28 Mayıs 2014

okuma bayramı

artık okuma bayramı mı yıl sonu gösterisi mi adını siz koyun, 1. sınıfın sonunda bir programı vardı kızımın. sormayın bu sene çok yoğunduk, programdan programa toplantıdan toplantıya koştuk. yok eren' in toplantısı, yok elif' in 23 nisanı, yok eren' in mezuniyeti, yok elif' in okuma bayramı, yok elif' in etüt toplantısı - gelişim toplantısı, yok eren' in sergisi, yok elif' in şiir dinletisi helak olduk valla... "çok önemli bir toplantıya girmek üzereyim ya da davetli olduğum bir organizasyondayım" diye de az hava atmadım laf aramızda. bir de yıl sonu piknikleri var atlatacağımız ve eren' in mezuniyeti tabi... sanki anaokulunu değil oxfordu bitiriyorlar, cüppe giymeler kep atmalar falan. hiç eşe dosta akrabaya gerek yok, çocuklardan başka türlü sosyalleşmeye fırsat kalmıyor zaten... çocuğun varsa sosyalleşmek adına sırtın yere gelmez. çocuk parkları, restoranlar, kreş, okul her yer sizin gibi biricik paşalarını, biricik prenseslerini dünyalarının merkezine koymuş, aslan babalar-kaplan analarla doludur.
neyse kazasız belasız okuma bayramını da atlattık çok şükür... okulun kapanmasına kaldı 2 hafta. benim iznim 30 gün, önümüzde aslanlar gibi 90 gün okul tatili var. 
çalışan annelerin sorunu okul dönemiyle de bitmiyormuş yani... şubat ve yaz tatillerini hesaba katmamışız. şimdi hangi matematiksel denklem çözecek bu problemi merak içindeyim. 

8 yorum:

  1. Ne güzel bu günleri görebilmek :)Soma faciasından sonra yıl sonu etkinliklerinin iptal olma durumu olunca bizim okuma bayramı iptal edildi.Yıl boyunca drama,gösterileri vardı...Nasip değilmiş :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sizinkiler epey duyarlı davranmışlar canım... evet güzel bu günleri görebilmek, teşekkür ederiz :)

      Sil
  2. Maşallah,canım benim kocaman kız oldu:)Çalışmayan anne olmanın tek avantajı üç ay tatili beraber yapabilmek,okulların tatil olduğu gün köyümüze çufluyoruz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gerçekten mükemmel bir avantaj, üç ay tatil tek öğretmen çocuklarına nasip oluyordur sizden başka. benim annem babam da öğretmendi biz de uzun yaz tatilleri yapardık. çok seviyorum uzun tatilleri, günleri saatleri unutmayı :)

      Sil
  3. Süper yazmışsın. Benim sosyalleşme politikamla aynı :) nerde park nerde oyun orda sosyal ben!!! :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet burcu çok şükür hiç yalnız kalmıyoruz bu sayede :)))))))))))))))))))))))

      Sil
  4. Maşallah diyeyim önce gelecek yıl bizde aynı yoğunluğa dolacağız bakalım hakikatten çocuğu varsa sosyalleşmeye gerek yok oynamadıklar sosyal anne oluyorsun. Nice mezuniyetleri olsun kızımın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederiz :) seneye sizin aktiviteleri de bekliyoruz :)

      Sil

haydi söyle :)