22 Eylül 2011

toplantı

ne zaman okulda bir toplantı olsa annem: "gene para isteyeceklerdir" derdi. o sıralar ilkokuldaydım ve annemin o yollardan geçen 4.çocuğuydum. aslında bu, her kademede çocuk okutmuş emekli bir öğretmen için gerçekçi bir yorumdu belki ama ben o yaşlarda bunu anlayabilecek olgunlukta değildim. oysa şimdi kreşten gelen toplantı çağrısının aslında ne anlama geldiğini daha iyi biliyorum. her ne kadar toplantının odak noktası olmamasına çalışılsa da gündem maddeleri arasında en önemli sıralarda yer alıyor. bizim kreşte her sınıf eylül ayında çocukların yaş gruplarına göre oyuncak ve kırtasiye alımı yapıyor. ayrıca sınıfta demirbaş sayılmayan ve yenilenmesi gereken perde, koltuk gibi mefruşat sınıfına giren malzemeler de velilerden toplanan bu bütçeyle karşılanıyor. kızımın toplantısı bugündü ve her veli için belirlenen rakam 200 tl ydi. haftaya da oğlum için aynı tarz bir toplantı daha olacak. üzerinde durulan diğer konular ise şöyle;

-pazartesi kitap, cuma oyuncak günü, unutulmayacak
-pazartesi tırnaklar kesilmiş olarak gelinecek
-çamaşırlar her gün mutlaka değiştirilecek
-kirlenen kıyafetlerin ertesi gün temizi gelecek
-haftada en az 2 kez banyo yapılacak
-saçlar toplanmış olarak okula gelinecek
-eşofman tipi beli lastikli kıyafetler tercih edilecek
-kolye, küpe, bilezik, kemer, askı kullanılmayacak

verilen üstü kapalı mesajlar :
-evde büyüklere yönelik diziler izlettirmeyin (tv saatlerini kısıtlayın)
-pc de kavgalı oyunlar oynamasınlar (pc saatlerini kısıtlayın)
- çocuğunuzun kitaplığını yenileyin, yeni kitaplar alın

14 yorum:

  1. Bir öğretmenim. Maalesef devletin okullara yönelik bir ödeneği yok ve biz öğretmenler velilerin yaptığı yardımların değerini bildiğimiz için hep konuyu aynı yere getirmeye çalışıyoruz toplantılarda.Kanayan yara...Kahve Dükkanı sevgiler sunar.

    YanıtlaSil
  2. Hımm mesajlar güzelmiş,uyuluyordur eminim.
    Ne zaman büyüdük veli oldukta toplantılara katılır olduk değil mi?
    Daha dün gibi,kendi çocukluğumda, toplantı zamanları gerim gerim gerildiğim günler:)

    YanıtlaSil
  3. az kaldı bizim de bu toplantılara katılmamıza. destek verirsin artık ne yapmamız gerektiği konusunda ;)

    YanıtlaSil
  4. leyla evet rahatsız olmuyorum zaten. senede bir kez veriliyor sonuçta ve verimli bir şekilde kullanıldığını düşünüyorum. içim rahat yani :)

    gönül uyuluyor diye düşünüyorum ama toplantıda dile getirildiğine göre uymayanlar da var demek ki. çünkü genelde basit temizlik kurallarıyla ilgili uyarılar yapıldı. ilk kızımın veli toplantısı olduğunda ne heyecanlanmıştım :) ama bu yıl 3.senemiz kaşarlandım sanırım :)

    YanıtlaSil
  5. Acaba kendileri ne kadar uyuyor görmek lazım.
    Tv olayında başarılı olunabiliyor ama İda tv olan odaya bile girmiyor hafta içi. Zor oldu ama başardık. Fakat bunda bizim de tv fazla izlemiyor oluşumuzun katkısı çoktu. Masalsı gelebilir belki ama cidden pc ve tv olayını çözdük evde:) Haftada 1 gün yarım saat ve eşim idanın oturumunu ayarladı istediği yere giremiyor:)

    YanıtlaSil
  6. bravo valla ebru. okul çağında mutlaka bir önlem almak lazım yoksa önüne geçilmez zaten... bizde çocukların uyanık olduğu saatlerde çocuk kanalları açık olur. hafta içi pc hiç açılmaz, haftasonu da bizim kontrolümüzde kullanıyorlar kısıtlı zamanlarda... ancak bu kadar önlem alabiliyorum şimdilik...

    YanıtlaSil
  7. ben tek çocukla aklım ondayken sende iki tane nihancım.maşallah çalışıyorsun da.allah kolaylık versin inşallah.
    maddelerde iyiymiş.bana yardımcı oldular.pc değilde akşamları azıcık dizi izleyesim geliyor benim.21:30 da yatak zamanı.ondan azıcık diyorum:)

    YanıtlaSil
  8. aynı toplantıyı bizde yaptık bugünn. Öğretmenimizin çocuklara yemek öncesi söylemeleri için dua öğretebilir miyim diye izin alması manidar ve ilginçti

    YanıtlaSil
  9. Bu eylül ayı bizi fena batırdı :))))
    Bizde de fazlasıyla ödemeler var,bide yardımcı abla parası topluyorlar.

    Bugün öğretmenden koca bir sayfa yazı geldi.Çok arayan olmuş cebinden lütfen aramayın mesai saatlerinde diyor,e haklı dimi yaaa.

    YanıtlaSil
  10. ben henuz uzagım bu durumlara.ama sımdıden sızlerden bırseyler ogrenmelıyım....sevgılerımle.

    YanıtlaSil
  11. bozbek bunu isteyen ve istemeyen veliler olabileceğini düşündüm. eskiden kreşlerde ritüeldi ama hatırlıyorum yemek duası. şu an bizim kreşte böyle bir uygulama yok.

    ela toprak ve biz :) artık eylül ayları hep böyle olacak alışmamız gerek sanırım tam da tatil dönüşü :)

    YanıtlaSil
  12. dolunaycım hiç acele etme vakti zamanı gelince insan nelerle karşılaşıyor ;))))

    öz'üm teşekkür ederim :) blogunu aradı gözlerim profiline de baktım ama bulamadım :)

    YanıtlaSil

haydi söyle :)