9 Kasım 2016

Kitap Okuma Ödevi

Ödevlerden devam edelim. Kızım ilkokul 4.sınıf öğrencisi. Bu sene ilk kez yazılılarla tanıştı. Önceki yıllar gibi fasülyeden değil gerçek yazılı oluyorlar ve karnelerine notlar puanlama sistemi ile (100 üzerinden) gelecek bu sene. 4.sınıf müfredat olarak epey zor geldi bize. Din Kültürü, Trafik ve İnsan Hakları olarak 3 yeni dersi oldu. Sosyal Bilimler baya bir inkılap tarihi kıvamında. İnsan Haklarında 82 anayasasıyla giriş yapmışlar. Matematikte açılar gayet sembollerle gösteriliyor. Velhasıl 4.sınıf ile 3.sınıf arasında epey bir fark gözlemliyorum.
Bunların yanı sıra bir kitap listesi verdi öğretmenimiz. Bu kitapların neyse ki özetini çıkarın demedi ama yazılı olacaklar. İlk kez uygulanacağı için nasıl bir tarzda olacak bilmiyoruz. 
Elif kitap okumayı zaten çok seviyor. Bol resimli kitaplardan yavaş yavaş yetişkin kitabı düzeyine geçiş yapıyorlar. Kitapların üçünü bitirdi. Okumayı teşvik eden ödevleri seviyorum. 
Kitapların tamamı Günışığı Kitaplığından. Esrarengiz Komşu 1 ve 2 Eren' lerin geçen yıl sınıf olarak okuduğu kitaplardı. Ben de Geleceği Görme Ortaklığından giriş yaptım listeye. Hikayeler gayet sağlam, okumayı seven çocuklara belki alternatif olur :)

18 yorum:

  1. Maaşallah, darısı basımıza bakalım bu hala fasulyeden dersler görüyoruz 1. Sınıf elh not alma sınav olma yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Darısı başımıza demişsiniz ama önceki yıllar daha iyiydi, sanki bu sene bir ciddiyet geldi öğrenciliğimize :)

      Sil
  2. Kitap okumayı sevmesi harika, bu arada kitapların isimleri beni bile cezbetti:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap listesini ben de çok sevdim. Bizim zamanımızda illa dünya çocuk klasikleriyle dolu olurdu listeler. Artık çok fazla seçenek var. Çocuk kitabı okumayı ben de seviyorum :)

      Sil
  3. Okumaya teşvik eden tüm ödevleri, sınavları, bilumum uygulamaları çok seviyorum.
    Bu sene ilk defa kitap özeti çıkartıyoruz, ne şahane anlatamam :)))
    Kitapları not ettim, inceleyeceğim...
    Bu ara ayda en az 3 kitap okumak zorunda olduğumzdan tavsiyeye oldukça ihtiyacım var :)
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiye dedin de Oyuncu Anne' nin Dedemin Bakkalı kitabını çok merak ediyorum. En kısa zamanda almak istiyorum. O da aklında bulunsun. Bu arada kitap özeti konusunda kolaylıklar :)

      Sil
  4. "Neyse ki özet çıkarmayacaklar" dediğinizde kendi öğrencilik yıllarıma gittim. Ne saçmaydı ya! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet neyse ki :) Ne çok kitap özeti çıkardık biz gerçekten :(

      Sil
  5. Sayende gelecek sene bizleri nelerin beklediğinden haberdar oluyorum Nihan. Benimki hala resimli kitap okumayı tercih ettiği için, bu dayatmalı okumalar inşallah işe yarar kızımın kitap okumayı sevmesi için.

    YanıtlaSil
  6. Kitap okuma ödevlerini sevmiyorum ama kitaplar da güzelmiş :) Öperim sizi :)

    YanıtlaSil
  7. Kızım da ilk kez geçen yıl Haritada kaybolmak adlı kitaptan yazılı olmuştu.Yetiştiremeyince gece boyu sırayla sesli okumuştuk ;) Ben de bizim türkçe öğretmenimizin yöntemi sanmıştım o zaman.Sonra öğrendim ki birçok okulda var bu uygulama.İyiki de var.Teknoloji çocuklarına kitap okutmak daha zor çünkü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet okulda iki gün kitap okuma saatleri var. Tüm okul öğretmenler müdür görevliler herkes kitap okuyor bu saatlerde. Bu da güzel bir uygulama. Umarım okuma alışkanlığı kazanır çocuklarımız :)

      Sil
  8. kraliçeyi kurtarmak şahane!!!

    YanıtlaSil

haydi söyle :)