6 Ocak 2015

süper penguen

7-12 yaş çocuklar için bir mizah dergisi çıkmış. hem de penguen ekibinden ama süper olanından :) 3.sayısına yetişebildik ve bloglar sayesinde tanıştığım nice yenilikten biri oldu bu dergi. karikatür okumayı çok seven elif için red-kit mi alsam, penguen mi alsam ne yapsam diye düşünürken güzel denk geldi.


dergiyi baştan sona okudum. normal mizah dergilerinde sıkça denk geldiğimiz +18 argo kelime ve çizimler bu dergide yok. ama son derece eğlenceli, yaratıcı biraz da haylaz. güncel çocuk espri literatüründen geri kalmamak isteyen anne babalara da epey faydalı olacağını düşünüyorum. beni de çok güldürdü okurken :)  ayrıca çocuklara karikatür çizimini öğreten bir bölümü de var. bilmece bulmaca kısmını çok sevdik. öğretici olmayı amaçlarken kesinlikle sıkıcı olmamayı başarmışlar. 

48 sayfadan oluşan dergide muhteşem çizimleriyle selçuk erdem ve erdil yaşaroğlu, icatlar, tarih, testler de var.  ücreti 7,5 tl. 

ülkemizde çocuk mizah dergisi fikrini hayata geçirdikleri için hepsine teşekkürlerimi sunuyorum. meraklı minik dergisini bıraktıktan sonra şimdi severek takip edeceğimiz bir dergimiz oldu :)

4 yorum:

  1. he kadar güzel bir dergiye benziyor. Çocuklar için çok iyi bir seçim olsa gerek :)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bence de şubat sayısını sabırsızlıkla bekliyoruz :)))

      Sil
  2. Süpermiş kesinlikle en kısa sürede edinmeliyim :)

    YanıtlaSil

haydi söyle :)