11 Temmuz 2013

cingöz ve fındık'la satranç öğrenelim

bu cd' yi elif' in kreşindeki bir arkadaşından öğrendik. iyi ki de karşımıza çıkmış, çocuklar satrançla ilgili bir çok terimi, kuralı kendi kendilerine keyif ile bu cd den öğrendiler. öyle ki ilk 2 gün neredeyse başından kalkmadılar. yaklaşık 3 aydır ara ara çalışıyorlar, o kadar eğlenceli ve güzel öğretiyor ki şu an eren' le maç yaparken biraz dikkatim dağınık olsa beni tehlikeli pozisyonlara sokuyor :) satranç oynamak size sıkıcı geliyor ama çocuğunuzun bu sporu öğrenmesini istiyorsanız kesinlikle tavsiye ediyoruz...


Kral Hakan eşi Kraliçe Ece ile tatile çıkarken tahtını oğlu Cingöz’e devreder. Bu haberi duyan Kral Hakan’ın en büyük düşmanı Kral Karasakal ise durumu fırsat bilip genç Kral Vekili Prens Cingöz’e meydan okur ve onu düelloya davet eder. Henüz düellonun ne olduğunu bilmeyen Prens Cingöz ve ona eşlik eden kuzeni Pamuk düello için yola koyulurlar. Yolda kendilerini ziyarete gelmekte olan Kral Tonton ile karşılaşırlar ve macera dolu bir yolculuğa adım atarlar.

Kral Tonton, Cingöz’e ve Pamuk’a satrancı eğlenceli yollarla öğretir. Bütün bildiklerini onlarla paylaşan Kral Tonton daha fazla bilgi edinmeleri için Cingöz ve Pamuk’u Beyin Kası Geliştirme Merkezi’ne götürür. Cingöz ve Pamuk Şampiyon Satranç Ustaları’ nın çalışma yaptığı Beyin Kası Geliştirme Merkezi’ nde zeki ve çalışkan antrenör Fındık ile tanışırlar. Karasakal ile olan düelloya burada hazırlanırlar.Bu macerada Prens Cingöz ve kuzeni Pamuk’la birlikte satrancı öğrenerek, Kral Karasakal’ a karşı zafer kazanmalarına yardımcı olmak ister misiniz?


Cevabınız evet ise, zorlu ama eğlenceli bu maceraya hoş geldiniz.

Türkiye İş Bankası’nın desteği ile ünlü “Fritz and Chesster” eğitim setinin Türkçe seslendirmesi yapılan birinci adımı “Cingöz & Fındık’la Satranç Öğrenelim” hem satrancı yeni öğrenenler hem de eğitim veren antrenörler için kaçırılmaz bir fırsat.

14 yorum:

  1. hemen alıyorum, hemen! çoookkk teşekkürler. hazır Tibet'in satranca ilgisi varken, kaçırmayayım bu teklifini :))) öperimmm :)))

    YanıtlaSil
  2. Çok güzelmiş,cd mi,yoksa dvd mi canım?Bizim pc cd oynatmıyor da...

    YanıtlaSil
  3. teşekür ederiz canım her zamanki gibi senden harika fikirler alıyorum.Oğlum bu sene okulda satranç dersleri olcak acaba okula mı başlasam yoksa önceden mi bu cd izletsem.Satranca ilgisi var hatta bayram hediyesi için bir santranç seçecekmiş dedi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cd sadece izlemek için değil interaktif bir şekilde oyunla karışık öğretiyor. sanberkinde beğeneceğini düşünüyorum :)

      Sil
  4. merhaba canım bloğunu çok beğendim ve takibe aldım bende beklerim sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. selam teşekkür ederim, ben de sizin blogunuzu çok beğendim :)

      Sil
  5. bu postunuzu yeni görüyorum :( nasıl kaçırdım anlamadım, hemen bakıyorum,internetten alım için, kızım çok hevesli,satranç öğrenmek için. tşkler bilgi adına :)

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar. Ben de bir 2009lu babasıyım. Bunu bulmak için İŞ Bankası Yayınevi'ne gittim, insanların haberi bile yok. İnternetten indirmek istedim, bütün linkler arızalı çıktı. Nereden bulabileceğim hakkında bilginiz var mı? Lütfen paylaşabilir misiniz? Değerlendirme için çok teşekkür,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında verdiğim link satın alınan yere yönlendiriyordu ama sanırım artık çalışmıyor. İlk etapta nette şu an ben de bulamadım ama bulabilirsem mutlaka haber vereyim size...

      Sil
  7. bende bu programı indirmek için sabırsızlanıyorum ama bir türlü bulamadım yardımcı olursanız sevinirim...

    YanıtlaSil
  8. bende bu programı indirmek için sabırsızlıkla araştırma yaptım ama bir türlü bulamadım lütfen yardımcı olun

    YanıtlaSil
  9. Şuan bende aramaktayım yardımcı olabilecek var mı acaba

    YanıtlaSil

haydi söyle :)