3 Şubat 2015

Selamün Kavlen Karakolu -AST

Aziz Nesin’in bir öyküsünden Yücel Erten’in oyunlaştırıp yönettiği oyun, iki dolandırıcının kendilerini polis olarak tanıtıp mahalleye sahte bir karakol açmalarıyla başlar. Halkın polis korkusundan dolayı üçkağıtçılara inanmaları ve itaat etmeleri bir kenara devletin de buradaki sahte karakolu ciddiye alıp resmi yazışmalarda bulunması; hatta buraya bekçi, polis, komiser tayin etmesiyle olaylar içinden çıkılamaz bir hal alır. Büyük usta Aziz Nesin’in yıllar geçse de gündemini yitirmeyen öyküleri bir kez daha AST’ın 50. yılında canlanarak hayat bulmuştur. 
Oyunumuz 2 perdedir. 
Oyuncular · Mehmet UlUSOY · Mahir İPEK · Yıldırım ŞİMŞEK · Hakan GÜVEN · Ali Seçkiner ALICI · Özgürcan ÇEVİK · Gizem ALDEMİR · Nalan GÜREŞ · Mustafa BİLGİN · Erdem ULUSAL · Özgün AYDIN
13. Direklerarası Seyirci Ödülleri 2012-2013 sezonu En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü SELAMÜN KAVLEN KARAKOLU adlı oyunumuzdaki performanslarıyla oyuncularımızdan ÖZGÜRCAN ÇEVİK ve ÖZGÜN AYDIN almıştır.
aziz nesin' in kaleminden tam kararında bir siyasi taşlama izlemek istiyorsanız, gerçekten gülmek eğlenmek ve hafızalarımızdan silinmesini istemediğimiz bağzı:) olayları tekrar hatırlamak istiyorsanız, ortamda kendinizi asla azınlık hissetmeyeceğinizi söyleyerek bu oyunu şiddetle tavsiye ediyorum. 
hep edebiyat hep ağır metinlere değil, bazen standup a varan doğaçlamalar, güncel eleştirilerle bezeli 2,5 saatlik bu eğlenceli oyunu kendinize hediye edin.
devlet tiyatrolarını çok seviyorum ama AST' de daha çok oyun izlemeye karar verdim.

2 yorum:

  1. Aziz Nesin'in öyküleri, eserleri güncelliğini hiç yitirrmiyor. Ankara Sanat Tiyatrosu yıllardır ne güzel oyunlar sergiledi." Gülmek eğlenmek" deyince gerçekten ne çok ihtiyacımız var.Televizyon ekranlarında çok beğenildiği söylenen gülme efektli oyunlar şaşırtıyor beni. Oyuncular bile oynarken gülüyorlar. Yadırgıyor insan. Bir zamanların gerçek komedi ustaları nasıl da etkileyiciydi. Müjdat Gezen, Uğur Dündar, Şener Şen, Zeki Alasya, Metin Akpınar...

    YanıtlaSil
  2. güzel bir tiyatro oyunu..gidilmesi ve izlenmesi gereken sahne yapıtlarından..

    YanıtlaSil

haydi söyle :)