13 Şubat 2014

üçleme


yaşantımı koşullar şekillendirir: hayatımızda değiştirmenin çok güç olduğunu düşündüğümüz, bizimle bağıntılı bazı alanlar vardır. örneğin varlıklı ya da yoksul oluşumuz, aile yapımız, mesleğimiz, çocuklu ya da çocuksuz oluşumuz gibi... bu koşulların oluşmasında mutlaka katkımız olmuştur ama artık yaşam tarzımızı ona göre biçimlendirdiğimiz için değiştirmeyi düşünmeyiz.

o koşullar altında nasıl yaşadığımı karakterim belirler: belki koşulları değiştiremeyiz ama hissettiklerimiz farklılaşır. bazılarımızın çok lüks bir otelin muhteşem brunchından aldığı keyfi, bir başkası çıtır simit ve çayda bulabilir. bazılarımız karamsardır, kötümserdir hayat hep onlara karşı gibi hissederler; diğerlerimiz ise yüzlerindeki gülümseme ve esprileriyle çevrelerine ışık saçarlar... bazılarımız başkalarının sözlerinden, yaşadıkları olumsuzluklardan çokça etkilenip hayatlarını yaşanmaz hale getirir; bazıları ise küçük mutluluklarla yaşamlarını bir panayıra çevirmesini bilir... hislerimize yön veren karakterlerimizdir.

karakterim kaderimdir(*): karakterimiz bir gölge gibi peşimizden gelir... doğarken yanımıza aldığımız ve bırakıp gitmeyi düşündüğümüzde bile bizimle gelen, kodları dna'larımıza işlenmiş, muhtemelen gelecek kuşaklara da aktaracağımız doğamızdır, yapımızdır, parçamızdır... 

(*) bu söz bana ait değil, sahibini net araştırmalarında bulamadım. ancak bir kaç kaynakta shakespeare' e ait olduğuna rastladım...

not: görsel nicoletta ceccoli

9 yorum:

  1. Yaşar Kemal'in hayatını okuyordum , "yaşamımız içinde bulunduğumuz koşullara göre değişir,koşullar bizizdir"diyordu",romanlarım da bu koşulların ürünüdür"...
    Ne felsefeli yazı olmuş bu böyle:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayşecim böyle yazılarımı bir kaç gün sonra beğenmiyorum hafif buluyorum ama aklıma düşeni de yazmazsam içim rahat etmiyor :) idare ediverin gari :)))

      Sil
  2. Çok hoş bir paylaşım olmuş. Ve görsel biliyorsun genel olarak aynı zevkimiz. N.Ceccoli hemen her yıl paylaşımlarımda vardı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet görseller konusundan senden çok şey öğrendim ebrucum :)

      Sil
  3. Evet sorun da bu zaten karakterlerimizi değiştiremiyoruz ne yazık ki. İnsanlar, karakterleriyle varlar ve bu değişemiyor. İyisi de var, kötüsü de var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öyle kabul etmemiz lazım hem kendimizi hem yakınımızdaki insanları sanırım :)

      Sil
  4. Resimi ve paylaşımınızı çok beğendim..
    sevgiler,

    YanıtlaSil

haydi söyle :)