30 Temmuz 2013

aqua vega akvaryum

uzun zamandır aklımızda olan akvaryuma makromarketin bilet kampanyası vesile oldu ve geçtiğimiz hafta sonu gidebildik. açılalı epey olmasına rağmen ziyaretçileri yine de fazlaydı.

nata vega avm' nin en alt katında yer alan akvaryumun girişinde sizi fotoğrafçılar karşılıyor. çıkarken çektirdiğiniz fotoğrafını arkanızda kocaman köpek balığı ya da ahtapot seçenekleriyle satın alabiliyorsunuz. 
ilk katta sağlı sollu irili ufaklı akvaryumlar içerisinde çeşit çeşit balıkları görüyorsunuz. bu koridorun sonunda küçük bir de timsah var. daha sonra içerisinde koi balıkları (alabalığa benziyor) nın olduğu açık bir havuz var.
asıl herkesin merak ettiği ve ilgi gösterdiği içerisinde dev balıkların yüzdüğü tünel ise bir alt katta... her yeriniz suyla kaplı olmasına rağmen bir tedirginlik ya da bunalma hissetmiyorsunuz.
üzerinizden uçarmışcasına gülümseyerek geçen vatoz balıkları huşu içinde yüzüyor :) 

burada eren' den daha büyük balıklar vardı ve tünelin içbükey yapısından dolayı balıkların %40 daha küçük görüldüğü yazıyordu. gerçekten buraya dalmak ve balıkları beslemek büyük cesaret ister...
işte akvaryumun en büyük balıkları...

çocuklar çok keyifli gezdiler, özellikle eren büyük balıklara hayran kaldı ve hemen tekrarının pazarlığını yapmaya başladı...

heyecanla bekledikleri yaz tatilinden önce kuzenleriyle keyifli bir gün geçirdiler, sayelerinde biz de gezip görmüş olduk...

98 metre uzunluğunda 4,5 milyon litre su kapasiteli türkiye' nin en büyük dünyanın ise ikinci büyük tünel akvaryumunu, aqua vega akvaryumu ziyaret etmek istiyorsanız şehir fırsatlarına göz atmanızı öneririm. çünkü 2 yaş üzeri ücretli ve biletler 15 tl.

8 yorum:

  1. Masal dünyası gibi bir yer, ne kadar güzel. Henüz gidemedim ama ilk fırsatta ben de gitmek istiyorum. Ama benim ufaklık köpekbalıklarından biraz korkacak gibi görünüyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet gidilesi bir yer, korkacağını sanmıyorum kendinizi güvende hissediyorsunuz yoksa eren de tırsardı :)

      Sil
  2. Bende Eren gibi çok seviyorum orayı, ne güzel bir gezi olmuş :)

    YanıtlaSil
  3. Bize çok yaklaşmışsınız:) Evimiz çok yakın. İlk günlerde gitmiştik ama ben kapalı yerlerden pek hoşlanamıyorum. Dediğin gibi ferah ama tırstım ben:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet o tarafa gelince bakınıyorum zaten etrafa :) çift cam yapmışlar ama gene de hoşlanmayanlar olabilir. ben de gitmeden tedirgin oldum ama içeride sorun olmadı :)

      Sil
  4. biizmkiler çok heyecanlanır sanmıştım ama çok ilgilenmemişlerdi kışın gittiğimizde :) Belki biraz daha büyümeleri lazım. Çok güzel bir yazı olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet şöyle 5 yaş sonrası daha iyi anlarlar, teşekkür ederim :)))

      Sil

haydi söyle :)