7 Ocak 2013

kitap okuma şevki

uzun zamandır kitap okumaya çalışıyorum, murathan mungan' ın şairin romanı'nı gayet keyifli zevkle ama oldukça uzun sürede bitirebildim... sonra araya bir çırpıda okuyabildiğim empati (adam fawer) girdi. gene daha önce okuduğum yüksek topuklar'ı (murathan mungan) bir kez daha okudum. bu arada aşka veda' yı (can dündar) okudum beğenerek. sonra ayşe kulin' in bora'nın kitabı' nı bir solukta bitirdim. oh dedim yaa araştırma, tarih, edebiyat falan geçtim şöyle dedim akıcı uçucu çıtır çerez okuyacağım ben artık, geçmiş benden felsefe edebiyat... nereden denk geldim best seller listesinden 7.gün' ü (ihsan oktay anar) aldım. yani 7 gün sonuçta su gibi geçer gider diye düşünmüştüm. yok arkadaş gitmedi bitmedi. süründü epeyce elimde, tam kitap okuma şevkimi kaybediyordum ki yeter yahu dedim zorlamayacağım, bırakıyorum. çok nadir yaptığım bir eylemdir okuduğum kitabı yarıda bırakmak.

sonra bir kitap siparişi verdim. içinde mümin sekman' ın kişisel gelişim serisinin ve ne zamandır okumak istediğim george orwell' ın hayvan çiftliği' nin yer aldığı... hayvan çiftliği' ni tek oturumda 3-4 saat gibi bir sürede bitirdim, hatta arada çocuklar beni rahatsız ettikçe onlara da okudum. gayet de beğendiler valla :) iktidar yanılsamasını ve yönünü şaşıran devrimleri anlatan bir politik taşlama... sonra suç bende değil yaptığım yanlış tercihlerde diyerek, hemen o gazla bin muhteşem güneş(khaled hosseini), iskender(elif şafak), hikayem paramparça (emrah serbes), serenad (zülfü livaneli) ve o muhteşem hayatınız (oya baydar)'ı edindim. şu an bin muhteşem güneş' i yarılamış durumda mesut ve bahtiyarım.

e tabi oku oku nereye kadar, bünye bir yerde acıkıyor. yanında elmalı kek ve çay olursa kitap okuma şevki apayrı bir keyif diyerek, tarçın kokularına elmaları da ekleyerek huzurlarınızdan ayrılıyorum :)

30 yorum:

  1. Kek kesinlikle cezbedici, elmalı keki hiç denemedim ama yakın zamanda deneyeceğim galiba, yine kitap okuyamıyorum okuyanlara imreniyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. elmalı keki hafta sonu arkadaşımda yedim çok beğenmiştim ama aynı lezzeti yakalayamadım :)) kitap okumak için keyif aldığın kitapları seçmek lazım sanırım, ben öyle tecrübe ettim, diğer türlü çekilmez oluyor :)

      Sil
  2. Serenad ı okudum çok güzeldi. Bin muhteşem güneş ve bora'nın kitabı beklyenler arasında :) keyifli okumalar, kekte harika gözüküyor, kokusu buraya geldi eline sağlık, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. füsun sıraya serenadı alayım ben :) zülfü nün daha önce mutluluk ve leylanın evi ni okuyup çok beğenmiştim. eminim bu da güzeldir :) teşekkürler...

      Sil
  3. Serenad bir solukta okuyup bitirdigim kitaplar arasindadir. Cok etkilemisti beni

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. serenadı ablam da çok beğenmişti, iyice merak etmeye başladım :))

      Sil
  4. Bu arada elmali kek harika gozukuyor tarif isterim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mügecim netten tesadüfen buldum tarifi, aslında arkadaşımdan alsam daha iyiymiş, alırsam sana mail atayım :))

      Sil
    2. Ok cnm. mugekoklu81@gmail..com cok sevgilerrr

      Sil
  5. bin muhteşem güneş ile Serenadı okumuştum güzellerdi. Diğerlerini merak ettim listeme aldım. pasta da çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler mehtap, ben de liste oluşturuyorum, bu sıradakileri bitirince tavsiyeye ihtiyacım olabilir :)

      Sil
  6. Merhaba,

    Bugün Murathan Munganin " Yüksek Topuklar " kitabini kütüphaneden aldim . Kalin bir kitap Umarim konusu iyidir,sikilmadan okurum.

    Hamburgtaki kütüphaneye oglumla üyeyiz ve rastladikca Türkce romanlari alip okuyorum. Büyük bir secenek olmasada idare ediyorum.

    Tavsiye ettiklerinize de bakicam. Sevgilerle Hamburgtan Sule...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba şule her kadının kendinden bir şeyler bulabileceği bir kitap bence, ben erkek yazarların kadınları bu kadar iyi tanımasına şaşıyorum aslında :)ama daha akıcı şeyler istiyorsanız ayşe kulin ve khaled hosseini daha iyi :)

      Sil
  7. Kek çok güzel gözüküyor, ayrıca seenad , bin muhteşem güneş ve iskender i seviştim. Hyvan çiftliği ise benim için 1 numaradır, şiddetle okumayanlara tavsiye ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. lulu kesinlikle 1984 ve hayvan mezarlığı süperdi, bence de herkes okumalı...

      Sil
  8. Ne tesadüf:) Ben de kendimi kitaplara, bir de filmlere, bir de birkaç diziye verdim bu aralar kek-pasta-çörek işlerine de... Birkaç ay böyle bir zaman ayırıcam kendime;) Hayvan Çiftliğini merak ettim, bir çırpıda okunan kitapları seviyorum valla, ben de artık kitap elimde sürünüyorsa direk bırakıyorum, yapmazdım eskiden ama napiyim vakit değerli;)Serenadla da ilgili hep olumlu şeyler duydum eh bir okuyayım artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dizi demişken ben de fringe izliyorum beğenerek :) doğru valla seda'cım vakit kıymetli zaman geçiyor, biraz da kendimize çalışalım :))

      Sil
  9. Cer Modern de Hayvan Çiftliği sahneye konuyor bu arada..haberin ola ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ıtır' cım aklımda biliyorum :)) en kısa zamanda :)))

      Sil
  10. Harika başlıkmış canım bu da.
    Hayvan çiftliğindeki karakterleri tarihte tanıdın mı:)
    Çok beğenirim orwell kitapta en çok değişime uğrayan kurallara gülümsemiştim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zaten kitabın arkasında kimin kim olduğunu yazmışlardı :) evet bir çok yeri 1984 ü anımsattı özellikle de medya kısmı...

      Sil
    2. Hah bak kitabınardındakini hatırlamadım:) Ben en çok stalin'i cuk oturmuş buldum:)

      Sil
  11. O 7. gün den cok bahsediliyor, ben de merak etmeye basladim...ama ihsan oktay'ın öncelikle suskunlarını okumayi hedefliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben mümkünse hiç okumamayı hedefliyorum ihsan oktay'ı... 7.günü verebilirim gelince :)

      Sil

haydi söyle :)