11 Kasım 2014

nefes

belgesel izlemeyi çok seven eren' le sık sık insanların atalarının da bir zamanlar doğal yaşam sürdüğünü, avlandıklarını, mağaralarda yaşadıklarını konuşuruz... neden tüm hayvanlar doğal yaşamda kalmaya devam ederken, insanoğlu beton binalara, elektrik yüklü avmlere kendini hapsetmiş merak ederiz... çünkü kendimizi en çok açık havada, çayırda, çimende, su kenarlarında mutlu hissederiz. 
hayvanlara, gökyüzüne, açan tomurcuklara bakarken mutlu oluruz en çok, 
 ve açık havada oynarken...
bu yüzden en sevdiğimiz mevsimdir yaz ve ilkbahar... sonbaharda hayalini kurmaya başladığımız düşlerimize biran önce kar yağsın, yeni yıl gelsin ve en nihayet gök kuşağı bezensin isteriz. 
bu koca kış böyle geçer mi, ödev yaparak, çalışarak, kapalı mekanlarda, dar nefeslerle... 

neyse ki çocuğuz. hayata karşı aceleci olsak da, büyüklerden daha iyi biliyoruz nasıl eğleneceğimizi... kış uzun ama biz yine de keyifliyiz ve fırsatını bulur bulmaz, koşuyoruz kırlara, bahçelere...

4 yorum:

  1. En güzelini ediyorsunuz. Biz de kış gelince kış uykusuna yatan hayvanlar gibi ağırlaşıyoruz. Nefret ediyorum bu huyumuzdan.

    El yazınız ne kadar düzgün maşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ay evet soğuk da olsa dağda bayırda gezen ailelere ben de çok özeniyorum. biz de değiliz o kadar :)))
      el yazısı yorumu için teşekkür ederiz :))

      Sil
  2. Bende ilk baharı çok severim. Sanırım benim oğlumun ve eşimin doğum günlerinin o mevsimde olmasının katkısıda büyük. Ama ne olursa olsun bahar yeniden doğuş..
    Bu arada blogumda size ait bir ödül var http://kubilayarslanindunyasi.blogspot.com.tr/2014/11/premio-dardos-dart-odulleri-sahiplerini.html

    YanıtlaSil

haydi söyle :)