30 Nisan 2012

lozan park

bu parkı çok duymakla birlikte bir türlü gitmek nasip olmamıştı. ilk gittiğimizde yağmurlu bir akşamüstüydü ve park neredeyse boştu. ona rağmen çok güzel vakit geçirdik. çünkü oyun pakında kullanılan malzemelerin çoğu doğal malzemelerdi.
aslında fotoğraflamayı unuttuğum bir ağaç oyun evi ve safi kütükten yapılmış tahtarevalli de var.
ikinci gidişimiz ise bu haftasonuydu, yani güneşli bir bahar günü... park epeyce doluydu ama oyuncakları öyle güzel yerleştirmişlerki çocuklar için hiç bir tehlike yok. daha önce gittiğimiz bir çok parkta salıncaklar koşma alanı içerisindeydi çünkü. şu kasa şeklindeki salıncak çok hoşuma gitti.
ileri geri sallanan bir diğer oyuncak.
çoğu parkta göremediğimiz bir ağ tırmanma platformu... ayrıca kaydıraklara çıkış için klasik merdiven yerine epeyce eğlenceli alternatifler var.
piknik masaları (ki birbirinden mesafesi gayet iyi), açık tenis kortu, halı futbol sahası, basketbol ve voleybol sahası, koşu ve yürüyüş pisti, açık alan fitness parkı, kapalı fitness salonu, bisiklet binilebilecek alan, bir restorant ve cafe de mevcut. lozan park, hemen 365 avm nin yanında... bu yaz ahlatlıbel e güzel bir alternatif olacak bizim için.

16 yorum:

  1. buralarda da parklar hep oyle ve cocuklar bu tirmanma platformunu ve daha da yuksekleri cok seviyorlar,artik turkiye'nin de baslama zamani geldi de geciyor bile.ne guzel de eglenmis cocuklar,daim olsun insallah,sevgilerle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de kızımın hareketsizliğinden çok şikayetçiydim,Bağlarbaşı nda Muzipo diye bir yer buldum.oyunlarla hareket öğretiyorlar bütün kış haftada 2 gün gittik, şimdi de yaz okuluna gidiyor oraya bayılıyor pzrts ileri doğa sporları yapıyorlar, salı-perş yüzüyorlaar çok hoşuna gidiyor orası, çok iligili bier ekipleri de var ben çok memnunum yani.herkese öneririm

      Sil
  2. cocuklar ıcın boyle yerlerın sayısının artması lazım...nasıl da mutlu oluyorlar sevgı kelebeklerı

    YanıtlaSil
  3. Çok güzelmiş Nihancım, kaç ay önce bilmiyorum karlı günlerde oradan bir geçmiştik, bomboş bir yerdi ne güzel olmuş şimdi, birdaha gitmek şart oldu şimdi :)

    YanıtlaSil
  4. Cok keyifli bir yer hem de cankaya belediyesine bagli oldugu icin bira patates yapilabilen sanirim tek park!!

    YanıtlaSil
  5. daim olsun keyfiniz efem:)

    YanıtlaSil
  6. keşke tüm parklar böyle olsa ama çok kısıtlı sayıdalar,ne güzel eğlenmişler minikler..

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel gerçekten.Belediyeler bir tutturmuş plastik parkları aynı model devam ediyor.Değişik birşey yapalım düşüncesi hiç yok malesef :(

    YanıtlaSil
  8. u.aydın biz görünce şaşırıyoruz, keşke daha çok olsa :)

    kokoss kesinlikle şehirlerde bir kaç ağaç bir çocuk parkı epeyce kurtarıyor. ve çocuklu ailelerin gidebileceği sayılı yer var...

    derya cım çınar ın da bi görmesini isterim. bizimkiler deli oluyorlar çocuk parkına, akşama kadar bıraksan sıkılmazlar :)))

    YanıtlaSil
  9. ıtır bira patates mi dedin :) iyi bari bir dahakine aklımda olsun :) zaten gördüm bir kaç kişinin elinde canım çekmişti :))

    deli annnem :))) teşekkür ederiz, hepimizin öyle olsun :)

    bir kase lezzet saolun :)))

    YanıtlaSil
  10. anne eli gibi evet keşke daha çok olsalar... güzel eğlendik gerçekten. bir de parkta çocuk peşinde koşmaktan bankta oturmaya ve uzaktan izlemeye terfi ettiğimizden beri daha da keyifli oluyor :)

    ela toprak ve biz artmasını umut ediyoruz. farklı parklar hepimiz için güzel oluyor :) teşekkürler...

    YanıtlaSil
  11. Dünkü yorumlarımın hepsi uçmuş anlaşılan :(
    Ahşap parkları daha çok severim ben. Ne mutlu olmuşlardır bücürler. :)

    YanıtlaSil
  12. Nefis, harika, bayıldım. Ankara'da olasım geldi. Gerçekten çok güzelmiş park. Biz ciddi ciddi tırmanma duvarı eksikliği yaşıyoruz.

    Mahallemizdeki minicik, kırık dökük parktan medet umuyoruz ne yazık ki biz haftaiçleri.

    YanıtlaSil
  13. Bir de kardeşin sürekli ablanın peşinde olma, onu taklit etme halleri de resimlerden bile belli. Çok tatlılar çook, maşallah. Bayılıyorum bu ikiliye:)

    YanıtlaSil
  14. eminecim yazmışmıydın dün :( evet ahşap parklar çok güzel... sorma pek mutlulardı :)

    dağlar kızı hiç yoktan iyidir diyor insan ama güzellerini görünce de keşke hepsi böyle olsa diyor. sorma canım aralarından su sızmıyor çok iyi oyun arkadaşı oldular, yani göreceksin nasıl rahat olacaksın sen de:)) en güzeli kimseye ihtiyaç duymadan birbirleriyle sıkılmadan oynuyorlar :))) (maşallahh :)))))

    YanıtlaSil

haydi söyle :)