5 Mayıs 2017

Yeşil Mercimek Çimlendirme

Doğanın içindeki sonsuz mucizelerden biri de bir tohumun çimlenmesi. Artık yeşil mercimeklere bakışım değişti. Onlar içlerinde hayat ve büyüme potansiyeli barındıran birer canlı :) Sevgili Derya' da gördüm ilk olarak, sonra gözat dediği yere göz attım ve mikro herküllerle işte böyle tanıştım.
1-Bir bardak yeşil mercimeği güzelce yıkayıp temiz bir kavanozda tamamen suyun içerisinde 1,2 gün bekletiyoruz. Kavanozun kapağı yerine tülbent tipi bir geçirgen bez kapatıp lastikliyoruz.
2-Yavaştan filizlenmeye başlayınca artık kavanoza günde 2 kez su doldurup boşaltıyoruz. Bir çeşit sulama şeklinde düşünülebilir.
3-Bu şekilde 4,5 gün filizler istediğimiz boyuta gelene kadar sulama işlemine devam ediyoruz.

Çocuklar için de benim için de mercimek filizleri yetiştirmek farklı bir deneyimdi.
Ve sonuç :) 
Salatadan yemeklere, kısırdan çorbalara çiğ ya da haşlayarak her şekilde tüketilebilecek mikro herkülleriniz hazır. Faydaları ise saymakla bitmiyor. Buraya da göz atmanızı önerir, sağlıklı günler dilerim :) 




10 yorum:

  1. ilginç,mercimeğin bu şekilde yendiğini ilk defa duymuş oldum :) bi deneyelim bakalım.. elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. aaa yaparım bunuuu saooool :)

    YanıtlaSil
  3. deney mi yapıyor acaba diye açtım ki heheeee saflığıma pek güldüm :)))

    YanıtlaSil
  4. Buğdayın çimlendirildiğini onun da saltalarda kullanıldığını duymuştum da bunu ilk kez duyuyorum. Tadı nasıl oldu acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya tüketilebilir. Ben hafif haşlayıp salata şeklinde tükettim. Çiğden biraz sert geldi açıkçası. Bir daha yapıp hayatımın bir parçası haline getirir miyim, onu sanmıyorum :)))

      Sil
  5. ben de buğday çimlendirmiştim. bağışıklığıma faydasını görmüştüm çok bu tariifi de deneyeceğim mutlaka. bana da beklerim...

    bebegimincicileri.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet pek çok faydası varmış bence de deneyin, filizlendirmesi de keyifli :)

      Sil

haydi söyle :)