11 Ocak 2016

Sosyal Medyacı Annem

Akıllı telefonlar ailemize birden bire girdi. Tüm kardeşler akıllı telefonları alıp ilk iş whatsapp grubu kurduk. Sabah günaydın ile başlayıp, iyi geceler dileyinceye kadar ne geyikler ne selfiler paylaşıyorduk. Biri saçını mı kestirdi, burnunda sivilce mi çıktı, yeni bir pantolon mu aldı, kim evde, kim hasta anında haberdar oluyorduk. Almanya' da yaşayan yeğenim, Niğde' deki kardeşim, Antalya, Bursa' daki ablalarımla anlık paylaşımlar bizi çok yakın hissettiriyordu.

1939 doğumlu, 77 yaşında, emekli öğretmen annem durur mu? Yeniliklere açık bir Cumhuriyet kadını olarak hemen bir telefon istedi bizden. Kullanabilir mi, kullanamaz mı derken aldık telefonu iki sene önce. Biraz zorlandı ama kısa sürede adapte oldu gruba. 'Kızlar sesiniz çıkmadı hala kalkmadınız mı, tembeller' şeklinde günaydın mesajlarıyla, komşuda gündeyiz temalı fotoğraflarla teknolojiyi tam randumanlı kullanmaya başladı. 
 not: gördüğünüz gibi annem sadece teknolojiye değil jargona da hakim :)


not: sabahları kendimize gelebilmemiz ve tekmil vermemiz için annem şart!

Sonra facebook paylaşımları hakkında konuşurken konuya yabancı kalınca, bir facebook hesabı şart oldu anneme, bileğinin hakkıyla facebook hesabını da aldık :) Eski öğrencilerinden eski komşularına dolu arkadaşlık teklifi geldi anneme. Ay ben onu çok seviyorum, ekleyin arkadaşlarıma derken arkadaş listesi de kabarınca gelsin beğeniler, gitsin yorumlar. 
not: annecim benim fedakarlığı mesajlara da yansıyor :)

Canım annem, hem facebookda hem whatsappda hem de hep yanıbaşımızda ol, sen bizim kraliçemizsin :)
not: telefon tabi ki elinde :)

12 yorum:

  1. Maşallah çok tatlı :)
    Nasıl da güzel adapte olmuş o yaşta.
    Sağlıklı, keyifli uzun ömürler dilerim...

    YanıtlaSil
  2. Ay maşallah, ne hoş ya. Ben de keşke yaşlanınca böyle olsam. Bayılıyorum güncel kalmaya çalışan yaş almış bayanlara. Allahım daha nice uzun ömürler versin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynı şeyi düşünüyorum, kim bilir bizim yabancı olacağımız ne teknolojiler olacak :)

      Sil
  3. 41 kere maşallah diyim ilk önce :) Allah onları başımızdan eksik etmesin...
    Bizimki de bu mecraya yeni takılanlardan ama vallahi beni geçti :))) Arada karıştırıp ortalığı komik şeyler yapsa da herbir yere yetişiyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle başarıyorlar kolayca, denemek şart :))) benim annemde arada alakasız bir şeyler paylaşıyor fb da ama genel olarak gayet başarılı :)))

      Sil
  4. Harika :) Bende de var bir adet tatlı, teknolojik, süper bir anne modeli. Biz de çocukların teknolojilerini yakalarız inşallah ilerde. Valla çok zor bir işi başarıyorlar şaka maka :)

    YanıtlaSil
  5. ne şanslıyız :))) ben de ileride teknolojik anneanne -babaanne olmak istiyorum :)))

    YanıtlaSil

haydi söyle :)