10 Mayıs 2016

İş Yaşantısının Farklı Kişilikleri

Neler var neler daha da, yerim azdı bu kadar yazabildim :)

Mükemmeller: Öz güven patlaması yaşarlar. Seni NASA' nın başına geçireceğiz deseniz, düşünmeden kabul ederler. Onlarsız işler yürümez, her komisyonda adları vardır. Yaptıkları işleri bire bin katarak anlatırlar, reklamlarını çok iyi yaparlar. Önce onların büyük bilgi ve deneyim sahibi mükemmel çalışanlar olduklarını düşünürdüm. Sonra o mükemmel görüntünün altındaki boşluğu gördüm. İyi tanıyın onları!

Eziciler: Çaycıya, masaları silenlere karşı kötülükle davranırlar. Çay neden soğuk, kahvenin yanında neden lokum yok diyebilirler. Astlarıyla emir kipiyle konuşurlar. Üstleri ile karşı karşıya gelince ise saygıda kusur etmezler. İş arkadaşlarına karşı da aynı üstünlüğü kurmaya yatkın olurlar.  Sosyal ilişkilerinde faydacılık belirleyicidir. Sadece işle ilgili değil sosyal fayda sağlayabilmek için de arkadaşlık kurarlar. Güvenmeyin onlara!

Standapçılar: Sürekli misafirleri gelir, enerjileri hep yüksektir. Herkesle muhabbet kurabilen, komik, eğlenceli insanlardır. Genellikle çok sevilirler, her ortama çağrılırlar. Alışveriş sitelerini, magazin programlarını, son trendleri takip ederler. Kargocular hep onları arar. İş dışında da sosyaldirler, whatsappları hiç durmaz. Herkese verebilecek bir önerileri vardır. Uzman TV gibidirler. Onların ilgi çekmeyi çok seven insanlar olduğunu düşünüyorum. Vakit geçirin onlarla!

Uzaydan düşenler: Bulundukları yere ait değillerdir. İşe motorla, bisikletle gelip, birden kravatlı beyaz yakalıya dönüşürler. Farklı görünürler, çok az insanla temas halindedirler. Gün içerisinde onları göremezsiniz. Sessiz, gerekmedikçe konuşmayan, yaşam tarzlarından ödün vermeyen insanlardır. Bir gezi ya da eğitim esnasında onlarla yakınlık kurabilme şansınız olduysa aslında göründüklerinden ne kadar farklı ve derin olduklarını anlarsınız. Şans verin onlara!

Karamsarlar: Her şey için olumsuz yorumları vardır. Dünyadaki tüm şanssızlıklar onları bulmuştur. Hayat onlar için doldurulması gereken bir çile gibidir. En kötü koca onda, en sert amir onda, en başarısız çocuk ondadır. Enerjinizi çeker, sizi olumsuz etkilerler. Sık sık ağlama krizine girerek ortamları terk ederler. Sürekli teselli etmek zorunda kalırsınız. Uzak durun onlardan!

Çalışmadan duramayanlar: Gündemlerinde kpss, yds, yüksek lisans, ikinci üniversite gibi sınavlar vardır. Bilim teknoloji dergileri okur, klasik müzik dinlerler. Sohbet etmeyi zaman kaybı olarak görür, faydalı işlerle meşgul olurlar. Her şeyi eleştirirler, insanlara yukarıdan bakar, dizi izleyenleri küçümserler. Laf aralarında dizi furyasına hakimiyetlerini fark ederseniz şaşırmayın. Onlar bilmez görünüp bilenlerdir. Takmayın onları!

Sportifler: Hayatları spordur. Bir spor kulübüne üyedirler. bazen öğle aralarında bile giderler. İşe yürüyerek gidip gelmeyi tercih ederler. Günde kaç adım attıkları, kaç merdiven çıktıkları kayıtlıdır. Yurt içi- yurt dışı bir çok seyahate katılırlar. Facebook profillerinde sık sık konum güncellemeleri vardır. Sanatsal-kültürel etkinlikleri de kaçırmazlar. Genellikle bekarlardır. Hayatlarından çok memnun olduklarını iddia ederler. Takip edin onları!

Aile İnsanları: Hayatlarının merkezinde çocukları ve onların eğitimleri vardır. Birbirlerine yemek tarifleri verir, akşama ne pişireceksin gibi sorular sorarlar. Çocuklu aile yaşantısı onların var oluş şeklidir. Öğretmenler, ödevler, okullar, çocuklar, kayınvalide, koca, yemek tarifleri değişmez gündemlerini oluşturur. Kimseye zararları yoktur, sevin onları :)))

görsel:rafal olbinski

21 yorum:

  1. senin grubu değiştirmek lazım :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle yazdım ama aslında ben kendimi o gruba çok ait hissetmiyorum. Uzaydan düşenler, sportiflere de yatkınım yani :))) Konuyu bağlamak için öyle yazdıydım :)))

      Sil
  2. Kendimi uzaydan düşenlere daha yakın hissettim:) ama gönlüm senin grubunda olabilmek...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de en çok onlar ilgimi çekiyor zaten :)))

      Sil
  3. Haha nefis olmuş gruplamalar. Ben uzaydan düşenlerin aile grubu oluyorum. Yemek tarifi ve diziler benim ilgi alanım dışında, ama çocuk olsun, gezmek tozmak olsun bende. Mümkün olan en kısa zamanda beyaz yakadan kurtulup, aile ile gezenler grubuna dahil olma çabasındayım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de aile grubundayım da yükselenim uzaydan düşenler sanırım :))))

      Sil
  4. çok beğendim yaa :) ama kendime henüz bir kategori bulamadım yada harmanlamak lazım beni , etrafımı da sanki karamsarlar ve mukemmeler mi sarmış durumda nedir :) iyi tanıyıp uzak durmakta fayda var demek ki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim :)) ay kaç onlardan kaç özellikle karasarlardan :)

      Sil
  5. Uzaydan düşenler favorim, diğerleri de öylesine gerçek ve yaşayan tipler ki çok beğendim bu yazınızı:) Kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saolun :)) Çok gerçekler çünkü hepsinden üçer beşer örnek var çevremde onları düşünerek yazdım :))))

      Sil
  6. Uzaydan gelen ekipte hissettim ben de kendimi ama ne yazık ki arabayla gidiyorum işe...
    Aklım hep başka yerlerde (iş dışı) olduğu için ve her fırsatta kitabıma daldığım için "uzaydan" dedim yoksa pek bir numaram yok yani :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzaydan gelenler karizmatik bi grup bence, gizemliler. Arabayla gelip gitsen de olur, pek kimseye yüz verme yeter :)))

      Sil
  7. ahahaaaa :)))
    sevin bence de bizi :)
    Ben azcık azcık başka gruplara da giriyorum galiba. Ama kesin bişey varsa sportiflere girmediğim kesin :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevin bizi yaa kime ne zararımız var, kendi halimizde yaşayıp gidiyoruz :))))

      Sil
  8. Uzaydan düşengillere yakın gördüm kendimi :) Ama çok tuhafmış bu gruplama sistemi, vurmuş öldürmüş gibi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yerle bir ettim ortalığı :))) teşekkürler :)

      Sil
  9. Ben sanırım uzaydan düşenlere giriyorum. Çok keyifliydi bu saydıklarınızdan bazılarını tanıma fırsatım da oldu.
    Elinize sağlık. :)

    YanıtlaSil
  10. En çok ezicilere uyuzum. :))) Güzel tespitlermiş. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mükemmeller ve eziciler en sinir olduklarım. Ama eziciler daha kötü haklısınız :))

      Sil
  11. Çok eğlenceliymiş okurken ister istemez bir sürü arkadaşımı gruplandırdım:))

    YanıtlaSil

haydi söyle :)