27 Temmuz 2016

2016 Yazı

Biraz yalnız kalmalıyım belki de. Olayları sindirebilmek için, anlamlandırabilmek için zamana ihtiyacım var. Anlamlandıramazsam kötü, çünkü içim huzur bulmuyor o zaman. Neden oldu, nasıl oldu, kim masumdu, kim haksızlığa uğradı, bu aşamaya nasıl geldik hepsini cevaplandırmalıyım kendimce yoksa rahat uyku yok bana.
Televizyonda anlatıyorlar, köşelerinde yazıyorlar, sürekli son dakika haberlerinde gözüm. Pür dikkat dinliyorum, okuyorum, içiyorum hepsini. Bazı şeyleri anlıyorum, bazılarının ise yok cevabı. Belki daha sonra henüz değil zamanı.
Kendimi kötü, karamsar, depresif hissetmeye başlıyorum. Her şey kötüye gidiyor, daha da mı kötüye gidecek. Büyük bir badire atlattık ama bitmemiş, bitmiyor. Ya da her şey yerine oturuyor, geçmişe dair, olaylar, sebepler, sonuçlar aydınlanıyor. Alışık olmadığım farklı bir bakış açısı, yeni bir pencere aralanıyor.
2016 yaz tatilinden aklımda kalanlar; korku, şaşkınlık, kızgınlık, yurttaşlık bilinci, halkın gücü, kandırılmışlık, kahramanlık, karmaşa, yarım kalan bir tatil ve işte o yarım kalan tatilden aileme dair aşağıdaki fotoğraf kareleri.










Yaşadığımız tüm kötü şeylere rağmen hala gelecekten umutluyum. İyi yönetilen bir süreç ile daha güçlü ve huzurlu bir ülke olabileceğimize inanıyorum.

20 yorum:

  1. Şu fotoğraflara bakıyorum da, bu dünyada insanların istediği tek şeyi görüyorum: HUZUR. İnsan hayatta ençok huzur ister, güvende olmak ister, sevdikleriyle birlikte olmak ister maalesef bunu elimizden almaya uğraşıyorlar, demişsin ya kim haklı, kim haksız, kim masum, kim değil...??? Atatürkçüler olarak hep söyledik, biz haklı çıktık ama en baş Fetocuya kimse bir şey yapmıyor yahu bunlar düne kadar kankiylerdi be...bizim zekamız var şükür zekamızla alay etmesinler, fetocu fetocu diyen en baş fetocuydu...her apartmandaki başörtülüler de Fetocuydu ben kendi oturduğum komşularımdan biliyorum ayda bir de muntazam huuuu diye zikir çekerlerdi...böyle bir dolu komşusu gelirdi...epeydir kesildi hular bakalım sonumuz ne olacak ha bu vesileyle ordu lağv ediliyor onu anladım! Yağmurdan kaçarken doluya tutulacağız..

    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Huzur ve çocuklarım için güvenli bir gelecek istiyorum. Çok mu şey istiyorum :)))

      Sil
  2. Çok benzer düşünceler taşıyorum.Ülke olarak çok zor bir süreç yaşadık. Umarım bu günler de geçecek.
    Çocuklar dölu dolu bir yaz tatili yaşamışlar. Mutlulukları yüzlerinden belli.
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet uzun yaz tatilini çok seviyorlar. Yazlık tatili de... Çünkü orada Ankara' da hiç olamadıkları kadar özgürler. Her şeye rağmen güzel bir tatildi. Teşekkür ediyorum :)

      Sil
  3. Ne kadar garip değil mi? İnsan bir an içinde bir duygudan bir duyguya sürüklenebiliyor. Tüm bu süreçler yaşanırken, biz yepyeni bir düzene geçiş yapıyorduk. Bambaşka bir dünyaya taşınmış, hayallerimizi gerçekleştirmeye bir adım daha yaklaşmış ve içimizdeki endişeyi heyecanla harmanlamıştık. Tüm bu olaylar olurken, sanki ben bir fanusta evlatlarımın geleceğini avuçlarımda incecik camdan bir küre gibi korumaya çalışmıştım. Oysa ne ben bir fanustayım, ne de çocuklarımın geleceği bu denli kırılgan ve benim elimde! Yani benim geldiğim nokta, "durduğun yerde ne kadarlık bir yeri etkileyebileceğini düşünerek, elinden geleni yap" oldu. Ve ben de senelerdir içimde biriken endişeyi, sanki korku duvarım delinmişcesine özgür bıraktım. Benim için bu yaz, geleceğe bel bağlamamayı öğreten ve ülkemin hala emekleyen bir demokraside olduğunu kabullendiğim bir yaz oldu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin taşınma kararınız bende büyük etki yarattı. Ne harika ne cesur ne güzel bir karar. Umarık hiç tahmin etmediğiniz kadar mutlu olursunuz :)

      Sil
  4. Aslında bir çoğumuzun aklında korku, şaşkınlık ve karamsarlık var. Ben artık hiç bir haber kanalına inanmıyorum biri doğru dese diğeri yanlış diyor neye, kime inanacağıma şaşırdım artık haber izlemekten bile soğudum diyebilirim çünkü ne tür haberler olduğunu tahmin edebiliyorum, hırsızlık haberleri, kadın cinayetleri, terör haberleri duyarsız değilim ama artık gerçekten neye inanacağımı bilmiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın, kime güveneceğimizi şaşırmış durumdayız. Ülke olarak en çok güvendiğimiz kurum yerle bir oldu içinden bir terör örgütü çıktı. Hayırlısını diliyorum...

      Sil
  5. Evde tv açmaya korkar oldum. İnsan boşver deyip geçemiyor da. Hepimizin içine korku yerleştirdiler.
    Çocuklarımızın gülen yüzleri solmasın. Dilerim bu huzur fotolarda kalmaz. Çünkü hepimizin yaşam gailesi bu. Kıskandım fotolarınızı. Herbiri ayrı güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, güzel bir tatildi ama kısa sürdü maalesef...

      Sil
  6. kesinlikle takip etmiyorum, haber izlemiyorum. Her zor zamanda olduğu gibi okumaya ve yazmaya sığınıyorum. Geçen yaz mülteciler vardı, kıyıya vuran bebek vardı, bu yaz hiç biri yok bodrumda ! Tek bir mülteci görmedim. Dünya koca bir oyun alanı, muktedirlerin elinde oyuncak olmuşuz benim anladığım bu. Avrupası, Asyası fark etmiyor üstelik. Sakin bir şekilde özümüze , sonsuz sevginin olduğu yere dönmek için iyi bir fırsat ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük resme bakmak diye bir söz varya, büyüğü çok daha korkunç. Yazık...

      Sil
  7. Bugünlerde umut etmek en büyük sığınağımız galiba... Benim için öyle en azından...
    O kadar çok acabalarım var ki? Seneler sonra cevaplarını bulacağım belki de...
    Huzur hep yanıbaşımızda olsun hepimizin, sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler... Her taraf soru işaretleriyle doldu. Ben de umutluyum yine de ya da öyle olmak zorundayım. Yoksa bu ülkede çocuk büyütmenin her anı yaralar beni...

      Sil
  8. Özlemişim yazılarını.. Fotoğraflar pek güzel, mutluluğunuz daim olsun :)
    Haberlerden bahsetmeyi ben de istemiyorum. Birçoğumuz gibi ben de kitaplara sığındım...
    Sevgiler çok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. İnsanın içinden gerçekten bir şey gelmiyor umarım çarçabucak normal bir sürece gireriz. Sevgiler bizden :)

      Sil
  9. Fotoğraflar o kadar güzel ki, insan bunlara bakarken o gündemi düşünemiyor. Yaşları yakın olunca daha iyi anlaşıyorlar gibi görünüyor. Maşallah sahilde bile kitap okuyorlar, hayran kaldım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet güzel anlaşıyorlar(maşallah:) Bir de yaşıt kuzenleri var, tam muhteşem üçlü oluyorlar :) Ödev olarak öğretmen kitap okuma verdi, uygulamaya çalıştık biz de :) Teşekkürler :))))

      Sil
  10. Huzurlu günleri yakalayıp geleceğimiz ve en çok da çocuklarımız için endişe etmediğimiz günlere ulaşmayı yarının ne olacağı belirsiz günlerden kurtulmayı diliyorum Nihancım :(

    YanıtlaSil
  11. ayyyy fotolar öyle tatlı kiiii sölediğin hüzünleri unuttum bile. geride kalsın bu günleer :)

    YanıtlaSil

haydi söyle :)