15 Haziran 2012

bunalım ailesi

oğlum doğduğunda kızım, 2 yaş sendromunun başındaydı. gaz kolik sancıları eşliğinde 2 yaş krizlerini yönetmeye çalıştık. derken oğlum girdi 2 yaş dönemine. ha rahatladık, atlattık sandık bir de 4 yaş bunalımı varmış onu öğrendik. kızı çıkardık zor bela oh bitti bu sefer şükür diye düşünürken bu kez oğlan durur mu hooop 4 yaş bunalımına... daha ergenliğe varmadan bu bunalımlar bizi tüketti... 2 ve 4 le kalsak iyi diyoruz şimdi.

tüm bunlar yaşanırken biz de büyüdük. eşim 40 yaş bunalımının sinyallerini veriyor arada ben de onu takipteyim, neyim eksik ailenin diğer fertlerinden...

19 yorum:

  1. hahaha depresyonlular siziiii ama buraya yansıyan şey çok güzel. Bilmem yani size neler çektirir ama biz iyiyiz sizi buradan izlerken:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ebrucum öyle mi :)) aman vitrin iyi olsun bari :))) çok teşekkür ederiz :))

      Sil
  2. :) benceede yaa.. sonuna kadar kullan bu bunalımı:)
    annelik bunalımı olsun, yaş sınırlaması olmasın :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. adanın annesi valla ben de depresyona girip kurtulucam yani :)) yetti :)))

      Sil
  3. Valla dogru soze ne denir bizde memleket degistirme bunalimindayiz :)) havasina suyuna alisamadik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iremmiss biz kendi ülkemizde bir bunalımdan çıkıp diğerine giriyoruz sizde bir de gurbet var... umarım en kısa zamanda alışırsınız...

      Sil
  4. Süpermiş valla, 2 yaş bunalımı, 4 yaş, 40 yaş derken biz ne oluyoruz dimi ama? Annelere de depresyona girme özgürlüğü istiyoruz :)) Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. efe büyürken bence de ne yani bi tek doğum sonrası depresyonuyla yırtabileceklerini mi sanıyolar :)))

      Sil
  5. Hahahaha doğru senin başın kel mi??? :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. burcum bence de :) depresyona girenlerin özgürce davranma hakkına biz neden uzaktan bakalım :)

      Sil
  6. Valla böyle şeker gireceksen bunalıma kandıramazsın kimseyi:) Bunalımı anlatışın bile, bunalımdan çıkarır insanı yeri geldiğinde:)

    Senin izinde yavaş ve emin adımlarla ilerliyorum biliyorsun. Biz şimdilik henüz ilk adımdayız. Kız 2 yaş bunalımında, oğlan yeni doğdu sayılır, koca 40'a yaklaşıyor, ben de şu doğum sonrasını atlatayım, 40'a doğru yol alacağım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah canım çok teşekkür ederim :) dışı seni içi beni yakar ama :))) ama her çocuk aynı olmuyor belki siz çok daha rahat hissetmeden geçirirsiniz bana öyle geliyor seninkiler pek sakin geliyor bana :)))

      Sil
    2. dışı seni,içi beni diyorum:))
      hakkını vereyim oğlan sakin de, kız fırtına:))

      Sil
  7. Anneler cengaverdir di mi ama..Ya gerçekten,sırayla geliyor bunalımlar, beni de bekliyorlar, bakalım ben ne kadar cengaverim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. itina ile bunalım atlatılır, en sonunda da bunalıma atlanır durumu bence bizimki :)))

      Sil
  8. ben ne yazayım yine benim yaşadıklarımı yazmış gibisin.Benim evimde de bir tane 4 yaşında oğlan var.Oğlanları anlatmamı hiç gekr yok.Sabakta akşama kadar koşuşturma atlma zıplma thlikeyle dolu günler yani.allah kurusun bu yaramaz afacanlar.Annelere babalara çok çok sabır ....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bizim evde de var fikriyem :)) bilmem mi bir de o oğlanın 5 yaşında ablası var ki combooo durumları... sabır canım bize amin...

      Sil
  9. kızların 6 yaşıda zor geçiyormuş...Erkek çocuklarının en zoru 3 yaş sendromları ki bu ergenlikle eşdeğer görülür...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kızların 6, erkeklerin 3 demek :) tam da zamanı o zaman bizim evin, ben de bu aralar niye bu kadar delleniyorum diyodum :)

      Sil

haydi söyle :)