26 Nisan 2015

23 nisan

23 nisanda okulumuzdaki merasimdeydik. sabah kalktığımızda her yer bembeyaz kar ile örtülü ve hala yağış devam ediyordu. tabi ki bu durum bize engel olamadı ve saat tam 9 buçukta okulda sınıflarının yanlarında yerlerini almıştı çocuklar. 
her ikisi de kendi sınıflarının yanında olmak istediğinden anne-baba olarak ayrı takıldık törende. 
törenin sonunda elif' in sürpriz resim yarışması ödülü ile daha da sevindik.
çocukların hepsi pırıl pırıldı. çok duygulandık, çok gururlandık. şiirlerde, marşlarda gözlerimiz doldu. umutlandık gelecekten. çocuklarımızın kanatlarıyla yükselerek gelecek güzel günlerden.
gösterileri öğretmenlerimiz hiçbir yardım almadan kendileri hazırladılar. 
23 nisan çocuk bayramı tüm çocukların kutlu olsun.... 
bayramı kutlayamasalar da, onları ötekileştirmeyin. çocuklarınızı onlarla korkutmayın. aksine onların çalışmak zorunda olan, emekleriyle paralarını kazanan çocuklar olduklarını vurgulayın.

6 yorum:

  1. Daha nice bayramlara sağlıkla, mutlulukla... Çocuklar ne kadar güzel. Okul bir çiçek bahçesi gibi. Hazırlıklarını sunmak onlar için de hiç unutulmaz.
    Son kareyi eklemeniz ne kadar düşünceli bir davranış. Kutlarım Öğretmenim. Bakışlarındaki endişe, güvensizlik, korku öylesine belirgin ki... Keşke onlara da daha iyi bir gelecek sağlayabilsek...
    Selam-sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çocuklar bir harikaydı, rengarenklerdi. bayramı kutlayan kutlayamayan tüm çocuklar bizim çocuklarımız, bizim geleceğimiz.

      Sil
  2. Bütün çocuklar çocukluklarını yaşayabilse keşke hepsi aynı imkanlara sahip olabilse ama maalesef olmuyor yine de bu bayram tüm çocukların bayramı umarım bayramlarına her zaman sahip çıkan bir nesil olurlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. giderek çoğalan giderek yoksullaşan ülkemizde hüzünlensek de, çocuklarımız sayesinde geleceğe biraz daha umutla bakabiliyoruz.

      Sil
  3. en büyük bayram bu bayram herkese kutlu olmasın. kutlu olacak insanlar bellidir.. madem öyle bundan sonra böyle..

    YanıtlaSil

haydi söyle :)