2 Haziran 2014

çocuklarda kulak deldirme

önce bebekken heveslenmiştim ama kıyamamıştım kulaklarını deldirmeye çok küçüktü. aklı biraz ersin, ellemesin dokunmasın diyerek ertelemiştim. ne bileyim ben kızımın antisüslü olacağını. kreşte bütün kızlar etek elbise giyerken benimkine belli lastikli eşofmandan başkasını giydiremedim. ayakkabısı biraz kız ayakkabısına benzese parmaklarımı hareket ettiremiyorum, giymem de giymem diye tuttururdu. yaşıtları annelerinin makyaj yapmasını hayran hayran izlerken, bizimkine zorla bir iki kez oje sürebildim. saçlarını taratması, bağlatması ne kadar kısa o kadar iyiydi onun için. zaten toka, kolye, bilezik hak getire ne saçında ne kolunda durmazdı. haliyle aklı erince de kulağını deldirmeyi reddetti. ne kadar özensem de önceleri önemsemedim, büyüyünce ister, kendi isteyince deldirir falan diye iki sene oyaladım kendimi. baktım istemiyor ve isteyeceğe de benzemiyor. ne yapayım biraz gaz, biraz cesaret, biraz teşvik, biraz rüşvet, biraz katakulle hoop deldirdik kulakları sonunda :) 
kulak deldirme tecrübelerimiz;
aslında genel anestezi altında çocuk cerrahına :) deldirtmeyi bile düşünmüştüm ama hazır ikna olmuşken tesadüfen önünden geçtiğimiz bir gümüşçüde yaptırdık :)
-kulak memesi steril solüsyon ile temizlendi.
-steril çelik küpe kapalı kutusundan çıkarılarak tabancaya takıldı.
-kulak soğutucu sprey ile uyuşturuldu.
-delik yeri belirlendi.
-tak diye küpe kulağa takıldı. gerçekten işlem bir anlık ve kolay. kanama falan olmuyor.
-sonrasında kulak memesinde 2 saat süren hafif kızarıklık, şişlik ve kaşıntı oldu.
ilk gün banyo yapmadık, hiç mi hiç dokunmadık. sabah dikkatlice küpeyi her iki tarafa hafifçe çevirdik. batticon ve teramicine sürdük. sonraki günler sabah akşam küpeyi hafifçe çevirdik. beşinci günün sonunda altın küpeye geçtik. iki gün yeter deseler de itibar etmeyin, on beş güne kadar bile kalabilirmiş ilk küpe. kulağın iyice iyileşmesi avantaj oluyor, çünkü tabanca ile takılan küpenin arka klipsini çıkarmak biraz zor. ön kısmı çok iyi sabitleyerek arka klipsi çıkartmak, taze kulak deliğini hırpalamamaya dikkat etmek gerekiyor. 

ve sonunda mutlu son, gelsin güzel küpeler :)

12 yorum:

  1. çok cici olmuş. yakışmış güzelliğe.

    YanıtlaSil
  2. Canım benim,maşallah...Sabah sabah beni güldürdün,bırak kızı kendi haline:) otuz küsür yaşımda hala kulağım delik değil:) öyle güzel yazmışsın ki bu yaşıma kadar eksikliğini hissetmemiştim,ben de deldireceğim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayşem 7 yaşına geldi daha da bırakamadım kendi haline :)) inanmıyorum senin delik değil mi, ben küçük küpeler takarım hep, en sevdiğim takıdır :) bence de deldir çok kolay hemen iyileşiyor :)))

      Sil
  3. Çok yakışmış küpeleri , yaşına uygun cici cici küpeleri görünce kulağını deldirdiğine çok sevinecektir :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet çok sevindi zaten keşke 5 yaşında deldirseymişim diye hayıflanıyor :))

      Sil
  4. ah Yağmur'da da hiç niyet yok kulak deldirmeye ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok mu :) heralde elif de benim çenemden bezdi de deldirdi :))))

      Sil
  5. Defnede bir kaç kez deldirelim dedi. Sonra birgün eczanede çok küçük bir bebeğin kulağını delmelerine şahit oldu. Bebek küçüktü ve çok ağladı yazık . Bizimki kıyamadı çok acıdığını düşündü o gündem beri yapıştırma küpe istiyor. Bir yönden iyi oldu. Daha çok küçük

    YanıtlaSil
  6. Bisey sorucam kac gun sonra yikandi acaba

    YanıtlaSil

haydi söyle :)