31 Ağustos 2016

Ağustos' ta Ankara

Yıllardır izinlerimi hep Ağustos ayında kullanırdım. Çocuklarımın kreş tatili bu aya denk geliyordu çünkü. Ama bu sene ilk kez Ağustos ayında ailece Ankara' daydık.
Ağustos ayına yaz okulu ile başladık. İki yıldır severek devam ettikleri için ben de huzurluyum. Kızımı ilk kez yaz okulu servisine bindirdiğim gün bindirmekle kalmamış ben de binmiş, alan incelemelerinde bulunmuştum:) Ama şu an iç rahatlığıyla gönderebiliyorum. İlkler, yeni düzenler her zaman sıkıntılı oluyor. Mesela Elif bu sene 4. sınıf ve ufuktaki okul değişikliği beni şimdiden endişelendiriyor.
Ağustos'ta Ankara' nın hakkını veremedik. Hafta sonları gündüzleri sıcaktan akşamları miskinlikten çok dışarı çıkamadık. Hafta içi ise tutturduğumuz düzen bize kafi geldi. Birlikte 2 hafta yaz okuluna gittiler. Yaz okulundaki sportif ve sanatsal aktiviteler yetti onlara. Sonrasında Eren devam ettiği satranç kursunun yaz okulu tarzında hazırlanmış programına geçti. Elif ise iki hafta daha yaz okuluna devam etti. Aynı okul düzeni gibi sabah hep birlikte çıkıp, akşamları hep birlikte girdik evimize. Bu hafta ise Elif evde yalnız kalıyor. Ama babannemizin aynı binada olması bu kararı vermemizde etkili oldu. Henüz 9,5 yaşında ve babannemiz olmasaydı evde tek başına bırakamazdım.
Önümüzdeki hafta ise birer hafta yıllık izin alıp, bayram tatili ile birleştirip iki hafta Altınoluk' a gitmeyi planlıyoruz. Yaza veda edeceğiz. Dönüşte hemen okulların açılması, Eylül ortası olması sebebiyle hızlıca toparlanıp yeni eğitim yılına dalış yapacağız.
Bu yaz bizi en çok tabletler zorladı. Anlaşmamız okul açıkken tabletlerin tamamen ortadan kalkması tatil dönemlerinde ise serbest olmasıydı. Ama bu 13 haftalık yaz tatilinde bağımlılık derecesine gelen tablet kullanımı beni çaresiz bıraktı. Aslında biraz ciddi işlerle uğraşalım arkadaşlar, biraz test çözelim, kitap okuyalım ya da birlikte monopoly oynayalım gibi tekliflerimi hiç geri çevirmediler. Ama ne zaman boş kalsalar ilk akıllarına gelen alternatif tabletler oluyor hala. Sanırım okulların açılmasını en çok bu sebeple istiyorum.

Elif bu yaz çok büyüdü. 151 cm, 42 kilo, 37 numara ayakkabıları ile neredeyse benim boyutlarıma yaklaştı. Eren ise 130 cm ve 27 kilo. 

Kış dönemi için yine voleybol ve satrancın hayatımızda olmasını, devlet okulu+özel etüt düzenine devam etmeyi düşünüyoruz. 

Bu yıl ülkemizde yaşanan olumsuzluklar hepimizi çok etkiledi. Kalabalık yerlerde hep aklımızda bir bomba korkusu. Umarım çok huzurlu bir sonbahar ve kış bekliyordur bizi. Görüşmek üzere.


12 yorum:

  1. Tasarım yine yenilenmiş sanırım çok güzel olmuş canım.
    Maşallah uzun boylu olacaklar sanırım. şimdiden iyi tatiller :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tasarım aynı değişmedi aslında ama yine de teşekkürler :) Kızım doğdu doğalı hep sınıfında en uzun oldu ama potansiyel boyu o kadar değil diyor doktor, yani duracak uzaması. Eren ise minyon yaşıtlarına göre. Görenler aralarında 4 yaş var sanıyor oysa ki 1,5 yaş var :)

      Sil
  2. Maaşallah, büyümüşler. Yaz okulları onlara da iyi geliyordur keza artık eski anlamda sokak oyunları kalmadı ya evde dur dur tablete sarmaları normal. Almanya'da okullar açıldı ama demleniyorum şimdilik yazmadım daha okul Hakkı'nda ;) çocuktan çocuğa değişiyor bazı cocuklar için okul cok güzel oluyor. Son duanıza da amin diyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle yaz okulları harika oluyor. Elif sadece bu hafta evde kaldı, onun da bir günü 30 ağustos tatiliydi biz de evdeydik ama tablet-pc-tv sarmalına takıldı kaldı. Bugün ona ödev verdim, kitap okuma-matematik vb bakalım akşama göreceğiz neler oldu :)

      Sil
  3. Benim kızım da tv ye sardı. Bizi de bu konu endişelendiriyor. Benim de etüd ayarlamam lazım. Yoksa bu sene sabahçı ve öğlen evde olacağı için yine tv karşısında bulacam kızımı. Yaz okulu güzel olmuş. Keşke ben de gönderebilseydim. Çok zengin olmayı bu yüzden isterdim heralde. Getireni götüreni olsun evde karşılayanı olsun, etkinliklere katılsın....
    Off ne diyim ki allah gördüğümüzden geri koymasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah canım ben de en ama en çok çocukların eğitimi için isterdim zengin olmayı. Çok güzel okullar var ama gönderemiyoruz. İstekleri ve potansiyelleri var ama bizde o hobilere harcayacak maddi durum yok. Napalım sağlıkları yerinde olsun bu günümüze çok şükür...

      Sil
  4. Öyle ya da böyle bir yaz daha bitti :) Size iyi tatiller ve mutlu bir okul yılı diliyorum! Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de güzel bir okul yılı diliyorum tüm öğrencilere, teşekkürler...

      Sil
  5. Ah o tablet konusu bizde de aynı. Benim kızım da bu yıl 6. sınıfa gidecek. Yazı dolu dolu geçirmeye çalıştık. Ama ne zaman arkamı dönsem tablet elinde. Bu kış ben de tamamen yasaklamayı düşünüyorum. İyi tatiller ve iyi bayramlar diliyorum, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamamen yasaklamak iyi şubat tatiline kadar görmüyorlar, ümidi kesiyorlar. Ama serbest dönemde işin cılkını çıkarıyorlar maalesef...

      Sil
  6. Bu teknoloji genel sorun. Ben 4 yaşına kadar hiç tv izletmedim, şimdi seçip ilgi alanları yönünde bir şeyler izletiyorum. Bayramda ilk defa karşılaştığı bir ufaklık vardı. Annesinin telefonu elinde ee haliyle bizimki de bekliyor çocukla beraber oynamak için, çocuğu öyle alıştırmışlar ki elinden alamadılar, kıyamet koptu. Ailelere büyük iş düşüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten öyle başlıyor arkadaşlardan görerek. Ama biz aldık tablet. Aslında kontrollü kullandıklarında çok da faydalı programlar var. Ama sürekli kontrol altında tutmak gerçekten kolay olmuyor hele ki büyüdükçe... Gerçekten iş ailelere düşüyor.

      Sil

haydi söyle :)