12 Mayıs 2016

Annemin Son Çılgınlıkları

ANNEMİN SON ÇILGINLIKLARI | ANKARA DT
1 perde | 1 saat 15 dakika
Yazan : JULİE JENSEN | Çeviren : EKİN TUNÇAY TURAN | Yöneten : İPEK ATAGÜN GEZENER

KONU
Alzheimer’ın pençesinde her geçen gün hafızası enkaza dönüşen bir anne ve ona bakmakla yükümlü olan iki kız kardeşin yaşam, vicdan, bağlılıklar ve sorumluluklar üzerine verdikleri müthiş bir ayakta kalma mücadelesi..
OYUNCULAR
AYSEL ÇAKAR KARA-ÖZLEM GÜNDOĞDU-DERYA KEYF DOĞRUÖZ-GÖKHAN KUTUM-CANSU ARSLAN-İLAYDA BAŞARAN-ENGİN BOSTANCI-GİZEM ÜNALDI-SEÇİL BOSTANCI-EBUBEKİR BORA
Sezon kapanışını çok hüzünlü bir temsille Şinasi Sahnesinde yaptım. Alzheimer hastası olan annesine (Aysel ÇAKAR KARA) bakmak için hayatına mola veren kızı Dorothy (Özlem GÜNDOĞDU) ile uzaklardan çok da yaşantısından ödün vermeden telefonla destek olmaya çalışan ikinci kız kardeş Barby(Derya KEYF DOĞRUÖZ)' nin gerçekçi hikayesi var oyunda. Oyunun metnini gerçekçi buldum çünkü gerçek hayatta da sağlık sorunları ile karşılaşıldığında hep işi olduğu için ilgilenemeyen kardeşler ve sorumluluk hissettiği için tüm yaşantısını değiştirenler var.

Sahnenin arka planındaki hareketli dekorlar, kostümler ve müzik çok naif seçilmiş, huzur verici. Ön planda annesi ile ilgilenen kızını izlerken, arka planda akıp giden bir hayat var. Hastalık ilerledikçe zorlukların da büyüdüğünü görüyoruz oyunda. Ve sadece hasta açısından değil, hasta yakınlarının yaşadığı sorunlar da çok gerçekçi bir şekilde yansıyor sahneye. 
Dorothy rolü ile Özlem Gündoğdu' yu gayet başarılı bulduğumu söylemeliyim. Yoğun duygu geçişlerinin olduğu karakteri çok doğal ve akıcı canladırdı bence. Anne rolü ile Aysel Çakar Kara' yı da çok beğendim. Vücut, yüz, hareketler ve diyaloglarında giderek ağırlaşan hastalığını izleyiciye güzel bir şekilde yansıttığını düşünüyorum.

Böylece tiyatro sezon kapanışını yapmış oldum. Kendi adıma verimli bir yıl olduğunu düşünüyorum. Gelecek sezon için ise sabırsızlanıyorum :) 

4 yorum:

  1. Yarın Çorum'a geliyorlar, iyi ki yazdın, şimdi biletleri alacağım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. A tam isabet o zaman :))) Keyifli seyirler dilerim yalnız mendilleri hazırla...

      Sil
  2. hayır cumalar canım. Bu ay bloğumda senin bloğunu seçtim. ;)

    YanıtlaSil

haydi söyle :)