18 Kasım 2013

beslenme çantası

kızımın birinci sınıfa başlamasıyla, beslenme çantası hayatımıza girdi... ilk zamanlar o kadar tecrübesiz hissediyorsunuz ki; ne koyacağım, ne kadar koyacağım, nereye koyacağım soruları sıralanıyor peşi sıra... veli toplantısında elimize bir liste verdiler de biraz rahatladık...

suluk seçimi: piyasada bulunan plastik suluklar koku yaptığı için tercih edilmiyor. onun yerine çelik suluklar var, ancak onlar da biraz ağır... biz tupperdan şişe aldık. hem fiyatı normal, hem hafif hem sağlıklı diye düşünerek. şu ana kadar da gayet memnunuz...

beslenme çantası : öyle cicili bicili çizgi film karakterli çantalar var ki :) kapalı kutu şeklinde olanlar, çanta şeklinde olanlar... okulun karşısındaki kırtasiyeden 15 tl ye, içi termal korumalı, fermuarlı, çanta şeklinde bir tane aldık. iyi ki çok küçük almamışız çünkü ancak yetiyor koyduklarıma...

beslenme kabı: marketlerde kalite kalite plastik kaplar var. bazıları gerçekten çok kötü kokuyor. bazıları da kullanışsız, açıp kapaması zor ya da kolayca devrilip dökülebiliyor. yine tupperdan sandviçler için istiridye set, çerezler- kahvaltılıklar için şeker üçüzler... biraz da fazladan aldım ki seneye eren de okula başlayınca yetsin bize hepsi...

beslenme örtüsü:  sıranın üzerine sermek için gerekiyor, ben evde bulunan ince mutfak havlularından kullanıyorum şu an. ama netten araştırınca becerikli annelerin ne kadar güzel, isim aplikeli kullanışlı örtüler yapmış olduğunu görüp çok özendim :) bu iş için araştırma yapayım diyorum, bir elif' e bir eren' e yapabilsem keşke diye aklımdan geçiriyorum....
beslenme hazırlama: bu aşamada verilen listeye sadık kalıyoruz. sınıf olarak perşembe gününü simit, cuma gününü tost günü olarak kararlaştırdık. okul kantiniyle anlaşıp beslenme saatinde sınıflara getirilmesini sağladık, bu şekilde biraz daha rahat oldu bizim için... pazartesileri elif' in özel isteği doğrultusunda börek yapıyorum. küçük meyve suları ve sütleri sıkça kullanıyoruz.

çocuklar sağlıkla beslenip, mutlulukla büyüsünler ve tüm bunlar olurken anneler daha az yorulsun, daha rahat olsun diyerek yazımı bitiriyorum :)

16 yorum:

  1. Amiiin diyorum ama ben çok zorlanıyorum bu beslenme işinde, bir tane börek için bir tepsi, bir kurabiye için yine aynısı...
    zaten o bir taneyi bile bitiremeyen bir de minik fare...
    suluk ve beslenme kutuları çok hoş, güle güle kullansın kuzularınız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nazın annesi kesinlikle haklısın, en azından diyorum seneye bir taşla iki kuş vurmuş olurum, tek tepsiden iki beslenme hazırlayarak :)) teşekkür ederiz :)

      Sil
  2. Kantinden yemelerinden hiç hoşlanmıyordum ama bu sne ida beslenme götürmüyor. Büyüdü ya. sıkılacak biliyorum ve yine paskalyalara başlarım.
    Tupper suluk ve kapalı kapları kullanmıştık biz de

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ebrucum ilk yıl için okul kantininden kendi başlarına alışveriş yapmayı yasakladılar öğretmenler. ama nasıl bir sektörmüş bu kantincilik, dandik bir oyuncak getiriyorlar 2.gün hepsi alıyor... senin paskalyaları eminim ida çabucak özleyecektir :)

      Sil
  3. Tupper suluk çok iyiymiş,bizim suluk çok ağır geliyordu,nasıl söyleniyor bu suluk" tupur" mu diye okunuyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tapır diyolar ayşecim. gittigidiyorda var epeyce http://urun.gittigidiyor.com/ev-bahce/tupperware-eko-sise-500-ml-turuncu-sok-fiyat-98291161 hemen sana tesadüfen denk gelen bir linki vereyim :)

      Sil
  4. biz de tupperware suluktan çok memnunuz :) ama beslenme kutusunu okulda kaybetti oğlum :( ah beslenme çantasına ne koysak sorunu hepimizde var .. listemiz olmadığı için oğlumun isteğine göre hazırlıyorum ben. akşam hazır yufkadan gözleme hazırlayıp sabah pişiriyorum. sigara böreği sarıp porsiyonlar halinde buzdolabı poşetine koyarak buzluğa kaldırıyorum. kullanacağım zaman bir gece önceden buzdolabına indirip sabah kızartıyorum. yine köfte ve tavuk şinitzelleri porsiyonluk olarak buzdolabı poşetleriyle buzlukta saklıyorum. sabah kızartıp ekmek arası yapıyorum, doyurucu oluyor. bir önceki akşam yemeği için hazırladığım pirinç, şehriye, makarna salatalarından koyuyorum bazen.. yazı için teşekkürler, değişik ve pratik fikirlere hepimizin ihtiyacı var..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahh ah ilk sene öyle kayıp eşyalar çok oluyor malesef, biz de bir kez kaybettik ama sonra bulduk :) bir kez de hırkaları karışmıştı :) sizinki daha komplike menüler tavuklar köfteler falan... bizim liste epeyce pratik oluyor... ben teşekkür ederim :)

      Sil
  5. Anaam seneye bir de beslenme çantası mı hazırlayacaz? Nihan iyi ki varsın. Sayende hiç acemilik çekmeyeceğim vallahi. Sen ne kadar özenli bir annesin öyle ya. Harikasın.Kaplara bayıldım. Hemen bir tapırcı bulmam lazım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nihalcim saol canım yaa :)) ben baştan biraz bocaladım da tecrübelerimi yazayım dedim. faydası olduysa ne mutlu bana :)))

      Sil
  6. hayırlı ıolsun. Okula baslamakla bıtmıyor bır cok ayrıntısı var daha bu ısın. Gule gule kullnaın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gerçekten de daha işin başındayız bakalım daha nelerle karşılacağız.. okuma bayramı var mesela merak ediyorum nasıl olacak :))) teşekkür ederiz :)

      Sil
  7. Bizde beslenme sorunu yok neyseki 2 öğün okulda yiyorlar ama 2 tane sulukkırdı süperzekam. Malsef pet şişelerle devam edicez

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. pet şişeyi öneren çok oldu yıkama derdi yok cazip geliyor aslında, kaybolsa kırılsa için yanmaz :))) bakalım seneye suluk sayısı 2 ye çıkınca ne yapacağım :) beslenme derdinin olmayışı süper, tadını çıkar :))

      Sil
  8. bazen beslenme çantasına o kadar uğraş verip açılmadan geri geliyor ya :(
    neymiş efendim oyuna dalmış ;)
    aç açına ders aman allahım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bizde yok öyle bir sorun maşallah elif çok iştahlı bir çocuk ama eminim seneye eren de benzer sorunları biz de yaşayacağız :)

      Sil

haydi söyle :)