7 Şubat 2013

bizim çocuklar

yeni kelimeler türetmeye açıktırlar;  eren: anne sen de az mınzır değilsin... (munzur ve hınzırın karışımı)

söyleneni şıp diye anlarlar; eren: anne bana faydalı şekerden verir misin? anne: onun adı pastil oğlum. eren: anne bana postil verir misin?

uykudan önce tekrarlayan sağlık sorunları yaşayabilirler; elif: annee biraz yanımda durur musun, karnım ağrıyo da...(verilen bir kaç doz sevgi sonrası) anne: geçti mi? elif: evet ama birazdan tekrar ağrıyabilir...

oyun oynamayı severler; eren: anne sen "dana" oynamayı biliyo musun? anne: dana mı, nasıl bi oyun dana, hiç duymadım. elif: ya işte baya bir oyun, hani satranç gibi oynanıyo... anne: ha damaa :)))

duygusaldırlar; (kuzeninin elif' e hediye ettiği lazer ışık kalemi için) anne: elif' cim artık bununla oynarken pelin ablanı hatırlarsın... elif: evet ama o zaman da çok üzülürüm, çünkü onu ne kadar özlediğimi hatırlarım...

arabada plakalar ile oyalanmayı bilirler; eren:44 palatya demi? baba:evet, peki malatya' nın neyi meşhurdu? eren: sucuğu! elif: hayır eren sucuğu meşhur olan ay-fon!

içlerinde vatan sevgisi vardır; (anıtkabir gezisi sırasında) elif: eren hayır senin askere gitmeni istemiyorum, sen benim kardeşimsin, sana bir şey olursa çok üzülürüm. eren: bana bir şey olmaz, ben çukur kazıp içine saklanıp öyle ateş edeceğim, düşmanları yenince de geri geleceğim...

26 yorum:

  1. ay yerim ben bu kuzuları ne şekerler yaaa. palatya ve ayfon memleketimizin güzide vilayetlerindendir, annesi dana oynamayı nasıl bilmezsin :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya selcen işte bir an bilemedim :)) oysaki ayfonun sucuğuna da kaymağına da bayılırım yani :)

      Sil
  2. 41 kere maşallah akıllı kuzucuklara :))
    Yerim ben onların tatlı dillerini :)

    YanıtlaSil
  3. cevaplar şahane.Maşallah kuzulara...
    Anıtkabire en yakın zamanda gelmeyi planlıyoruz inşallahhh...Geç bile kaldık :(
    Plaka oyununu bizde çok oynarız,hepsini ezberledi Yamaç bu sayede...
    Sevgiler Nihancım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. anıtkabir'e bekleriz. 10 kasım 23 nisan vb günler dışında sıradan bir günde ziyaret etmenizi öneririm, sakin sakin gezin diye :)

      Sil
  4. Maşallah onlara , ama ne güzel gözlemlemişsiniz. Bir çok insan çocuklarının detaylardaki mucizelerinden habersiz. Çok öpüyorum akıllı bıdıkları:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. esra hanım biraz kulak kabartınca ne detaylar yakalıyor insan, yazılsa kitap olur hani :))

      Sil
  5. Maşallah.Çok tatlılar. Palatya'dan sevgilerle...
    http://eymenim-oglusumm.blogspot.com

    YanıtlaSil
  6. Hahaha çok hoş canım ya. Her birine ayrı gülümsedim. Severim o dudaklarıı

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel bayıldım muhabbetlerine:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. seda saol canım çok komik şeyler söylüyorlar arada :)

      Sil
  8. "eren:44 palatya demi? baba:evet, peki malatya' nın neyi meşhurdu? eren: sucuğu! elif: hayır eren sucuğu meşhur olan ay-fon!" bittim buna, canlarım ya:)

    YanıtlaSil
  9. Askerliğin "kötü"yönüyle ne güzel başedebilmiş.."çukur kazıp içine girmek"...benim oğlum bu konuda çok zorlanıyor...hatta asker dendimi ağlamaya başlıyor...asker kıyafetleri bile aldım...ne kadar uzak tutmaya çalışsamda haberler den çok etkileniyor...Umarım tüm kötülüklere karşı "çukur içinde"kalırlar
    hiç zarar görmezler...tüm çocuklar gibi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ve sanırım korkmakta da haklılar. haberleri izleyince insan bununla yüzleşmekte çok zorlanıyor hele çözümsüzlüğün dayatılması ve ne için sorusunun yanıtının olmaması çok üzücü...

      Sil
  10. benim yorumum gelmemiş tekrar yazatım.Senin çocuklaraına bayılıyorum.akılı ve neşeli fikrlerle beni neşelendiriyorlar.duygularını bu kadar iyi tanımıyor ve ifade edebildiklereine şaşaırıyorum.açıkçası ben bu kadar iyi kendimi ifade edemiyorum.Kendinle çocuklarınla gurur duymalasın.Öp benden iki akılı afacanı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fikriye teşekkür ediyorum bana hep böyle güzel şeyler yazıyorsun :)) ben de sanberk'i ve seni öpüyorum :)

      Sil
  11. Maşallah yaaa,harikasınız...palatyayı bile öğrenmiş bak sen :)))

    YanıtlaSil

haydi söyle :)