31 Ekim 2014

mazbata

29 ekim öncesi elif' lerin sınıfı anıtkabir' e bir gezi düzenledi. ve her birine ziyaret anısı olarak bu belgelerin verilmesi benim çok hoşuma gitti. daha önce defalarca kez gitmemize rağmen böyle bir hatıramız olmamıştı :)

okullarda sınıf başkanı, sınıf temsilcisi, okul başkanı, onur kurulu üyesi, sınıf başkan yardımcısı gibi bir çok farklı statü varmış. benim zamanımda sadece sınıf başkanı vardı o nedenle bu kavramlar benim için pek bir şey ifade edemiyor şu an. ama elif eve bu mazbata ile gelince, gerçekten önemli bir göreve gelmiş gibi havaya girdik yani :) icraatlarımızı takip ediniz lütfen :)))

bu sene geçen yıl kadar zorlanmıyorum. eren de 1.sınıfa başladı ama bu duruma hazırlıklıydık, başımıza gelecekleri biliyorduk :) düzenli disiplinli olduktan sonra 2. ve 1. sınıftaki iki çocukla çalışan anne olmak o kadar da zor gelmiyor bana... ödevlerimiz geçen yıla göre daha fazla ama elif etütte tamamen bitiriyor ödevlerini, eren de akşamları çoğunu bitiriyor. yemekler bir gün önceden hazır oluyor. dolapta her daim köfteler mantılar acil durumlar için bulunuyor. hafta içi bir gün kahvaltı bonnusumu kullanıyorum :) 

ankara' ya sonbahar geldi. her yer sarı ve kırmızının tüm renkleriyle muhteşem görünüyor. ülke gündemi bizleri sürekli karamsarlığa, umutsuzluğa sürüklese de yine de mutlu hafta sonları diliyorum herkese...

9 yorum:

  1. Her iki belge de birbirinden değerliymiş :)
    Ece bu sene doğayı koruma kulübünü seçmiş. Ama aklı tiyatroda ve resimde kalmış.
    Bizim okulda ilk senemiz. Ve bebeğimiz var. Biz maalesef senin kadar rahat değiliz bu sene. Allahtan yemek derdimiz yok ama ödev maalesef hepimizi esir alıyor.
    Bizim buralar hala sıcak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım kolaylıklar diliyorum sana, eminim zordur.. ilk sene insan ne yapacağını bilemiyor bir de yeni bebek olunca... ama 2.dönem daha rahat olacaksınız emin ol :)

      Sil
  2. Çocuklarınız şanslı. Belli değerlere önem veren bir okulda, demokratik değerlerle eğitiliyorlar. Böylece pek çok şeyin temeli okulda atılacak. Aslında her okulda olmasını istediğimiz uygulamalar ne yazık gerçekleştirilemiyor. Kızınızın "sınıf temsilcisi" seçilmesini kutlarım. Çocuklardan alacağımız ne çok ders var.
    Planlı ve düzenli yapılan her iş iyi sonuçlar veriyor. Yemek ayarlamanız gibi.Annelik uğraşınızda başarılar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim makbule hanım.. günümüz türkiye' sinde dilerim tüm gençlerimiz vatan sevgisi ve demokratik değerlerle büyürler...

      Sil
  3. Çok beğendim bu uygulamayı, süper düşünce. Bence sende süper annesin Nihancım :) mutlu haftasonları..

    YanıtlaSil
  4. Çocukların demokratik bir ortamda kendi temsilcilerini seçmeleri ne güzel. Onların dünyasında her şey doğallık içinde, dürüstçe gerçekleşiyordur mutlaka. Gelecek onların.Çocuklara sorumluluk verdiğimiz sürece öz güvenleri de gelişiyor, daha güzel işler başarıyorlar.
    (Bazen yorumlar ulaşmıyor sanırım. Bu yeniden yazdığım ikinci yorum.)

    YanıtlaSil
  5. güzel bir çalışma..tebrik ederim..

    YanıtlaSil

haydi söyle :)