5 Ocak 2012

neler oluyor bana

annem bakımlı, süslü kızları sever:) e altı kızı olan bir anne için de çok değil içlerinden bir kaçının istediği gibi olması... oysa ben yaradılıştan sadeyim, sevmiyorum doğal olmayan ajanlarla kendimi farkettirmeyi. hatta yapımda yok benim liderlik, kendini gösterme, öne çıkma halleri... adımı koyarken yapmış en büyük hatayı belki. nihan "gizli, saklanmış" demekmiş çünkü... makyaj yapmam, kuaföre yılda bir kez saçlarımı kestirmek için giderim, topuklu ayakkabı ve her türlü feminem giysi aykırıdır doğama... kot pantolon formam oldu yıllarca, yazın spor ayakkabı kışın cat tipi botlar ve bir tişört en fazla...

lakin yıllardır tanıdığım bana bir haller oluyor son zamanlarda. hala kullanmakta acemi olsam da çantamda gün be gün artmakta fondötönler, rimeller, allık ve benzerleri... ya yaşlanma karşıtı kremlere serumlara ne demeli... yoksa yaşlanıyor muyum diye düşünmekten ne alıkoyabilir beni... saçlarım bu yaşıma kadar makastan başka bir şey görmemişken, nasıl oturdum gölge yaptırmak için o kuaför koltuğuna... ya haftasonları bile ayağımdan çıkartamadığım topuklu botlar? onca karşıyken modanın prototip kadınlarına, nasıl girdim tayt ve tunik çıkmazına... etek ve elbise hiç yer bulamamışken giysi yelpazemde neden gözlerim vitrinlerde hep onları görmekte... saten pantolon mu asla diyen ben nasıl deneyebildim bugün onu kabinde... tek taş da neymiş kapitalizmin tüketim oyunu diye çelişkisiz savunurken nasıl bunca mutlu oldum aldığım o özel hediye ile...

sanırım değişiyorum. değişmeyen tek şeyden nasibimi alıyorum. otuzdördüme günler kala artık bedenimi süsleme arzumu itiraf ediyorum. anneciğim istediğin gibi biri oluyorum...




26 yorum:

  1. Nihancım değişiyoruz, bende farkediyorum eskiden asla dediklerimi şimdi beğendiğimi, üstüne üstlük kullandığımı ve çok beğendiğimi, sürekli bir yenilenme halleri oluyor sanki 30'undan sonra, hiç şaşırma, keyfini çıkar :)

    YanıtlaSil
  2. ;-)))
    okuyunca dedim ki; "sanırım yaşlanıyoruz"

    YanıtlaSil
  3. haha :)))) harikasınnn
    kalbinin sesini dinle ve onun götürdüğü yöne git
    sevgiler dostçakla canım

    YanıtlaSil
  4. ciddi ciddi yaş almakla ilgili olabilir mi? ilginçtir ki; ben de o yola girdim bir süredir :)))

    YanıtlaSil
  5. Aaaa ben de bir tek bende var diyordum. 35 ten sonra başladı şimdi 37 ile tavan yaptı, eskiden dalga geçtiğim tüy pul püsüre yapışır oldum :))

    YanıtlaSil
  6. nihan merhaba, bir öğlen yemek organizasyonuna katılmıştık hani beraber:) bence sadece yaş faktörü değil, yaşla beraber çocuklar büyüyünce, biraz senden bağımsızlaşınca kendine dönme, kendine bakma, farklı alanlara ilgi duyma olabilir...hoş ben hep düşkündüm böyle şeylere ama şimdi daha da arttı sanki...moda bloglarını takip eder oldum:) nasıl hissediyorsan onu yap en güzeli;)

    YanıtlaSil
  7. kendini bulmak mı kaybetmek mi denir acaba bu durum için ha,ne derdin Nihanım...

    YanıtlaSil
  8. hehe çok tatlısın nihancım..arada değişiklik istiyor değilmi insan..bende hep heves etmişimdir topuklu botlara filan ama beni bpğuyor derim hep.akşama kadar insanlar nasıl rahat ediyor o topukluların üstünde diye düşünürüm.ben giysem haşatı çıkar ayakkabının derim:)))
    iyi bir değişim ama.tebrikler..devam:)

    YanıtlaSil
  9. 30 yaşından sonra bir dönemece giriyor insan...çıkabilene ne mutlu...

    YanıtlaSil
  10. Ben de 37 ye yaklaşırken aynı durumdayım:) Üstelik o çizmelerle yürümekte zorlanıyorum :))

    YanıtlaSil
  11. tek taş itirafına çok güldüm :))

    YanıtlaSil
  12. derya normal diyosun yani :)) valla rahatladım ben de keyif alıyorum aslında, kadın olmanın tadını çıkarmak güzel :))))

    ecehan o da aklıma gelmiyor değil hani :))) e öyle ama yaş ilerliyor :)

    nesli kaptırdım gittim dediğin gibi :))) bugün süper bi elbise aldım kendime :))))

    YanıtlaSil
  13. sibel piştiii :))) benim şüphelerin kesin kanıya dönüşmek üzere :)))

    kaymaklı kadayıf daha coşacağım yani :))) ben botoks falan araştırmaya başlayım 37 ye kadar o zaman :))))))))

    seda cım seni hatırlamamam mümkün mü :))) çocukların büyümesi de etken olabilir ama ben onlar yokken de çok spordum yani anlattığım gibi. tamamen içten gelen bişey aslında moda blogları falan altyapın varmış senin öncesinden zaten:) gerçekten çok zarifsin :))))

    YanıtlaSil
  14. gönülcüm ben bende başka bir ben buldum :))))) ve onu sevdim :)

    ayşe şöyle ki ilk etapta ayaklar biraz isyan ediyor ama sonra teslim oluyolar :))) biraz ısrarcı olmak lazım :))))

    öz'üm çıkmak şu sıralar istemiyorum ama dönemsel biraz da, daha durgun dönemlerim de olur sanıyorum :)

    YanıtlaSil
  15. ebrucum zor olsa da süper ama d emi :))) biz zoru başarırırız :))))

    syra gül canım sen gül :) daha almadın mı eşine, almadıysan yakındır :)))

    YanıtlaSil
  16. Bende de tersine bir değişim başladı Nihanım eskiden makyajsız sokağa çıkmayan,topuklu ayakkabıyla 1 mayısa giden ben şimdi ayağımda spor ayakkabılar ve kotumla bir bütün oluşturduk:)
    Talişin hatırına topuklu çizme giydim bu gün hala bileklerimi ovalıyorum:))

    YanıtlaSil
  17. Nihancım bence sadece kendisi için bir şeyler yapmak kadın- erkek hepimizi mutlu ediyor, belki de eskiden bana yakışmaz deyip denemediğin şeyleri ufak bir motivasyonla deneyip çok yakıştığını ve ışığının daha da parladığını görmenin verdiği hazdır hepimizi mutlu eden :) Bu arada yaptığın tüm değişikliklerin çoook yakıştığını söylemeden geçmiyorum ve devamını sabırsızlıkla bekliyorum, "Yaşasın Süslü Kadınlar Kulübü" :):):)

    YanıtlaSil
  18. :)) Biraz değişiklik iyidir :))

    YanıtlaSil
  19. gülaycım o zaman benim tezim çürüdü :))) şaştım valla :)))

    fatoşcum bu değişimde payın olduğunu söylemeden geçemeyeceğim :))) yalnız bunun biraz da yaradılıştan gelen birşey olduğunu düşünüyorum, o altyapı bende çok yok gibi, bakalım göreceğiz nereye kadar gideceğim :))

    ahu kesinlikle katılıyorum, teşekkürler :))

    YanıtlaSil
  20. Bence de süper hele yandan bakınca ayrı güzel :))

    YanıtlaSil
  21. Nihan yazının okuyunca farkettim ki yaş olayı bende ters etki yaratmış. Eskiden çivi gibi topuklu giyen ben, makyajsız adımımı atmayan benn şimdilerde saldım çayıra durumları mevcut. Kuaförüm bile telaşlanıp arıyor "neredesin, iyimisin" diye. bir an önce toparlanmam lazım ama nasıl. Etek güzeldir ve bence her kadın etek giymelidir sözüm hala geçerli her ne kadar kot acayip rahat olsada.

    YanıtlaSil
  22. ebrucum yandan nereye bakıcaz topuklulara mı :)) öyleyse haklısın hala kalın ve az topuklu giyebilsem de bu da bir aşama belki, ince topuklara terfi edebileceğimi hiç sanmıyorum ama :)))

    yasemin sen de gülay gibisin demek :) ama içinde varsa da uygun ortamı bulursan eski günlerine dönersin gibime geliyor çünkü gerçekten insanı çok değiştiriyor makyaj vs :))bugün ilk kez elbise giydim siftahımı yaptım bakalım :)))

    YanıtlaSil
  23. Bizim işyerinde her yer ayna da yandan topuklu papuçlarıma bakıyorum ben arada:)) Platform topuk çizme aldım en son.

    YanıtlaSil
  24. Bende de aynı durum var Nihancım.Artık hiç pantalonlara bakmıyorum desem yeridir.Elbise ve eteklerde hep gözüm.Bende senin gibi ince topuk giyemesem de aldıklarımın topuklu olması beni mutlu ediyor.Kesinlikle bayanların duruşu değişiyor topuklularla :)

    YanıtlaSil
  25. ebru bana da lazım bir tane kahve tonlarında :)))

    ela toprak ve biz :) ve ben bunu daha yeni keşfediyorum :) ama hala bir eteğim ve bir elbisem var, kendimi biraz daha geliştirmeliyim sanırım :)

    YanıtlaSil
  26. doğru söze ne denir?
    isimlerin kişiler üzerinde ki etkisi malum....
    Neyse annenin bir şey demeye pek hakkı yok öyleyse ;)

    YanıtlaSil

haydi söyle :)