16 Mart 2014

ilköğretim 1.sınıflar ne okur


elif' e son aldığım çocuk klasikleri fiyaskosundan sonra tekrar resimli hikaye kitaplarına dönmeyi düşünüyordum. ancak yapılan bir kaç öneriyi daha değerlendirmek istedim. alt fotoğraftakileri 2.dönem edindik, fakat çabucak bitiyorlardı. 
aşağıdakiler ise yeni aldıklarımız... bu kitaplardan elif "yaramaz henry"ye bayıldı. saftirik ve sevgili salak günlük daha büyük çocuklara hitap ediyor gibi geldi bana... çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için ne kadar yaratıcı yayınlar ortaya koyulduğunu öğrenmiş oldum. okul öncesinde "sıra dışı öyküler" serisi vardı. çocuklar sıra dışı şeyler okumayı seviyorlar... saftirik serisinin nasıl bu kadar tutulduğuna şaşırmamak gerekiyor.
bu miniler de çok güzel, öneren arkadaşa teşekkür ediyorum :) elif de severek okuyor... ama henry' nin diğer kitaplarını da ısrarla istiyor...
kitap almak konusunda oldukça hevesliyim :) nasılsa seneye eren' e de gerekecek hepsi diye düşünüyorum... bu arada eren de dişlerini hızla değiştiriyor. ikinci süt dişini cuma günü düşürdü ve çok tatlı bir gülümsemeye kavuştu....
*bazen çocuklarımız nasıl bir geleceğe büyüyorlar diye üzülüyorum. her şey nasıl bu hale geldi, insanlık nerede öldü, bizler nasıl kandırıldık, uyutulduk... tıpkı bu masal kitaplarındaki gibi mutlu bir son bekliyorum hepimiz için. 

6 yorum:

  1. o mutlu sonu istiyorum bende :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet, iş yerinde blogger server engeline takıldığı için giremiyorum bu günlerde, umarım düzelir...

      Sil
  2. Amin hepimiz çocuklarımız için istiyoruz.. Sağlıklı dişleriniz olsun inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederiz :) umuyorum daha güzel günlerimiz olacakk...

      Sil
  3. mutlu sondan önce mutluluğun daimliği diliyorum süt dişleri.... negüzel dönem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet çok güzel söylemişsin bu günlere mutlu bir son olsun ve o mutluluk da daim olsun inşallah :)

      Sil

haydi söyle :)