11 Mart 2016

Futbolcu Kartları

Elif' in 9. yaş doğum gününe kadar hediye listesinde daima istekleri oldu. Hatta aylar öncesinden yerini yapardı. Oyuncakçıya götürdüğümüzde seçimleri hep bizim için yüksek bedelli oldu. Mesela miniş kolleksiyonu yapardı, ponny kolleksiyonu yapardı. O kolleksiyonları ister istemez TL olarak hesap ederdim kaç para vermişiz bunlara diye :)

Eren ise talepleri olmayan bir çocuk oldu. En çok hayvan figürleri biriktirmeyi sevdi. Çocuğu doğum günü hediyesi için oyuncakçıya götürdüğümüzde en ucuzlarıydı seçimleri. Bazen ben bir şey beğenmedim deyip almadan çıktığı bile oluyordu. Bu duruma üzülüp onu hotwheels araba kolleksiyonuna yönlendirmişliğim de olmuştu :)
Geldiğimiz noktada artık Elif oyuncaklardan çok kitaplarla ilgili. Ancak Eren tüm geçmişin öcünü alırcasına öyle gereksiz bulduğum bir şeye merak saldı ki durduramıyorum! Bu futbolcu kartı olayı nedir arkadaş? Bu karton parçalarına dünya kadar para döküyoruz hiç bir eğitici geliştirici yanını da göremiyorum. Başlarda bir hevestir geçer diye aldığımız kartlar şimdi metal kutularda alınmak isteniyor. Harçlıklar biriktirilip kartlara yatırılıyor.  İyi güzel de bu işin sonu da yok ki. 
Dosyaları da var, hatta bir tane yetmedi de ikinciyi bile aldık. Ay o kutuları açarken heyecanını görmelisiniz. En son Messi çıktı diye evde bağıra bağıra dört döndü ne olduğunu bile anlayamadık. Meğer Messi çıkmış. Ronaldo' ya da pek sevinmişti. Bu kartlarda farklı renklerde puanlar var ben bilmiyorum ama sanırım bir anlamı var puanların. Sadece Eren değil sınıfındaki diğer erkek çocukları da aynı batağa batmış durumda. Okula götürüp oynadıkları için en sonunda öğretmen tamamen yasakladı. Kafalarını gereksiz bir sürü yerli yabacı futbolcu ve takım isimleriyle boş yere doldurmaları da cabası. Sevgili erkek anneleri Allah kurtarsın dediğinizi duyar gibiyim. Ben de son günlerde çocuğumu bu bataklıktan çekip kurtamanın yollarını arıyorum :)

16 yorum:

  1. çok çok iyi anlıyorum Yağız da Eren gibiydi sonra bu kartlar girdi hayatımıza evet bu bir furya sınıfça kapılıyorlar kankasının merakı devam ediyor ama Yağız birden bıraktı sebep ne ise şükrediyorum :))

    YanıtlaSil
  2. O futbol kartlari bu gunlerde bizimde gundemimizde var. Zaten okulda baska cocuklardan gordukleri icin bu akimin icine dustuler. Ben simdilik gecer diye ustlerine gitmiyorum. İnsallah canim bu sorunuda kazasiz belasiz atlatiriz. 🙈🙉🙊

    YanıtlaSil
  3. Bilge MOnster' lara merak sardığında Bilge' den iki yaş büyük kızı olan bir arkadaşım "şimdi çok para veriyorum ama gönlü geçince netten okutacağım bu çirkin şeyleri" demişti:)) Biz dede minişler var bir kutu dolusu, sonra legolar var içimi acıtan:))
    Bir ara bu kartlara el atmıştı "ne ola ki" diye ama anlamadı allahtan:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilge iyi fikir aslında :) Ben henüz ufukta görünmeyen yeğenler için saklıyorum. Belki torunlara yarar. Kızımın çeyizine mi koysam acaba :)

      Sil
  4. Ay okudukça bana bi sıkıntı bastı valla. Bakalım daha neler göreceğiz? Umarım kısa sürer bu dönem. Hayır kitap olsa, lego olsa neyse de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma öyle gereksiz bir şey ki. Bir de ezberliyorlar o futbolcuları...

      Sil
  5. Benimki tüm parasını yatırıyor bu kartlara :)
    Harçlığını kıstım sırf almasın diye, yok yine çare olmadı...
    Hayır neden onca kart biriktirilir ve ne işe yarar hala anlayabilmiş değilim :)))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı durumdaymışız. Geçer diyelim bekleyelim bakalım...

      Sil
  6. Benim küçükken hiç oyuncağım olmadı. Ve hala bunun üzüntüsünü yaşıyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir tane olsa da kıymetini bilirdik. Bir bebekle geçti çocukluğum ama neler ördüm neler ona :)

      Sil
  7. Hahahhahaaa gozunuzu korkutmak istemem ama (gerci Sebnem alisti bana artik:))
    Buyuk oglum 27 yasinda ve hala aliyor o kartlari helde deli gibi:))
    Umarim sizinki bir hevestir gelir gecer. Bir sure sonra etraftan, koltuk altlarindan, yatak icinden toplamaya baslayacaksiniz cunku:))

    YanıtlaSil
  8. Bir dönem çevreden görüp benim küçük de dadanmıştı bu kartlara. Atamıyorsun da sonra akıllarına geliyor. Kutularda dünya kadar taso, futbolcu kartı, ben ten kartı var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bizde sadece futbolcu kartları var, daha da çeşitleri var demek bu kartların...

      Sil

haydi söyle :)