18 Haziran 2015

bu yaz çocukları ne yapmalı

okul çağında çocukları olan çalışan annelerin en büyük kabusu tatil! kar tatili, şubat tatili, teog tatili, seçim sonrası bir günlük tatil bir şekilde atlatılıyor da şu 13 haftalık koskoca yaz tatilini kırk takla atsan atlatamıyorsun. karneleri bu düşüncelerle aldık:)

yaz okulları var çok şükür ama iki çocuğu yaz okuluna göndermenin de bir maliyeti var. dört haftalık yaz okulunu, üç haftalık yıllık izinle desteklediğim zaman 7 haftayı kurtarmış oluyoruz. 
yaz tatillerini gün gün hesaplayarak çocukları en mutlu edecek şekilde nasıl yaparız diye düşünmek gerçekten yıpratıcı. biz anneler için ekstra izinler gerekiyor, yaz ayları için ücretsiz izin uygulaması mesela... keşke öğretmen olsaymışım dedirten zamanlar hep tatil dönemlerine rastlıyor benim. öğretmen olamadım ama iyi ki öğretmen ablalarım var :)
işte antalya' daki teyzemizin yaz okulu öğrencilerinden bazıları:
paten, top, açık hava, koşturmaca...

 satranç çalışmaları...

 etüt, ders, yaz ödevleri, kitap okuma...
 tabi ki yüzme...
gönlü büyük bir kalbe sığanlar :)
okullar kapanır kapanmaz iki haftalığına antalya' daki teyzelerine gönderdik çocukları. bizim için de onlar içinde büyük bir deneyim olacak. ilk kez yaşayacağımız için endişe yanı ağır basıyor ama her gün yaptığımız telefon görüşmelerinden anladığım kadarıyla gayet mutlular. 

notlar: karne alma günü eren' e ben, elif' e babası gitmişti. bu nedenle sadece eren' in fotoğrafları var. (anne-baba farkı:)
çocuklardan ikisi arkadaş çocukları, normalde evde kalan dört çocuk var. dört az değil bence de :)

6 yorum:

  1. Bence hiç endişelenmeyin, hallerinden oldukça memnun görünüyorlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öyleler bir haftası geçti bile :) teşekkürler...

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. saolsun herkese lazım bir abladır kendileri, yaptığı büyük bir fedakarlık :)) teşekkürler...

      Sil
  3. Nihancım ister çalışan ol ister ev hanımı, (çalışanın elbette daha zor) tatil başladımı çocuklara oyalanacakları bir meşgale bulmak kurs vs. yada günün her saati bir arkadaşı olması şart. Bunu en çok bu yıl yaşadım, evde oyalanmak diye birşey yok, varsa yoksa tv ve tablet oyunları, hiç bunlardan yana biri olmadığım için çok zor başladık tatile, gerisi hayırlısı, park buluşmaları, ev gezmeleri, çeşitli kurslar derken sürekli arayış içindeyiz, Eren ve elifin yaşadıkları ayrı vakit geçirme deneyimi bence gerçekten önemli, evet ayrı olmak bazen zor geliyor ama gerekli, iyi tatiller....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haklısın derya, evde olsaydım da her güne bir plan yapmaya çalışırdım. tüm kış çocuklar tekdüze yaşamaktan bıkıyorlar, havalar da bu sene pek bir şeye müsaade edecek gibi değil ama olsun. bu arada 50.yıl parkını gezdim, senin blogunda görüp merak etmiştim ne güzel bir yerdi :)

      Sil

haydi söyle :)