28 Mayıs 2018

Tamamen Doluyuz

TAMAMEN DOLUYUZ | İSTANBUL DT
1 perde | 1 saat 25 dakika
Yazan : BECKY MODE | Çeviren : LALE EREN DALSAR | Yöneten : ELİF ERDAL
KONU :Sam, konservatuvarın oyunculuk bölümünden mezun bir gençtir. Kendi alanında iş bulamadığı için, şehrin en lüks restoranlarından birinde rezervasyon görevlisi olarak çalışmaktadır. Tek isteği mesleğini yapabilmek ve gittiği oyunculuk görüşmelerinin birinden olumlu cevap almaktır. Ancak hali hazırda, çalıştığı restoranın bakımsız bodrum katında, üç kişinin işini tek başına üstlenerek, Noel tatilinin yoğun rezervasyon trafiğine yetişmeye çalışmaktadır. Üstelik, bir yandan patronlarının mantıksız istekleri, zengin müşterilerin akıl almaz kaprisleriyle ilgilenip, bir yandan da ailesini ve dostlarını mutlu etmeye çalışmaktadır. Bakalım Sam içine düştüğü bu trajikomik ortamdan kendini kurtarıp, asıl işine geri dönebilecek mi?
Not: Yeni Tiyatro Dergisi 6. Emek ve Başarı Ödülleri;
Umut Veren Erkek Oyuncu: Efe Erkekli - Tamamen Doluyuz
Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri 2017 – 2018
Yılın Umut Veren Erkek Oyuncusu
Efe Erkekli / “Tamamen Doluyuz”
OYUNCULAR: EFE ERKEKLİ
Bu sene Devlet Tiyatroları perdelerini kapatmama kararı alarak, 1 Temmuz' a kadar nöbetçi tiyatro uygulaması başlattı. Ankara' da Küçük Tiyatro' da yıl içinde sahnelenmiş ve beğenilen oyunlar (buna turne oyunları da dahil) sahnelenmeye devam edecek. Ve bu benim için harika bir haberdi :)
Çünkü böylece bir İstanbul Devlet Tiyatrosu oyunu daha izleme şansı elde etmiş oldum:) Efe Erkekli, başarılı ses sanatçıları ve tiyatro oyuncuları Altan Erkekli ve Şebnem Gürsoy Talay’ ın oğulları. Altan Erkekli' ye inanılmaz derecede benzediğini söyleyebilirim. 
Oyun tek kişilik ancak oyuncu sahnede hiç yalnız kalmıyor. Telefonda konuştuğu karakterler ve onlara ses veren başarılı, tanıdık oyuncular oyuna büyük bir katkı sağlamışlar. Efekt, ses, ışık ve oyun zamanlaması konusunda oldukça başarılı bir iş ortaya koyulduğunu söyleyebilirim.  
Telefon çaldığı anda, arayan kişinin temsili resmi görünüyor ve oyun donuyor. Dış ses arayan kişinin kişilik özelliklerini aktarıyor ve oyun tekrar telefon konuşması ile devam ediyor. Zamanlama ile söylemek istediğim sahneleme sırasındaki bu bütünlüktü ve gerçekten başarılıydı.
Metin, oldukça hareketli, performans gerektiren, koşuşturmacalı bir tempoya sahip olmasına rağmen Efe Erkekli bu işin üstesinden başarıyla gelmiş. Bence ilerleyen zamanlarda onu daha sık göreceğiz. 
Genel olarak oldukça eğlenceli bir seyirlik olmuş. Metin yazarının da Cosby Ailesi senaristlerinden olduğunu belirterek bu farklı komediyi izlemeyi tercih ederseniz, pişman olmayacağınızı söylemek istiyor ve tiyatrolu günler diliyorum.

Not:Sezonun 20.oyununu görmüş oldum:)

3 yorum:

  1. Süper olmuş bu süre uzatımı...
    Böyle güzel oyunlarla keyifli izlemelerin olsun inşallah ♥

    YanıtlaSil
  2. süper keyifle okudum yorumunu inşallah Bursa'ya da gelir diyelim.....

    YanıtlaSil
  3. Niyanın annesi teezeee şu kızını teyatrodan al orda yatıyo kalkıyooo...

    YanıtlaSil

haydi söyle :)