17 Eylül 2012

1,2,3,4

tıpkı bebekliğin ilk dönemlerindeki gibi çocukluğun ilerleyen dönemlerinde de anneler arasında görüş farklılıkları olduğunu farkediyorum. özellikle ilköğretim alanına yumuşak yumuşak geçiş yapma sürecine girdiğimiz bu günlerde, düşünceler dönüp dolaşıyor kafamda... verdiğim bir kararı ertesi gün sorgularken yakalıyorum kendimi. ne kadar zor dengelemek bazı şeyleri başarı ve mutluluğu mesela... "öncelik sağlıklı çocuk, ama başarılı da olsun ve mutlu da olsun aynı zamanda" peki bizler bu tablonun neresinde olmalıyız. eğitimin evde de desteklenmesi ve bu sürecin sürekliliğinin sağlanması gerekiyor sanırım ya da "okuldaki yeter, hayatın geri kalanı eğlence, hiç bir yarışa girmesin çocuğum, mutlu olsun sadece" diyebilmek, kendisini her anlamda güvende hissedenler için daha kolay belki. bizler gibi geleceğe maddi manevi kaygılı bakanlar için ise fazla rahat bir düşünce...

bunlar kafamda olgunlaşadursun, sizler hızla büyüyorsunuz... oğlum 4 yaşını bitiriyorsun bugün. arabalara, dinozorlara, vahşi yaşam belgesellerine bayılıyorsun. ablanı hem çok seviyor, hem biraz kıskanıyorsun. birlikte uzun süre çok güzel oyunlar oynuyorsunuz. birbirinizi koruyor, bize karşı ittifak oluşturuyorsunuz. birlikte çok gülüyor, çok eğleniyorsunuz. aranızda bizim anlamadığımız bir şekilde espriler yapıyor sonra gülmekten kırılıyorsunuz. sen çok düzenli bir çocuksun, odandaki oyuncaklarını topluyor, her şeyi işin bittikten sonra yerli yerine koyuyorsun. yemeğini yemekte, giyinip soyunmakta, el yıkamakta oldukça beceriklisin. çok bilmiş bir çocuksun, ablana, bize, arkadaşlarına hatta öğretmenlerine bile dersler veriyorsun. çok temkinli çok dengeli bir yapın var. seni alıp dünya turuna bile çıkarım gibi geliyor bana, öyle güven veriyorsun. ablandan farklı olarak yetişkinlerin olduğu ortamlarda sıkıntıdan patlamıyor, restoranlarda yanımızda sakince oturup sohbet edebiliyorsun. yalnız başına bile çok uzun süre arabalarınla vakit geçirebiliyorsun. oldukça gururlusun, bana kızıp öfkelendiğinde ağlayarak "sana çok küstüm anne , artık seninle hiiiiiç konuşmuycam, sadece sana sarılıp öpüceeem, o kadar..." diyerek gülsem mi ağlasam mı bilemediğim bir noktada gönlümü fethediyorsun... canım oğlum yeni yaşın kutlu olsun :)

28 yorum:

  1. sağlıkla, mutlulukla, başarılarla ve tüm sevenleriyle... nice yaşlara!

    YanıtlaSil
  2. Erenimizin yeni yaşını kutluyor, O'na tüm yaşamı boyunca sağlıklı, huzurlu, mutlu ve çoook şanslı bir ömür diliyorum...

    YanıtlaSil
  3. oyy kuzuuuu. Maşallaaaahhh maşallaaahh. Sadece sarılıp öpücekmiş çok küsmüş sana :) keşke küsmeler hep böyle olsa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. selcen öyle de içli içli ağlıyodu ki :))) teşekkür ederiz :)

      Sil
  4. Nice niceleri olsun,mutluluk dolu.Tebrikler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. saol dijle, tüm çocukların anne babalarının yanında sağlıkla büyümesini diliyorum...

      Sil
  5. Iyi ki dogmis Eren! Nice mutlu yillara :)

    YanıtlaSil
  6. eren iyiki doğmuşsun...güzel yaşların olsun...

    YanıtlaSil
  7. nice yıllara güzel meleğim.Sağlıklı ve mutlu günleri dilerim.Hepböyle anneni abbanı mutlu et hayırlı bir evlat ol.Seni çok öpüyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fikriyecim saol canım samimi dileklerin için :)))

      Sil
  8. erene ailesiyle uzun ömürler diliyorum.

    YanıtlaSil
  9. Yaşadığın duygu karmaşası bende de mevcut.Aynı şeyleri düşünüyorum bugünlerde..Oğluşunun yeni yaşı kutlu olsun canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederiz, net olmaya çalışıyorum ben de, düşüncelerimde henüz bir durağanlık sağlayamasam da :)

      Sil
  10. canımın taaa içi erenikom...her yaşın ayrı güzel...nice nice mutlu sağlıklı yaşlara küçük erkeğim...seni düşünmek bile yüreğimi titretiyor...ve teyzen seni çooooooookkkk seviyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederiz abla :))))) biz de seni çok seviyoruz :))

      Sil
  11. Erencim doğum günün kutlu olsun yakışıklım... Ailenle, sevdiklerinle daha nice yıllar, güzel günler, mutlu saatler dilerim..

    YanıtlaSil
  12. Canım benim, hep mutlu ol, hep gül inşallah.

    YanıtlaSil
  13. Maşallah kocaman,yakışıklı bir abi olmuş Eren :)Sağlıklı nice yaşlara :))

    YanıtlaSil

haydi söyle :)