24 Eylül 2012

dino excavation kit

eren' in dinozor sempatisi dur durak tanımıyor. en son doğum günü hediyesi olarak girdiği oyuncakçıdan dino excavation kit ile çıktı.
bu oyuncak, alçı bir kalıbın içinde yer alan dinozor iskeleti parçalarından ve plastik kazı aletlerinden oluşuyor. +6 yaş için uygun olsa da "ne kadar zor olabilir ki beraber yaparız" cehaleti ve "doğumgünü hediyesi bu kırmayalım çocuğu"  düşüncesiyle satın aldık. eve gelip de kazı çalışmalarına başlayınca işin o kadar kolay olmadığını, adeta bir arkeolog inceliği ve özeniyle çalışmak zorunda olduğumu acı bir tecrübe ile farkettim. zira bir parçasını güçlükle ortaya çıkardığım kemik parçasını, alçıdan kaba kuvvet ile ayırmaya çalışınca kırıp, eren in can hıraş ağlamalarına maruz kalmış ve suçluluğun dehlizlerine dalmıştım. en sonunda "plastik aletlerle olmayacak bu iş" diyerek harbi çekiç tornovidaya geçiş yaptım.
ortalığın alçı tozuna bulanmasına razı gelerek, neyse cezam çekerim kabullenişiyle kazı çalışmalarımıza bir hafta kadar devam ettik. lakin bu iş gerçekten de kolay değildi, kah umutsuzluğa kapıldım, kah gayrete geldim, işime devam ettim. her bir parçayı salimen alçı bloktan çıkarınca, ev eren'in sevinç nidaları ile dolup taşıyor, ben en neşeli tebrikleri alıyordum. bir gün kan ter içindeki çalışmalarıma tanık olan kayınvalidem "suya koy alçıyı yumuşar" dedi. netekim haklıydı ne varsa büyüklerimizde vardı. koydum suya alçıyı, çamur gibi oldu, elimle kırıp tüm parçaları kolayca çıkarmaya muktedir oldum. 

anneliğin bu zorlu yollarında önüme çıkan bir engeli daha aşarak, çocuğumun oyuncağını tamamlamayı başarmış olmanın gururu ile arz ederim efenim :)

15 yorum:

  1. Üstteki fotograftaki gülüş var ya işte onun için her şeye değer değil mi canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla değdi ebru cum :) ama ikincisi için ısrar etse de şimdilik almayı düşünmüyorum kesinlikle :))

      Sil
  2. gerçek arkeologlara sabır diler, sana da geçmiş olsun derim :)

    YanıtlaSil
  3. teşekkürler syra, sabır işi yani :))

    YanıtlaSil
  4. Aaa bizim favorimiz Talişle beraber.Her oyuncakçı çıkışı kaşla göz arasında bir tanesini kapıp kaçıyor:)
    Taliş kazma işinin kolayını buldu Nihanım alçıyı ıslatıyor azcık.Çok daha kolay çıkıyor;)aklınızda bulunsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah gülaycım ah keşke ben de baştan bulsaymışım kolayını, epey debelendim :)))

      Sil
  5. Ha ha haaa ay yarım okursan böyle oluyor işte siz zaten sulamışsınız alçıyı:)

    YanıtlaSil
  6. Dinazor olayına girmeyi heyecanla bekliyorum ben de. Sizin bu maceralarınızdan dersler çıkarıp belki o dönemi daha rahat atlatırız:)

    Haklı gururunuz elbette, ortaya çıkan ürünler harika görünüyor ve Eren kuzusunun gülüşü pek manidar:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler :) yalnız biraz daha büyüyene kadar bu tarz bir oyuncak almayacağım sanırım, sürekli takıp çıkarmaktan kırıldı maketin birkaç parçası :) zetin tanesi ve sizi de dinozor dünyasına bekleriz efenim :)

      Sil
  7. O zaman alkışlar kayınvalideye :D

    Yalnız çok güzel bir oyuncakmış. Çocukların her açıdan gelişmesini sağlıyor.Sabır, Merak, heyecan, güç, azim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet nilhan cım, emek ve sabır işi gerçekten :))

      Sil
  8. Ben bu oyuncak sektörüne baya fıransızım :)Adamlar neler güşünmüş :) Ama suya koyma fikri çok güzelmiş :D Günün birinde kazayla kızımda aynı oyuncaktan isterse aklımda bulunsun :)

    YanıtlaSil
  9. :))Hadi hayırlı olsun :)

    YanıtlaSil

haydi söyle :)