12 Ocak 2015

ilköğretim 2.sınıflar ne okur

saftirik serisi elif' in favorisi... öyle ki yenisi çıkar çıkmaz alıyoruz ve bitirmesi iki günü bulmuyor. tüm çocuklar gibi biraz argo, didaktik değil eğlenceli, resimli, aykırı öyküleri daha çok seviyor.
bu kitapları geçen sene almıştım, 1.sınıf için biraz ağır gelmişti. bu sene severek bir solukta okudu. ancak hala küçük prens ve şeker portakalı için zamana ihtiyacı var.
can çocuk yayınlarına dalış yaptık. gerçekten severek okudu. özellikle pıtırcık' ı çok sevdi.
biz de son kitap alışverişimizde pıtırcık serisine devam ettik. 
 ve farklı deneyimler için de bunları aldık.
elif kitaplar gelir gelmez hevesle okumaya başladı :)
kitap önerilerine açığım hatta ihtiyacım var. bu çağdaki çocukların hangi tür kitaplardan hoşlandığını merak ediyorum.

23 yorum:

  1. 3.sınıfa giden bir oğlum var saftirik hastasıyız :) kücük prens ve şeker portakalını 2.sınıfta ağır geldi okuyamadı ama bu yıl bir çırpıda bitirdi.2.sınıf için morpa kampüs ,limon ve tudem yayınlarının kitaplarını tavsiye ederim.tek tek isim belirtemiyorum seri halindeler genelde.umarım hep boyle kitap sever çocuklar olurlar ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim. önerilerinizi dikkate alacağım :)

      Sil
  2. can çocuk yayınlarının kitaplarını bende çok severek alıyorum, ama benim paşanın çok sevdiği söylenemez :)
    Favorisi onunda saftrik serisi gibi kitaplar...
    İçeriği daha hoş kitapları okumasını kalben istesemde şu anda galiba en önemlisi kitap okumayı sevmesi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle, ben de merak ettim okudum saftirik' i çok eğlenceli :)))

      Sil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Biz şu ara Levent serisine takılmış durumdayız Timaş yayınlarından, Türkiye'yi geziyor il il birde gizemli
    bazı kitapları var. Aynı serinin kızlar için olanı var belki Elif de sever. Adını birturlu hatırlayamadım biz Beğendik ve Ada kitabevlerinden bulduk eminim başka yerlerde de vardır tavsiye ederiz.

    http://www.timascocuk.com/kitaplar/levent/levent-turkiyeyi-geziyorum/levent-canakkalede.aspx?s=1

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deryacım kız versiyonu şirin... bir kaç kitabı var bizde. şimdi leventlere de başlayalım baktım çok beğendim, teşekkürler :)))

      Sil
  5. Merhabalar, Bir Dolap Kitap sitesini duymuşsunuzdur sanırım ama ben yine hatırltayım dedim :)
    hayykitaptan jill Tomlinson'un kitapları, sevgili salak günlük, clarice bean, celementine serisi, felaket henry serisi ilk aklıma gelenler oldu..
    benim kızımın adı da elif ve henüz 9 aylık :) Sevgiler diyeyim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili salak günlük var, felaket henry' ye bayıldı zaten :) clairice bean in bir kitabı var, nedense onu çok sevmedi. clementine serisini ilk duydum hemen listeme aldım çok teşekkür ediyorum :)

      Sil
  6. ilkokulda çocuklara okutulacak en iyi kitaplar,hayatı öğretebilecek çizgi roman eşliğindeki eğlenceli kitaplardır..özellikle de türkçe kitaplarına eğilinmesi lazım..eskiden türkçe kitaplarında çok sayıda öğretici eğlenceli yazı,roman,edebi vs gibi içerikler olurdu..şimdilerde var mı bilmiyom ama çocukları türkçe kitaplara yönlendirmek çok iyi olacak düşüncesindeyim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. türkçe kitaplarında evet güzel içerikler var gerçekten ama onu ders olarak gördükleri için farklı seçenekler sunmak istiyoruz. çok teşekkür ederim :)

      Sil
  7. Bunlar benim çok işime yarayacaklar eminim 2 yıl kadar sonra :) Şimdilik bol bol 3-5 yaş kitap önerisi verebilirim.

    Ama İran edebiyatının Samed Bahrengi dışında daha hafif ve farklı kitapları var. Farklı bakış açıları için değerlendirebilirsin. Remzi Kitapevi'nde buluyorum ben genelde.

    Cadı Vini serisi çok eğlenceli. Şimdi ben okuyorum çocuklara, çok zevk alıyorlar.

    Stefano Bordiglioni kitapları okuması da, konuları işleyiş şekilleri de farklı ve Elif yaşına uygun kitaplar. Biz Akkuzu Karakuzu seviyoruz :)

    İtalyan yazarları bir incele derim :) Gionata Bernasconi, Lucia Salem, Davide Cali vs.

    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yorumunuz benim için çok faydalı oldu. burada yapılan yorumlara göre bir liste oluşturuyorum ve akkuzu karakuzuyu da listeme aldım. çok teşekkür ediyorum :)

      Sil
  8. Saftirikten daraldım inan ki :) Defalarca okuyorlar bir de. Bu arada tüm liste aynı :) Behrengi'yi ben bile hala ara ara okuyorum. Bu arada bu listeye ek çıtır çıtır felsefe dizisini de önerebilirim. Çikolata Fabrikası ardından da Büyük Cam Asansörü sanırım. Seve seve okuduğumuz kitaplardan. Bu fotolarda tek sinir olduğum safritik :)

    YanıtlaSil
  9. Unuttum Nazım Hikmet'in Sevdalı Bulutunu da önerecektim :) Şimdilerde bir yayınevi de klasikleri özet halinde çocuklar için hazırlamış ama ona çok sıcak bakmadık. Sevmediğim ve ısrarla eve sokmadığımız bir yayın evi Timaş. Çok eskiden almıştık sonra önce biz okuyalım (hepsini önce biz okuyoruz) dedik ve fiyasko.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. timaşın küçük cep kitaplarını sevmedim ama şirin ve levent serisi güzel. gerçi ida için onlar artık çok hafif kalır. sevdalı bulut aklımdaydı ama biraz ağır mı gelir diye düşündüm. çikolata fabrikasına başlayamadı henüz bir okusun bakalım, sonra yelpazemi genişleteceğim. çok teşekkür ediyorum ebrucum :)

      Sil
  10. Bu tavsiyelere gelecek sene ihtiyacım olacak.
    MAşallah Elif'e. Dilerim her zaman en yakın arkadaşı kitaplar olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şimdilik öyle görünüyor nilhancım :) seneye gene burada olur karşılıklı fikirlerimizi paylaşırız umarım :))))

      Sil
  11. Kitapsever bir çocuğunuzun olması ne güzel, kutlarım. Kitapsever bir ailede olduğu için O da şanslı eminim.
    Keşke okulda da bu alışkanlığı destekleyecek bir ortamda olsa.
    Yorumlar çok yardımcı ancak aynı yaştaki her çocuk aynı kitaplardan hoşlanmayabilir. Erkek veya kız çocuklar farklı kitapları beğenebilirler.Her çocuk yaşadığı konuma, beklentilerine, kişiliğine göre kitap seçebilir.
    Sanırım en önemlisi o yaş çocuklarının okudukları kitaplar yoluyla düşünmeyi, paylaşımı, insan, hayvan ve doğa sevgisini ve benzer iyi alışkanlıkları öğrenebilmesi. Kitapta kullanılan dil sade ve yalın olmalı, olumsuz ifadeler bulunmamalı.Önce anne-babanın okuması, sonra çocukla birlikte kitapçıdan seçim yapılması uygun olur. Bu yaşlarda kitaplar konusunda seçici olmak harika. Geleceğin nitelikli gençleri bu yollardan geçerek, daha sonra kendi kitaplarını akıllıca seçen bireyler oluyorlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. makbule hanım yorumunuz beni duygulandırdı. önerilerinizi kesinlikle dikkate alacağım, çok teşekkür ediyorum.

      Sil
  12. Merhaba :) konu kitaplar olunca bir yorum da ben yapmak istedim. Blogumda okuyup sevdiğim pek çok kitaba yer veriyorum belki hoşunuza giden bir kitapla karşılaşabilirsiniz. Benim, kızınız için ilk tavsiyem "Güzel, Açıkgöz, Cesur Kızlar” serisi olur. Bunun dışında dedektiflik ilgisini çekiyorsa "Acar Hafiye" serisini ve "Lasse Maja Dedektif Bürosu" serisini önermek isterim. Bunların dışında "Ben ve Sen", "Çıtır Çıtır Felsefe Serisi" "Küçük Vampir Serisi" "Mürekkep İçiciler Serisi"ne mutlaka bir bakın derim. Yazacak o kadar çok kitap var ki aklımda :) şimdilik bunları yazdım, umarım faydalı olur...
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yorumunuz için çok teşekkür ederim, bu sayede blogunuzla tanıştım, harika bir iş yapıyorsunuz ve bana çok faydalı olacağına eminim, teşekkürler :)))

      Sil

haydi söyle :)