free kidzz, türkiye' nin ilk, dünyanın ikinci çocuk müzesi... ilk olarak kreşimizin gezisiyle tanıştık bu müzeyle. müze dediysek sadece bakarak değil; dokunarak, uygulayarak ve yaşayarak deneyim edinmelerini sağlayan bir konsepti var. dinozorlar, labirent, su, 4 mevsim, karaoke, klinik, fosil havuzu, şantiye, garaj gibi 25 ayrı senaryodan oluşuyor.
müzenin hakkını vererek tüm senaryoları gezmenin 6 saati bulacağını söylüyorlar. kreş gezisiyle gittiklerinde daha geniş bir zamanda daha detaylı gezme imkanı bulmuşlardı. bu kez 1 saatlik bir paket ile gezdiklerinden her odayı ziyaret etme imkanı bulamadılar ve biraz hayal kırıklığı ile ayrıldılar müzeden.
dilerseniz ebeveyn eşliğinde, dilerseniz lider öğretmenler eşliğinde müzeyi gezebiliyor çocuklar. ankara' da buraya gezi düzenlemeyen anaokulu ya da kreş kalmamış sanırım. müzenin internet sitesinde sayamadığım kadar çok kreşin gezi fotoğrafları var çünkü...
free kiddz çayyolu' nda minesera avm içerisinde... 3-12 yaş grubu için uygun. kış boyunca 1 saatlik giriş 25 tl idi. yaz döneminde 18 tl ye indirmişler. (kreş gezisi ile gittiklerinde 10 tl ödemiştik) ancak 1 saat müzeyi gezmek için kesinlikle yetersiz. biz süre kısıtlaması dışında çok memnun kaldık. süre/ücret uygulamasını yumuşatırlarsa çok daha fazla çocuğun ziyaret etme imkanı bulabileceğini düşünüyorum.
Nihancım benimde burayı öğrendiğim iyi oldu, teşekkür ederim :)
YanıtlaSilben teşekkür ederim derya cım, ne demek :))
Silbizde geçen hafta ziyaret etme şansı bulmuştuk ama dediğin gibi 1 saat çok yetersiz kaldı. fazla vaktim de olmadığından tekrar geliriz sözüyle anca ayırabildim çocukları. Fakat süre ve ücret yumuşamasına katılıyorum 25 tl ciddi bir rakam..
YanıtlaSilhayatın tatları aynı fikirdeyiz demek ki... tamam 25 i verelim ama bari doyana kadar kalsın çocuklar. çocukların aklı kalıyor içeride ayrılırken...
Siliyiki paylaştın sağol:)
YanıtlaSilburcu ben teşekkür ederim, sevgiler...
SilNihan biz de free kidzze 2 kez gitik. 2.si tamamen bir faciaydı ve artık herşeyi sırf para kazanmak için yapıyorlar herhalde diye düşünmeye başlamıştım. Öyle olmadığına sevindim. Dediğin gibi 1 saat çok yetersiz, çocuklar onu da göreyim bunu da yapıyım derken doğru dürüst eğlenemeden, oyunların hakkını vermeden ayrılıyorlar oradan herşeyi görme hatrına... Paylaşım için teşekkürler..
YanıtlaSilevet burcu bir süre gerginliği hissediyor insan... yumuşatmaları şart yaa, top havuzu ya da trombolin değil ki bu süre bitti hooop dışarı...
Silaaa ne güzel yermiş burası.. maşallah bizde de süper şeyler yapılıyor artık çocuklar için, harika bu:)
YanıtlaSilevet deli annem çok yere göre güzel ve farklı... inşallah daha da iyileri yapılacak bizde de :))
Silankarayı çok özledim biz gelene kadar sona ermez inşallah çok güzelmiş :)
YanıtlaSilirem bekleriz :) yalnız bu aralar ankara cehennem gibi çok sıcak haberin olsun :)
SilMerhaba;tam da merak ettiğim bir konuda geniş bir post olmuş,teşekkür ederim.Bende arkadaşımın facebook sayfasında görmüştüm,sonra sitelerini gezdim çok beğendim,açıkçası fiyat konusunu merak ediyordum en çok iyi oldu öğrendiğim,Ankara'ya gider gitmez listenin başında yer alacak bir yer :)
YanıtlaSilayyyyy supermıs ılerıde lazım olacakkk bayıldımm ben
Silderen yasemin hanımın mesajına göre süreyi revize etmişler hem de :)
SilTüm Annelerimize Merhaba;
YanıtlaSilBen Free Kidzz Çocuk Müzesi'nin İşletme Müdürü Yasemin Bilgiç.
Sayfadaki tüm yorumları okuduktan sonra bu yorumu burada sizlerle paylaşmamız gerektiğini düşündük.
1 saat süresinin yetersizliğinden bahsetmişsiniz ki biz de sizinle aynı fikirdeyiz ve bunu da her fırsatta dile getirmekteyiz, bu bağlamda süreyi 1,5 saat olarak revize etmiş bulunmaktayız. Tüm bunlarla birlikte müzemizin yaşayabilmesi için birtakım giderleri de karşılamak zorunda olduğumuzu da eminiz ki anlayışla karşılayacaksınız. Jetonla çalışıp, çocuklarımıza hiçbir şey katmayan konveksiyonel oyun alanlarına da bakıldığında; 1,5 dakikaya programlı jetonlu oyuncakların jeton fiyatının da ortalama 3 TL olduğunu varsayar isek 40 adet jetonla bu tür jetonlu oyun alanlarında, 60 dakika zaman geçirebilmekte olup bütçe olarak da 120 TL gibi bir bütçeye gereksinim duyulmaktadır. Oysa 25 TL’lik bir bütçeyle 1,5 saat müzemiz gezilebilmektedir. Müzemizin yaşayabilmesi adına sizlerin de bu konuda bizlere desteğini beklemekteyiz.
Lütfen öneri ve görüşlerinizi bizlerle paylaşın, paylaşın ki gerekli düzenlemeleri yapabilelim ve daha mutlu anlar yaratabilelim.
Sevgi ve Saygılarımızla...
yasemin hanım verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyoruz. jetonlu oyuncak ile müze arasında maliyet karşılaştırması yapmak ne derece doğru bilemiyorum ama tabi ki freekidzz, jetonlu oyuncakla karşılaştırılamayacak kadar güzel, eğitici ve ilgi çekici. süreyi revize etmeniz eminim olumlu bir geri dönüş yaratacaktır, ilginiz ve bilgilendirmeniz için tekrar teşekkürler...
SilTekrar Merhaba;
SilDüşünceleriniz ve ilginizden dolayı asıl ben teşekkür ediyorum size.
Elbetteki mükayese etmiyoruz sadece konuya açıklık getirmek amacıyla bu şekilde düşünen ailelerimiz olabilir diye bilgilendirmek istedik.
Sevgi ve Sygılarımızla...
rakip olarak gordugunuz oyun alanlariyla sizin alaniniz cok farkli bahsettiginiz oyun alanlarina giris sure sinirlamasi yok 10 tl. Bir islermezi olarak bu sekilde dusunmeniz cok yanlis. 25 tl ye Yarim saatlik iyilestirme cok az kizimi birkere daha getirmek istiyodum ama bu durumlarda imkansiz saygi ve sevgilerle
SilYasemin Hn.
SilNasil oluyor da amerikadaki cocuk muzeleri gunluk sinirsiz girisi 6-10 dolara saglayarak daha yuksek maaslar odeyebiliyorlar elemanlarina ve acik kalmayi becerebiliyorlar...? Hele ki ACM reciprocal membership olayibahsetmeyeyeyim.... Yok bahsedeyim: her aile bulundugu sehirdeki cocuk muzesine yilda 100 dolar odeyerek ailedeki butun cocuklara ve ebeveyinlere bir yillik sinirsiz giris hakki, AYRICA ulkedeki TUM (200 civari) cocuk muzesine de sinirsiz giris hakki edinebiliyorlar?
Türkiye gelişen bir ülke. Modern toplumların geçirdikleri aşamaları biz de geçiriyoruz.Sanayileşen, modernleşen toplumlarda ortaya çıkan problemler birbirine benziyor. Sorunlar, din, ülke, kültür tanımıyor. Üretim tarzı değiştikçe kültürel kodlar değişiyor, kültürel kodlar değiştikçe yaşam biçimleri değişiyor, yeni yaşam biçimleri kendini dayatıyor.Bu dayatmadan en çok etkilenenler de kuşkusuz geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımız.Modern oyuncaklar, modern oyunları dayatıyor. Çocukların yapmadığı oyuncaklar, hazır üretildiği, şiddet içerdiği ve çocuğun düşüncesi ile onları anlama durumu olmadığı için, çocuk zamanla oynadığı oyuncağın oyuncağı haline geliyor, insani yaratıcılığını yitiriyor, şiddete meyilli hale geliyor.Şimdi çocuklar oyuncaklarına ve oyunlara yabancılaşmış durumda. Oyuncağını kendisi yapmadığı, yapmadığı bir oyuncakla bir oyun yaratmadığı için çocukla oyuncağı arasında duygusal bir bağ oluşamıyor. Oyuncak çok ve hızla tüketilecek bir nesne oluyor. Hele ki jetonlu oyuncaklarda durum daha da vahim bir hal alıyor.Bu durum yalnızca yurdumuzda değil sanayi devriminden beri tüm Dünya’da yaşanıyor.Başta Amerika ve Avrupa ülkeleri olmak üzere tüm Dünya bu hızlı kayboluşa çözümü çocuk müzeleri oluşturmakta buluyor. Bu nedenledir ki dünyada çocuk müzeleri devlet politikalarıyla destekleniyor.Çocuk müzeleri ve müzecilik; ülkemizde, adeta içinde teşhir edilen eserlerin topluma karşı korunması gibi algılanıyor. Oysa modern müzecilik anlayışında, müzeler; insanlığın ortak değerlerinin teşhir edildiği ve tanıtıldığı, insanların beğenisine, kültürüne, eğitimine katkıda bulunulacak bir çalışma alanına, laboratuvarına dönüştürülüyor.
YanıtlaSilGelişmiş Ülkeler çocuk müzesi sayılarını hızla arttırmaya çalışıyor. Çocuk müzeleriyle, çocuklarımızı ve değerlerimizi, aslında sağlıklı ve güçlü geleceğimizi kazandırma projesinin Türkiye de ilk, tek ve dev adımını FREE KİDZZ Çocuk Müzesiyle atmanın haklı gururunu yaşıyoruz.Çocuğun kendi oyuncağını ve oyununu üretmesinin pozitif toplumsal yansıması çocuk müzelerinin gelişmesi ve çoğalmasıyla mümkün.
Çocuk müzelerinde ki en önemli durum: Çocuğun kendi zekasını kullanarak, öğretmenlerinden, ailesinden ve arkadaşlarından yardım alarak kendi oyununu oyuncağını üretiyor olması. Bu onun yaratıcılık gücünü kamçılıyor, yaratıcı gücün
harekete geçtiği oyunlar, zihinsel gelişimlerini pozitif anlamda destekliyor
Geleneksel toplumda oyunlar uzun sürelidir.Binlerce yıl aynı oyun oynanır, farklı ya da benzer araçlarla. Bu bir geleneğin devamı açısından son derece önemlidir.
Çocuk Müzeleri; çocuk kültürünü koruma, yayma ve yeniden üretmeye çabalıyor.
Çocuk Müzelerinde tüm bunlara ek olarak, yurttaşlık bilinci de veriliyor, otobüse nasıl bineceğinden tutun, bankalardaki işlemlerden, postanelerdeki duruma, hatta kamuya açık alanda nasıl konuşacağına, bir başkasına göstereceği saygıdan, haklarını öğrenmesine ve savunmasına, ailenin olmadığı ortamda kazanılması zor olan manevi değerlerin edindirilmesine kadar pek çok hedef amaçlanıyor. Çocuklukta toplum ve birey bilinci veriliyor, bilinçli bir nesil yetiştirilmesi hedefleniyor.
Bu çaba ve hedefte ülkemizde başı çeken, FREE KİDZZ Çocuk Müzesi’nin temel prensibi, çocuğa hizmet etmektir. Çocuklar FREE KİDZZ’ de oyun ve oyun ünitelerinin efendileri olurlar. Çocuklar FREE KİDZZ’ de "-şuraya dokunma, buraya karışma" sözünü duymazlar. Çocuklar FREE KİDZZ’ de kendilerini çok önemli hissederek psikolojik gerginliklerinden uzaklaşırlar.Aletin insan, oyuncağın çocuk üzerindeki psikolojik egemenliğini Free Kidzz ’de neredeyse ortadan kaldırıyoruz. FREE KİDZZ Çocuk Müzesinde, çocuğun gelişimi çocuğun egemenliğine bağlanır.
Free Kidzz Çocuk Müzesi, bir toplumsal tedavi projesidir. Sorun sadece çocukların değil, toplumun genel sorudur. Geleceğimize ilişkin bir projeksiyondur.
Farkımız; önce Avrupa sonra Amerika sonra belki ülkemize gelecek bir projeyi, grubumuz önderliğinde, FREE KİDZZ Çocuk Müzesi adıyla Türkiye’ye kazandırmak, böylelikle Dünya’da Çocuk Müzesine sahip 23 ülkeden biri oluyoruz.
İzmir' den de ayni performansi bekliyoruz:)
YanıtlaSilbence de :)
Silbu müzeyi araştırırken gördüm blogunuzu izleyicinizim artık. Benim kızlarım 40 aylık (ikizler) bu müze için anaokulundan kağıt geldi. Araştırdım ve de bir eğitimci olarak gördüğüm kadarı ile bizimkiler için henüz erken diye düşünüyorum. siz ne dersiniz
YanıtlaSilMehtap Hanım Merhaba ;
YanıtlaSilBen Free Kidzz'in İşletme Müdürü Yasemin Bilgiç. Daha önce de bu sayfada yorumlarımı yazmıştım. Sizin de düşündüğünüz gibi müzemiz 40 aylık ikizlerimiz için henüz erken bir yaş.Okulunuzdan müzemize gezi için mi kağıt geldi bilmiyorum ama sonraki günlerde miniklerimizi ve sizi her zaman bekleriz.
Görüşmek üzere....
Yasemin Hn.
SilNasil oluyor da amerikadaki cocuk muzeleri gunluk sinirsiz girisi 6-10 dolara saglayarak daha yuksek maaslar odeyebiliyorlar elemanlarina ve acik kalmayi becerebiliyorlar...? Hele ki ACM reciprocal membership bahsetmeyeyeyim.... Yok bahsedeyim: her aile bulundugu sehirdeki cocuk muzesine yilda 100 dolar odeyerek ailedeki butun cocuklara ve ebeveyinlere bir yillik sinirsiz giris hakki, AYRICA ulkedeki TUM (200 civari) cocuk muzesine de sinirsiz giris hakki edinebiliyor
Merhabalar ;
SilAmerikadaki tüm çocuk müzeleri kamuya ait olup tüm donanım, işletim, personel, mekan gibi harcamaları kamu tarafından karşılanıp zarar bütçesiyle çalışırlar. Bu noktada bilginizi bir kez daha gözden geçirmenizi tavsiye ederiz.
Çocuk Müzeleri dünyanın en gelişmiş 22 ülkesinde bilinçli bir nesil yaratmak üzere kamunun uhdesinde faaliyet gösterir. Biz ise özel bir çocuk müzesiyiz ve bu noktada sürdürülebilir bir çocuk müzesi olma yolundayız. Elbetteki sizin bu karşılaştırmanızı anlayışla karşılıyoruz belki bu konuda yurt dışındaki çocuk müzelerinin kamuya ait olduğunu bilemeyeceğinizi düşünerek bu bilgileri sizinle paylaşmak istedik. Çocuk Müzelerinin yaşayabilmesi, ülkesine, çocuklarına ve yarınlarına, bilinçli, entellektüel, sorgulayan cevap arayan bireyler yetiştirmek bizim temek misyonumuzdur. Bu noktada sürdürülebilir bir müze olarak katkılarınızı ve bu konuda anlayış göstereceğinizi düşünüyoruz. Eğer bizimle irtibata geçerseniz sizinle bu bilgileri paylaşmaktan mutluluk duyacağız.
Saygı ve Sevgilerle
Merhabalar ;
YanıtlaSilAmerikadaki tüm çocuk müzeleri kamuya ait olup tüm donanım, işletim, personel, mekan gibi harcamaları kamu tarafından karşılanıp zarar bütçesiyle çalışırlar. Bu noktada bilginizi bir kez daha gözden geçirmenizi tavsiye ederiz.
Çocuk Müzeleri dünyanın en gelişmiş 22 ülkesinde bilinçli bir nesil yaratmak üzere kamunun uhdesinde faaliyet gösterir. Biz ise özel bir çocuk müzesiyiz ve bu noktada sürdürülebilir bir çocuk müzesi olma yolundayız. Elbetteki sizin bu karşılaştırmanızı anlayışla karşılıyoruz belki bu konuda yurt dışındaki çocuk müzelerinin kamuya ait olduğunu bilemeyeceğinizi düşünerek bu bilgileri sizinle paylaşmak istedik. Çocuk Müzelerinin yaşayabilmesi, ülkesine, çocuklarına ve yarınlarına, bilinçli, entellektüel, sorgulayan cevap arayan bireyler yetiştirmek bizim temek misyonumuzdur. Bu noktada sürdürülebilir bir müze olarak katkılarınızı ve bu konuda anlayış göstereceğinizi düşünüyoruz. Eğer bizimle irtibata geçerseniz sizinle bu bilgileri paylaşmaktan mutluluk duyacağız.
Saygı ve Sevgilerle
Ben bu armadadaki oy yürüyüşüne götürdüm çocukları. Aman Allahım sakın sizde aynı hatayı yapmayın. Rezalet birşey bir vinç kurmuşlar çocuğu sırtından bağlayıp 2 tur döndürüyorlar 20 tl para alıyorlar. Yazıklar olsun paraya acımam ama tam bir fiyasko diğerlerini bilmem ama sakın ona gitmeyin.
YanıtlaSil