10 Aralık 2013

beyaz

olmaz zannetmiştim, bana özel genetik bir şans, bir sırdı belki... dillendirmemiştim de çok fazla, ne olur ne olmaz, belki nazar falan değer diyerek... benden çok küçüklerde yavaş yavaş çoğalırken, sessizce, mutlulukla ve merakla beklemiştim... ne hissederim ilk fark ettiğimde ne düşünürüm hiç hesaplamadan, ihtimal haricinde tutarak ve zihnimin derinliklerine iterek beklemiştim... ama oldu! ben unutmuş olsam da yıllar beni ıskalamamış... saçımın iki telini beyaza boyarken zaman, aynalarda yer tespiti yapıyorum şu an... 36 yaşımı bitirmeme günler kala, ankara sonbahar sarışınlığından kış beyazına bürünürken, saçlarıma düşen ilk iki kar tanesini fark ediyorum şaşkınlıkla...

ne gelirse yaşanmışlığa dair kabulümdür, payıma düşen neyse yaşamdan tebessümle kabul edip, olgun yaşlarıma doğru adımlayacağım hayatı... (ver gazı ver coşkuyu) hoş geldin beyaz saçlarım hoş geldin :) 

19 yorum:

  1. aramıza hoşgeldin gümüş saçlı kadınn :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşbulduk :)))) kalabalığız epey de mi bu taraf daha eğlenceli bence :))

      Sil
  2. Benden de bir hoşgeldin olsun,şuan hamileyim ve beyazlarıma alıştığımı söylesem de doğurur doğurmaz saç boyalarıma kavuşacağım sanırım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. henüz saçlarımı hiç boyamadım ama artık daha bir dikkatli dinleyeceğim boya konulu sohbetleri :) bebeğini sağlıkla kucağını alıp, boyalarına kavuşmanı diliyorum :)))

      Sil
    2. Kesinlikle hemen boyama gittiği yere kadar gitsin derim

      Sil
    3. tosbağalar yok daha niyetlenmedim boyamaya henüz ben bile zor buluyorum o iki teli ama çoğaldıkça kaçınılmaz olur :))

      Sil
    4. Teşekkür ederim :) aslında ben de saçlarım uzayınca çok da beyazım yokmuş diye düşündüm, o kimyasal boyalara geri dönüş yapsam mı kararsızım, kına mı yaksam ne :) tosbagaya katılıyorum ne kadar geç boya o kadar rahatlık

      Sil
  3. o iki teli kopartıp hiç çıkmamış gibi davranabilirsin ;) şekil 1/a Ben ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. koparınca çoğalıyor diye bir şey var ya ben şimdilik altlara saklayıp kamufle ediyorum :)))

      Sil
  4. Aynı sırra bende sahiptim sanki, rahmetli annemde yok denecek kadar azdı mesela, ama son bir yılda bütün büyü bozuldu, hayat şartları, stres vs. sonuçta bir sürü beyazım var, henüz boyamaya yeltenmedim, o döngüyü başlatmak istemiyorum dip boya falan, sonuç olarak aramıza hoşgeldin Nihancım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşbulduk canım :))) benim de ablamla çok benzer saç yapımız o da 35 den sonra beyazladı demişti, boya işlerini mümkün olduğunca ertelerim diye düşünüyorum ben de :)

      Sil
  5. Hayırlı olsun diyelim :))Bu arada 36'ya kadar iyi beklemiş saçların,artık 20'lerde başlıyor bu beyaz saçlar :))

    YanıtlaSil
  6. ne güzel diyorum ben kendi adıma :) yaşanmışlıkların getirisi beyazlar,hoşgelmiş diyorum ben de :)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Hayırlı olsun :) Arada kaynar onlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şimdilik öyle benden başka gören olduğunu sanmıyorum :)))) teşekkürler :)

      Sil
  8. yaaaşşlııı yaaşşlıııı :))))
    (uçan tekme at, aikidoyla yere yık kolunu kır bırak sürünsün)

    YanıtlaSil

haydi söyle :)