25 Kasım 2010

ankara mogan parkı

konya yolundan gölbaşı na gelmeden haymana yol ayrımına dönüp, dosdoğru ilerlerleyince mogan parkı na ulaşılıyor. park, 602 bin metrekarelik bir alana kurulmuş, piknik alanı var ama yazları ve hafta sonları barbekü ve piknik masalarında yer bulmanın zor olduğunu duymuştum. erken saatlerde gitmekte fayda var. asma köprülerle ulaşılan bir adası varmış ancak görme fırsatım olmadı. küçüklü büyüklü epeyce bir çocuk oyun alanı ve çok çeşitli cafe restoran var. göl kenarındaki ahşap yürüyüş yolu çok güzel. balık tutan da epeyce vardı. biz tüm yaz durduk durduk sonbaharın sonlarında mogan ı keşfettik. sarı yapraklar, göl üzerindeki karabataklar ve sessizlik bize iyi geldi...

5 yorum:

  1. her sene birkaç defa özellikle bayramlarda mogan gölünün kenarından geçerim hatta konya yolu üzerindeki bölümüne de gideriz ama ne adacıktan haberim var nede böyle güzel bir park farkettim :)
    İyiki anlatmışsın güzel güzel bir dahaki sefere mutlaka kurcalayacağım etrafını
    teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. şu ağaçtaki ev çok hoş tam masal evi gibi:)
    Bence yazın o kada rgüzel olaz çok sıcak olurdu.Ben parklar sonbaharda daha güzel oluyor.Ama ilkbharda da gitmeyi unutmayınız o zmana bambaşak bi güzel olur bence.

    YanıtlaSil
  3. çok güzel görünüyor bencede...
    onlar sayesinde biz de gezenti olduk çıktık değil mi??

    YanıtlaSil
  4. Güzelmiş. İstanbulda da benzer yerler var ama siz daha şanslısınız..

    YanıtlaSil
  5. oytun la hayat bir dahaki sefere ben de adayı kaçırmamayı planlıyorum :)
    fikriye gerçekten sonbahar da çok güzeldi.. zaten ankara nın en çok sonbaharını seviyorum :)
    nihal onlar sayesinde nerde bir park bahçe var hepsini öğrendik valla :)))
    syrakusa emin misin?? istanbul da neler vardır kim bilir, biz burada göllerle idare ederkene siz kocaaa marmaraya boğaza bakıyosunuz :) gene de teselli için saol :)))))))))

    YanıtlaSil

haydi söyle :)