23 Haziran 2017

Temmuz' da Yine Geliriz

Bu sene okulların 9 Haziran' da kapanıp, 18 Eylül' de açılacağını öğrenince moralim bozuldu tatil hesabı falan yapmadım. Her sene ölçüp biçip ince ince planlarken, bu kez akışına bıraktım. Nasıl olsa ağzımla kuş tutsam izinle, yaz okuluyla, şunla bunla bu zamanı dolduramam. Hadi bakalım bir de böyle deneyelim.

Çocuklar ilk hafta etüte devam ettiler. Devam ettiler ama zorla, ay keşke evde olsak, hiç bir arkadaşımız gelmiyor, neden biz gidiyoruz, tatil oldu hala etüte gidiyoruz, bin bir şikayet. İkinci hafta ikisini evde bırakayım dedim. Babaanneleri aynı binada olunca gözüm arkada kalmıyor. Tabi ellerine tabletleri ve sınırsız interneti verince bir bitkiden farksız oluyorlar. Arada suyunu, besinini ver, kendi haline bırak. Tüm kış boyunca tablet yüzü görmeyen çocuklar, çölde su bulmuş gibi oldular.  

Ama bu kadar da serbestlik olmaz diyerek, makul miktarda günlük ödev, okuma listesi, test vermeyi ihmal etmedim tabi. Yalnız ayarı iyi tutturamadım sanırım, sabahları iş servisim daha hareket etmeden ödevlerini bitiriyorlardı. Sonrası malum. Gün içinde de haberleşebilmek için massenger' ı kullandık.
(ilk şaşkınlığım-her adımınızı yazabilirsiniz demiştin:)
İlk akşam saat beş buçuk gibi eve gelip iki müptela bulunca sordum: sizi tabletten kurtarayım mı yavrum? İkisi de bu soruyu bekliyormuş, pek sevindiler. Hiç bıkmayız sanıyorduk ama bıktık dediler. Ertesi güne kadar tabletleri kaldırdım. 
saatlere dikkat çekerim:)
5 günün sonunda kızım bir instagram hesabına admin olmuş. Oğlum five nights at freddy's in 2.sini bitirmiş. Şimdilik başarılarımız bu kadar. Akşamları da biraz bahçeye salıyorum, patendir, baskettir, topdur 1 saat hava alıp geliyorlar.

Baktım bu işin maliyeti yaz okuluyla boy ölçüşemez. Biraz fındık - fıstık - dondurma - bir kap yemekle halloluyor. Eğer böyle giderse bu yaz köşe olurum dedim, nabızlarını yokladım. Tatilden dönünce biraz daha kalırsınız dimi kardeş kardeş evde yavrum? diye sordum. Yok evde sıkılırlarmış, tablette gözleri bozulurmuş, yaz okulunda spor yapacaklarmış falan. Baktım birden doğrucu davut kesildiler, aferin yavrum dedim, aferin böyle akıllı olun siz :))) 
(atarlıyım giderliyim ama yufka yürekliyim
sen yine de cevabı çabuk yaz anne:)
Bayram ile birlikte iki hafta buralarda yokuz, hepinizin bayramını şimdiden kutluyorum. Dönüşte iki çocuğun bitmeyen yaz tatili temalı yazılarımız ile tekrar yayında olacağız :) 

Temmuz' da yine geliriz...



18 yorum:

  1. Kıyamam 9 yaşındayım bebiş denmesini istemiyor demek. Ama ben bazen blog arkadaşlarıma bile "bebeğim" diyesim var. (Tabii sadece hanımlara). İyi tatiller:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla istediği kadar istemesin Müjde Hanım :))) İleride facebook hesabı paylaşımlarına yorum bırakan annelerden olmamaya çalışacağım ama bebişim derim :))) Teşekkürler :))

      Sil
  2. ahahahaaa :))) Çok güldüm Eren'e yalnız :)))

    Tabletten sıkıldılar ha, vallahi tebrik ediyorum onları. Bizimki kan çanağına dönmüş gözleriyle zombiye dönüyor tıkı çıkmıyor ahahahaaa :)

    İuyi tatiller diliyorum size, bol bol gezin, eğlenin, hoplayın, zıplayın.
    Gelince bize de ballandıra ballandıra anlatın tamam mııııı :)
    Öpüyorum sizi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Şebnemcim öyle çabuk bitti ki iki haftacık :) Ama 2.tura çıkacağız inşallah :))

      Sil
  3. Okulların kapanmasıyla eğitim-öğretim bitmiyor değil mi?
    Şimdiki çocuklar eskilerden çok daha bilinçliler. Her konuda onların da fikirlerini almak en güzeli.
    İYİ TATİLLER.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız Makbule Hanım elimizden geldiğince almaya çalışıyorum ben de. Okulun kapanmasıyla bitmiyor, hiç eskisi gibi değil işler. Tüm çocuklar faydalı, geliştirici aktiviteler çalışmalar yapıyor. Bunda ailelerin kısa tatillerinin etkisi büyük. Çocuklar yaz okullarına devam ediyorlar mecburen.

      Sil
  4. Mesajlar çok iyi :D Ama küs müyüz annesi :) İyi tatiller iyi bayramlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anında geri adım :))))))) Teşekkürler Handan :)

      Sil
  5. Bizim telefon konuşmalarımız hiç bu kadar kibar olmuyor onu farkettim. Ece arka arkaya yazabiliyor, meşgule attığımda aramaya devam edebiliyor dolayısıyla yazışmalarımız hep atarlı oluyor.
    İyi tatiller Nihancığım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz çok nadir yazışıyoruz ondan olabilir. Teşekkürler :)

      Sil
  6. Küs müyüz anne? Msajlara koptum. Ben bebe değilim :D

    YanıtlaSil
  7. Bizim yaş 12 olunca tabletten telefona level atladık ;) Genel anlamda değişen çok bişey yok ;) İyi, keyifli tatiller, bebişlere öpücükler ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tahmin etmek zor değil :) İnternet paketi pazarlığı yapacaklar o zaman da :))) Teşekkürler :)

      Sil
  8. Yanıtlar
    1. Müjde Hanım taslakta yazım vardı, fotoğraf eklerim diyordum, aaa bi baktım Temmuz bitmiş :) Ben de fotoğrafsız yayınladım :)) Çok teşekkür ediyorum ♥

      Sil

haydi söyle :)