22 Ocak 2017

Evde Hologram Piramit

Tesadüfen denk gelip hayran kaldığım çok kolay bir deneyimi sizlerle paylaşmak istedim. Evde hologram görüntü oluşturabilmek için sadece bir cep telefonu, asetat kağıdı, bant ve makas gerekiyor. Aslında tabletler ile daha büyük görüntü elde edilebiliyormuş ama onun ölçüleri daha farklı biz cep telefonu için hologram piramidi yaptık.
Öncelikle 6 cm tabanı, 3,5 cm yüksekliği ve 1 cm tavanı olan bir kalıp hazırlıyoruz. Asetat kağıdından 4 adet bu kalıptan çıkarıyoruz ve bant ile birleştirerek piramit oluşturuyoruz. Yapımı gerçekten çok kolay ve oldukça kısa sürüyor. 
Ve telefonumuzda bir hologram videosu açıyoruz. Youtube da bir sürü video ile karşılaşacaksınız. Sonra piramidimizi dar kısmı görüntünün tam ortasına gelecek şekilde yerleştirip, videoyu başlatıyoruz. Işıkları kapatırsanız görüntü netleşecektir. Son kare videonun üstten görünüşü.

Başta ben olmak üzere bu görüntüyü çocuklarla epey bir hayran hayran izledik. Farklı videolar açarak hoş vakit geçirdik. Kah kelebekler uçurduk, kah havai fişek patlattık. Velhasıl güzel bir deneyimdi, hepinize tavsiye ederiz :)

13 yorum:

  1. ben bunu yapmaya kalksam evi uçururum ya :)

    YanıtlaSil
  2. Bayıldım ben bu işe...
    Hatta ve hatta en kısa zamanda da yapıyım Oytun Paşayla...
    Hala seviyor böyle şeyleri :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yapın çok kolay çünkü :) Bi de poşet uçurduk biz çay poşeti o da acayip eğlenceli onu da yazıcam inşallah :)

      Sil
  3. Muhteşem kesinlikle deneyeceğim. Kızlar da umarım benim gibi hisseder. Çünkü ben acayip heyecanlandım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dün ig den de yazdım sana. Ben kızlardan daha heyecanlıydım ama yine de hepimiz bayıldık. Teşekkürler bu muhteşem paylaşım için.

      Sil
    2. int hesabına girmiyorum çok blog ile ayrı tutmaya çalıştım kişisel hesabımı birbirine girdi sonra annekaleminden int a girmemeye başladım. Ben seni hemen kişisele ekleyim dur :)

      Sil
    3. Yapıp beğenmenize de ayrıca çok sevindim :)

      Sil
  4. İlk defa gördüm sayenizde..Harikaymış..

    YanıtlaSil
  5. Du bakiim dosyalar arasında nefes alabiliyo mu bu acan :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ZıaaarrrrNNNN !!!
      uyan :)))

      Sil
    2. Tamam iyiyim ben, her şey kontrol altında.

      Sil

haydi söyle :)