2 Mayıs 2013

elif ve eren ile eskişehir

dört yetişkin üç çocuk bir gece konaklamalı eskişehir gezisine çıktık. uzun zamandır görmek istediğimiz bu şehri tanıma fırsatını kaçırmadığımıza seviniyorum.
şehir içinde gezindiğimiz zamanlarda bu tarz heykellerle çok karşılaştık, çok güzellerdi. tramvay ise kente nostaljik bir hava katmış bence...
porsuk çayı ve kenarındaki sıra sıra kafeler kendimizi tatilde hissetmemizi sağladı...
malesef gondol gezisi yapamadık çünkü çalışanların öğle arasına denk gelmiştik. işte ekibimiz :)
ve kentpark :) korsan gemisi ve masal şatosunda sonunda bizim de fotoğraflarımız oldu...
birebir boyutlarda ve detayda yapılan korsan gemisine hayran kaldık...

poz vermek istemeyen bücürler...

şatonun içi henüz açılmamış olsa da dışı çok güzeldi :)

bu geziden çıkarılan notlar :
1-bol yürümeli bir gezi için henüz yeteri kadar büyümemişler.
2-isyan seslerinin bol duyuldu:"burada hiç çocuk parkı yok mu, nereye gidiyoruz, daha gelmedik mi, neden yürüyoruz vb"
3-çift sayıda(2,4,6..) çocukla başa çıkmak daha kolay oluyor.
4-çocuklar için mekandan ziyade koşullar önemlidir. karnı toksa, anne baba yanındaysa ve oyun oynuyorsa dünyanın her yerinde mutlular.
5-eğer imkan dahilindeyse çocuksuz gezi en güzeli...

11 yorum:

  1. Geziden çıkarılan notlara sonuna katılıyorum ama her defasında hep yanımda olsuna yenik düşüyorum...Eskişehir Ankaraya ne kadar yakın ama hiç gidemedik...bu gezin şimdi bana bir heyecan verdi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ayşe' cim onlarla gitmek ne kadar yorucu da olsa biz de öylesini tercih ediyoruz genelde :)

      Sil
  2. Eskişehire bizde sık gideriz ve sevdiğim yerlerdendir.Bir çiğ börek yenilmedende dönülmemeli:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çibörek :) yapamadığımız bir şey de o oldu malesef yiyemedik, hep tok zamanlarımıza denk geldi. ama eskişehir' de yeme içme bana çok ucuz geldi ankara' ya göre, gitmek isteyenlerin aklında olsun :)

      Sil
  3. Aa biz de gittik 22 nisanda Kaan ve bir minikle daha. Ama yorucuydu baya yine de eskisehir kent olarak cok guzel takdir ettim belediyesini;) sazova parki da cok sahane olmus Cocuklar eglenmistir bence fazlasiyla optum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. seda' cım siz de gittiniz demek :) bana da yaşanılabilir bir şehir gibi geldi, aynen ben de takdir ettim, en çok sazovayı sevdiler zaten, çocuk parkından sebep :)) ben de öpüyorum :)

      Sil
  4. Bizim de felsefemiz, hep yanımızda olsun. ama ben tuvaletinden bıkıyorum ençok.
    Eskişehir hep görmek istediğim yerler arasında. kimbilir belki birgün bize de nasip olur.
    Ama şimdiye kadar hiç mi olumsuz eleştiri yapanı çıkmaz arkadaşım? ne Eskişehirmiş valla helal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. temiz tuvalet bulmak bilmediğin yerde gerçekten büyük sorun oluyor... tavsiye ediyorum eskişehir' i :) yalnız eleştiri olarak gondol çalışanlarının öğle tatiline vardiyalı çıkmasını getirebilirim :))

      Sil
  5. Bu aralar işlerin yoğunluğundan olsa gerek blog arkadaşlarımı ziyaret edemez oldum. En çok merak ettiklerimden ve okumaktan zevk aldıklarımdan biri olarak senin bloğa geldim ve Eskişehir'i de gördüm ya; çok mutlu oldum sabah sabah:)

    Ne iyi etmişsiniz de kendinize bir kısa tatil vermişsiniz. Eskişehir bilince biraz daha gezmesi zevkli, planlaması kolay bir şehir aslında heryer gibi. Memleketim benim, Büyükerşen Hoca saolsun, zevkle yaşanılası bir yer haline getirdi. Adamı bi rahat bıraksalar daha da neler yapacak da; ,işte meyve veren ağaç misali yurdum malum...

    Kuzular için haklısın, rahat zamanlarda, bol oynamalı geziler daha çok seviyorlar. Mümkün olduğunca düzenlerini bozmayarak, en basit birşeyi bile oyun haline getirerek, konfor alanları yaratarak gezmek gerek. Ben meyve ve kuruyemiş taşıyarak, yorulduklarında piknik formatına girerek epey rahat ediyorum gün boyu süren gezilerde. Bir de önceden çok yürümek gibi zorlu koşulları anlatıp hazırlamak da bizimkilerde epey işe yarıyor.

    İstanbul'a da gelsenize ailecek, hep beraber bir haftasonu gezisi yapalım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yokluğun hissediliyor canım :) çok teşekkür ederim güzel sözlerin için :) evet biz de bol bol durakladık çocuklar için ama anladım ki daha profesyonel yaklaşmam gerekiyormuş bu tip gezileri çok sık yapmadığımızdan sanırım biraz acemilik çektim. istanbul davetin için çok teşekkür ediyorum. aslında ben oraya çocuksuz gelmek istiyorum :))

      Sil
    2. Çocuksuz gelmek de güzel fikir;) İkinci sefer çocuklarla gelirsin:)

      Sil

haydi söyle :)