15 Şubat 2016

9 Yaş

Seni ne çok bekledim. Gülümseyerek ne mutlu hayallerle süsledim hasretini. Hamileliğimde kucağımda olduğunu defalarca kez gördüm rüyamda. Doğduğunda her bebek ağlamasını sen zannettim. Dünyanın en güzel bebeği, en mutlu annesiydim. Rutin doktor kontrollerinde içimde hep bir endişe, sonrasında sağlıklı oluşunla hep bir rahatlama yaşadım. Gözümü üzerinden, kulağımı sesinden, kalbimi varlığından ayırmadan aylar geçirdim.
Cesaretle attığın ilk adımların, yaşamış olduğum tüm başarılardan üstündü. Sayende kutlandı ilk anneler günüm.
Güzel gözlerinden dünyayı izledim: Büyük bir merak, şaşkınlık ve hayranlıkla.
Seninle hayatı yeniden keşfettim.
Mutluluğun adı, peri masalıydın. Seninle her şey yeni ve rengarenkti.
Büyüdün. Büyüdükçe seni sımsıkı sarmalayan kollarımı gevşettim. Kendi seçimlerin, kendi kararların, kendi beğenilerin oldu, bağımsızlaştın.
Kocaman açılmış kollarımız, sevgiden taşan kalplerimizle bizi harika bir aile yaptın. Şakaların, esprilerin, komikliklerin, muzipliklerinle hayatımızı güzelleştirdin.
Olayları farklı sorgulayışın, insanları farklı yorumlayışın, umurunda değil gibi davranıp her şeyi kavrayışınla anneni kendine hayran bıraktın.
Büyüdün. Sağlıkla aldığın her nefes, mutlulukla uyuduğun her gece için Allah' a şükrettim.
Büyüdün. Işığın, güzelliğin, zekan, başarılarınla göğsümü kabarttın. Kalbindeki iyimserlik, merhamet, mütevazilikle; otorite tanımaz, kural karşıtı ruhunla; haksızlığa tahammülsüzlüğünle nasıl bir yetişkin olacaksın heyecanla bekliyorum.
Bilgin kızım, kitap kurdum, küçük ablam çocukluktan gençliğe geçişinin her anını hayranlık, mutluluk ve gururla izliyorum. 
Seni çok ama çok seviyorum. Yeni yaşın kutlu olsun!

15 yorum:

  1. Hep çok mutlu olsun inşallah :) Nice mutlu yaşlara :)
    Fotoğraflar şahane olmuş...

    YanıtlaSil
  2. Ooo harika fotoğraflar, ne güzel
    Mutlu tatlı yepyeni güzel yıllar dilerim ve tatlı Elif'i öperim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz. Büyük çocuk annesi olmak da çok keyifliymiş bu arada :)))

      Sil
  3. Uzunn uzun yaşları olsun inşallah :)

    YanıtlaSil
  4. Maasallah bir insan nasıl da Dünya'ya gelip büyüyor annenin gözü önünde şekilleniyor bahımsızlasıyor.... Allah bir mutlu huzurlu bir Ömür nasip etsin güzel insanlarla karşılaştırsın ins

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saolun dünyanın en güzel mucizesi çocuk sahibi olmak. İsteyen herkese de nasip olmasını dilerim.

      Sil
  5. O resimlere bakarken insan çok duygulanıyor, Elifin yeni yaşı kutlu olsun, sağlıklı, mutlu ve sevdikleriyle yanyana nice yaşları olsun inşallah..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saol Derya' cım. Hele videoları izlemek nasıl keyifli oluyor. Ara ara izliyoruz birlikte çok hoşlarına gidiyor çocukların da :)

      Sil
  6. nihannnn yine muhteşem yazmışsın çok duygulandım

    YanıtlaSil
  7. Ne kadar büyümüş, kocaman olmuş maşallah, inanamadım, bloğun ile tanıştığım ilk zamanlarda ne küçüktü...yazılarını çocuklarına dair anılarını okumaya çalışıyorum çünkü tutarlı bir anne nasıl olur, dengeli bir anne nasıl oluru senden öğreniyorum, hayata bakış açından kaynaklıyor olsa gerek, yazılarıma ( bunaltıcı, sıkıcı, buhranlı, kimselerin yanaşmadığı yazılarıma) bile öyle dingin, olumlu yorumlar yazıyorsun ki...iyi ki varsın, iyi ki annesin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Ayşe, çok teşekkür ederim. Sen de iyi ki varsın :)))

      Sil

haydi söyle :)