8 Ekim 2014

bayramda antalya

bir kurban bayramını daha antalya' da yaşayan ablamlarla geçirdik. 2 günü yolculukla geçse de kalan 3 günün hakkını verdik. ankara' da yanmaya başlamış olan kaloriferlere inat, yazın son kırıntılarını toplayıp anılarımıza kattık. üç kuzeni her boşlukta her tatilde her fırsatta görüştürme arzumuzu bir kez daha gerçekleştirdik. 
daha önce de piknik yaptığımız nashira park' da bu sefer çocuklar için eğlenceli bir parkur vardı. 
survivor benzeri bölümlerin yer aldığı bu alana çocuklar bayıldı. ayrıca büyükler için de bir kısım vardı ancak talep yetersizliğinden sanırım kapalıydı. bu tip doğal malzemelerden oluşturulmuş oyun alanlarının ankara'da da çoğalmasını diliyorum. 
kemer çıkışında yer alan phaselis, gerçekten doğal ve görülmeye değer antik bir roma liman şehri. antalya belediyesi tarafından ören yeri statüsünde olup akşam 18:30 da kapanmasına rağmen, deniz kenarında ve birbirinden farklı 3 adet koya sahip olması nedeni ile insanların gelip piknik yaptığı denize girdiği antik bir yer oluvermiş... 
amfitiyatrosu, pazar yeri, hamamları, su kemerleri ile etkileyici bir kent. mö 7.yy a dayanan bu tarihin daha ciddi korunması gerekmez mi diye bir soru geliyorsa da; olimpusu anımsatan bu cennet köşeyi yolunuz düşerse görmenizi öneririm...
bayram tatili en çok kuzenlere yaradı, birlikte olmanın tadını doyasıya çıkardılar ve şubat tatili için sözleştiler. bir akşam çocukları uyku vaktine yakın küçük teyzelerine bırakıp, "geçen yıldan tadı damağımızda kalan" kale içindeki "hasanağa restaurant" a gidip ruhumuzu müziğin namelerinde dinlendirdik.  
bayram demişken, bu tatilin neresindeydi bayram... bizim için bayramın ilk günü sabah erkenden yapılan bayramlaşma merasimi, telefon ile aranan aile büyükleri, yediğimiz lezzetli baklavalar ve çocuklara verilen harçlıklardaydı bayram. umarım herkesin de bayramı ağız tadı ve sağlıkla, sevdikleriyle ve mutlu geçmiştir. 

6 yorum:

  1. Bu taraflarda da hava iyiydi ama bir Antalya değildi elbette, oyun alanınaysa ayrıca bayıldım belirtmeden geçemeyeceğim.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler artık tam kış moduna geçiyoruz, yarından itibaren yağış da başlıyormuş :)

      Sil
  2. Phaselis'imiz çok güzeldir. belki de aynı gün oradaydık. çünkü bayramda bayağı kalabalıktı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet olabilir tabi sanırım bayramın 3.günü oradaydık biz :)

      Sil
  3. Bizim buralar da hala sıcak. Ama İskenderun'a ancak böyle katlanılıyor.
    Ah bir kızkardeşim olaydı. Kızımın bütün kuzenleri ya uzakta ya küçük .
    Bayram bahane, muhabbet şahane. bizim de bu hafta sonu türkü bar planımız var, limonlu soda eşliğinde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sen 2.küçük mucizeyi doğur sonra limonlu sodaya alternatif bişeyler düşünürüz :)) canım dönmene çok sevindim :))))

      Sil

haydi söyle :)