23 Temmuz 2013

kreşimiz bitiyor

elif; 2,5 yaşından beri tam 4 yıl devam ettiği kreşten artık mezun oluyor. son sene ana sınıfı da olsa, ilköğretim okullarına bağlı ana sınıflarından biraz daha kreş havasındaydı. hangisinin daha iyi olduğu tartışılır ama biz aynı düzenimizin bir yıl daha devam etmesini istedik. çünkü iki çocuğu aynı yere bırakıp aynı yerden almak çok daha kolaydı bizim için.
-sınıfları 2007 yılının ilk 6 ayında doğanlardan oluştuğu için bazı arkadaşları ilkokula başladılar, bazıları ise gitmeyi planladıkları ilkokulun ana sınıfına kayıt yaptırdılar. bu sebeple mevcutları çok azdı.
-elif senenin 2.yarısından itibaren kreşten sıkıldığını ve artık ilkokula gitmek istediğini söylemeye başladı.

eren; 2 yaşında başladığı kreşte 3.senesini tamamladı. seneye aynı kreşin ana sınıfında olacak ve ablası 2.sınıfa başlarken eren de aynı okulun 1.sınıfına başlayacak. (yazması ne kadar da kolay, allah' ım bana yardım et!) bu sene ilk kez iki çocuğumuz farklı okullarda olacak, eve gidiş dönüşlerde nasıl bir düzen oluşturacağımız şimdilik belirsiz.
-eren' lerin sınıfı 2008 doğumluluların son 6 ayında doğanlardan oluşuyor ve 19 kişiler. 1 öğretmenleri, 1 yardımcı öğretmenleri ve 1 de bakıcı anneleri var.
-ablasının 1.sınıfa başlayacak olması onu üzüyor, kreşte yalnız olacağını ablasından geri kalacağını düşünüyor olmalı... seneye bizi zor günler bekliyor!

*bu sene ikisi de jimnastik, müzik, drama, satranç, halk oyunları, resim-seramik ve ingilizce olmak üzere 7 tane ders aldılar. her bir ders için ayrı öğretmen geliyor ve ders programları var. satranç konusunda cingöz ile fındık' la satranç öğreniyorum cd' sinden çok faydalandık.
*yayın takibi olarak elif' ler 6 kavram, 1 matematik, 1 çizgi kitabından oluşan smg yayıncılığın "sırada ne var" 5-6 yaş eğitim setini takip ettiler. anasınıfı olmalarına rağmen harf bilgisi ve ses öğrenmediler. eren' ler ise 6 kavram ve 1 aile katılım kitabından oluşan şiir çocuk yayınlarının 4-5 yaş "uçan balon" eğitim setini takip etti.
*bu sene kışı neredeyse hiç ilaç kullanmadan atlattık (nazar değmesin lütfen). oysa ki kreşe ilk başladığımız sene sağlıklı oldukları günler sayılıydı. bu da demek oluyor ki çocukların yıllar geçtikçe bağışıklık sistemleri güçleniyor.
*bu sene 3 tane gösteri izledik. 23 nisan gösterilerine ek olarak elif' lerin mezuniyeti oldu.
*sınıfları birbirine çok yakındı, birbirlerinin arkadaşlarını çok iyi tanıyorlardı. eminim ilerideki yıllarda da aralarında sadece 1 sınıf olacağı için bu durum devam edecek.
*6,5 ve 5 yaşlarında kocaman çocuklar oldular. artık telaşlarımız, isteklerimiz, kaygılarımız geride bıraktığımız yıllardan o kadar farklı ki... 














kızım için bir dönem daha kapanıyor ve bizi yine yeni maceralar bekliyor...

17 yorum:

  1. hayat boyu herşeyin hayırlısı olsun onlar için inşallah

    YanıtlaSil
  2. hadi kolay gele..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rast gele :) bakalım gelecek günler nelere gebe :)

      Sil
  3. çok tatlılar maşallah

    YanıtlaSil
  4. maşallah kuzu kuzularımıza:) Rabbim sizin, bizim hepimizin yar ve yardımcısı olsun... bebekken ne kolaymış herşey meğerse değil mi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah deli anne ah, şu okul sürecinden gözüm nasıl korkuyor bilemezsin...

      Sil
  5. Herseyin hayirlisi olsun Nihancim eminimki senin cocuklar hepsini halleder masallah onlara

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. umarım sedacım umarım... şu uyku sorununu atlattık ya gerisi gelir diyorum ben :)

      Sil
  6. Dilerim eğitim öğretim hayatları hep başarı ile devam etsin.
    Biz de kreşin anaokuluna gitmeye karar verdik. Diğer türlü kafamız çok yorulacaktı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet nilhan, kreşin anasınıfı daha iyi aynı düzen devam en azından...

      Sil
  7. sana çocuklarına hayranım.allah sabrını gücünü verecek canım zor günler bekliyor hepimiz ama zor olsada değer değilmi:)iki meleği öp benden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fikriyecim :) teşekkür ederim :) sağlıcakla al kucağına 2.prensini, 2 çocuklu hayatını merakla bekliyorum :)

      Sil
  8. Nihancım Allah kolaylık versin. Eminim en güzel şekilde altındna kalkacaksınız bu güzel ve heyecanlı dönemin.
    Okulları ne kadar iyiymiş, hayran kaldım inan. Okul süreci iyi bir okul, iyi öğretmenler ve kitaplar sayesinde kolaylaşıyor, güzelleşiyor değil mi? İnşallah önümüzdeki dönemler de hepimizin çocukları için iyi bir süreç olur. Emin ol İstanbul'da işler bir kat daha zor birkaç açıdan, ödüm kopuyor benim düşününce.

    Resimler harika bu arada, maşallah bal kuzular:)

    YanıtlaSil
  9. evet canım korktuğumuz kadar var bence de göreceğiz bakalım okullar açılınca ne zorluklar bekliyor bizi... istanbul' da mesafeler uzun olduğu için daha zor olabilir gerçekten... kreşimiz çok yetkin ve güzel bittiğine o açıdan üzülüyorum... çok teşekkür ederiz :)))

    YanıtlaSil

haydi söyle :)