4 Eylül 2017

2017 Yazı

Haziran-Temmuz-Ağustos-Eylül aylarında Altınoluk' taydık :) Tabi tamamında değil ama Haziran sonuna, Eylül başına kıyısından köşesinden yetişerek orada toplamda biz 5 hafta geçirdik, çocuklar ise 6 hafta geçirdiler.

Anneannemiz, dedemiz, kuzenlerimiz, teyzelerimiz hatta en son bir kaç günlüğüne babaannemiz, halamız ile güzel anılar biriktirdik. Altınoluk bizim ikinci evimiz, ikinci adresimiz artık.
Her sene olduğu gibi havuz, deniz, aquapark, tekne turu, naturland, Akçay, Altınoluk, Ören Burhaniye gezileri, sabahları yaptığımız sonu denizle buluşan 5 km lik doğa yürüyüşleri rutindi. Farklı olan ve hafızalarımızda en çok iz bırakan, bize tatil içinde tatil yaşatan ise Taylıeli Köyü, Bozcaada, Çanakkale, Gelibolu gezilerimizdi.  
Çanakkale' yi çok sevdim. Çok yaşanılabilir buldum. İleride bir şehir değişikliği düşünürsem ilk aklıma gelecek yerlerden biri olacak.
Tabletler maalesef okulların kapanması ile hayatımızın vazgeçilmezi oldular. Çocukları suçlayamıyorum çünkü sanırım ben de telefon bağımlısıyım :( 
Ancaak :) Neyse ki hala kitap evlerinde keyifli vakit geçiriyor ve bol bol kitap okuyoruz. Ve neyse ki okulların açılmasına az bir zaman kaldı. 
 
Çocuklarla bu yaz geçen yıllardan daha fazla çatışma yaşadık. Çünkü kendi kararlarını kendi almak isteyen ve büyüme sancıları çeken bir sütlü çikolatamız ile çevresindeki tüm abileri kendine rol model alan ve tüm olumsuz yönlerini kapan bir bitterimiz var :) 
Bu yıla kadar şehitlikleri görmeyi ertelemiş çocukların biraz daha büyümelerini beklemiştik. Doğru yapmışız, hem duygusal hem fiziksel olarak gayet tatminkar bir gezi oldu. Bozcaada' nın tam olarak hakkını veremedik diye düşünüyorum. Pazar kuruluydu, müze kapalıydı, çok sıcak olduğu için kaleyi ve sokak aralarını çok iyi gezemedik. Ama dondurma ve kurabiyelerine bayıldık :) 
Güzel bir yaz tatili geçirdik şimdi ise maalesef işlerimize dönme ve okul hazırlıklarına başlama vakti :)
Bu sene Eren 4.sınıf, Elif ise 5.sınıf. Elif' in orta okula geçmesi ve yeni okulu beni heyecanlandırıyor. Umarım tüm çocuklar, veliler ve öğretmenler için güzel bir eğitim-öğretim yılı olur.

19 yorum:

  1. Çocuklarınıza ve sizlere şimdiden iyi bir eğitim öğretim yılı diliyorum...

    YanıtlaSil
  2. Dolu dolu bir tatil olmuş :)

    YanıtlaSil
  3. Kuzey Ege kesinlikle benimde favorim, son zamanlarda biraz aşağılara kaysak da ilk göz ağrımız, tatiliniz süper, dolu dolu geçmiş, Elif ve Eren'e yeni okul dönemlerinde başarılar dilerim, Çınar da bu yıl 5. sınıf bir dönemi kapattık bir yenisini açtık bakalım yeni okul bizde meraklı ve heyecanlıyız..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çınar da 5.sınıf, yıllar su gibi geçiyor :) Ben de Çınar' a başarılar diliyorum.
      Benim de kalbim hep oralarda çarpıyor, hiç dönmek istemiyorum Ankara 'ya...

      Sil
  4. Ne iyi etmişsiniz, güzel bir tatil olmuş, Çanakkale şehitliğini bir gün görmeyi çok istiyorum. Çocukların yeni ders yılı hayırlı olsun. Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saolun Müjde Hanım, umarım nasip olur, farklı bir hissiyat. Bir de 30 Ağustos dolayısıyla bir kaç etkinliğe denk geldik, daha da duygusal oldu bizim için.

      Sil
  5. Ne güzel bir tatil olmuş, sizin adınıza çok sevindim.
    yeni eğitim öğretim yılı da Elif ve Eren için harika geçer umarım.
    Sevgiler :)
    * Çanakkale gerçekten güzel bence de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyoruz :) Umarım bakalım bu sene yeni müfredatı test edeceğiz...

      Sil
  6. ayyyyy fotolar da anlattıkların da çok tatlı. ne kadar hoş bir yaz işteeee :)

    YanıtlaSil
  7. Merhaba :)

    Aynı zamanları Altınoluk da geçirmişiz sizinle. Biz her yaz gitmeye çalışıyoruz. Bizim için çok özel bir yer.
    Umarım gelecekte bir gün karşılaşırız.

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, bizim için de çok özel. Eşimle 96 senesinde Altınoluk' ta tanıştık. İkimiz de çok seviyoruz orayı :) 96 dan beri her yaz gittim, gitmediğim olmadı hiç :) Tanışmayı çok isterim ben de :)

      Sil
  8. Merhaba, sitenizi harika buluyoruz. Ödül ve promosyon ürünler kazanmak yanında ayrıca blogunuzun internet dünyasında sesini duyurmak için bu etkinlik güzel bir fırsat. Sizleri de "Türkiye'nin En Harika Blogları" arasında görmek isteriz. www.blogumharika.com 'a blogunuzu eklerseniz çok seviniriz. Blog sitenizi eklemek için lütfen tıklayınız.


    Web : http://www.blogumharika.com
    Mail: iletisim@blogumharika.com
    Tel : +902123127066

    YanıtlaSil
  9. Dolu dolu bir tatil olmuş ne güzel :) Aynı yerlerde gezinmişiz, keşke karşılaşsaydık. Hoş ben seni sanırım sadece çocukları görünce tanıyabilirdim :))

    Yeni eğitim yılı hayılrı olsun, çocuklara başarılar diliyorum ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kendime güveniyorum çocukları da seni de tanırım :)))) Başarılar diliyorum size de canım :)

      Sil
  10. Madem Altınoluk ikinci eviniz oldu, seneye ortada bir yerde buluşmak farz olmuş. Umarım ayatlayabiliriz. Bizim de, çocukların da yüzyüze tanışmamızı çok isterim.

    Okulda başarılar kuzulara. Bizimkilerin de biri 3, diğeri 1. Müfredata bakınca hepimizi şenlikli bir yıl bekliyor sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şenlik çok olacak bu sene, velilere çok görev düşüyor gibi geliyor bana, müfredat dışı çalışmalar ve bilgilendirmeler için.
      Ben de buluşmayı isterim kesinlikle ortalarda buluşabiliriz çok yakınız çünkü :)

      Sil

haydi söyle :)