26 Temmuz 2012

kreş tatili

kreşimiz her yıl olduğu gibi bu sene de 1 ağustos-31 ağustos arası tatil. elif üçüncü (ve belki de sonuncu), eren ise ikinci yılını bitiriyor. haftasonu tatillerine bayılsalar da kreşe gitmek onlar için eğlenceli. artık kreşin kurdu oldular, neyi nasıl yapacaklarını, kuralları, esneklikleri biliyorlar. kendilerini ifade edebiliyorlar.
serbest oyun zamanlarında daha çok erkekler erkeklerle, kızlar ise kızlarla oynuyor. kızlardan birinin aldığı oyuncağı tüm diğer kızlar da almak istiyorlar. bu şekilde evimize giren elif in prestij oyuncaklarından bazıları; minişler, bebek ponny, barbie kuaför salonu, winx mikrofon seti, pinypons bebekler... bu durumu geç farkettim zira elif son günlerde şiddetle monster high bebekleri istiyor ve oyuncağı almamızla ilgisini kaybetmesi eş zamanlı oluyor. ben de bir daha bu tuzağa düşmemeyi umut ediyorum. erkeklerin ilgi alanı ise dinozorlar ve arabalar. özellikle hot wheels arabalar, şimşek mcqueen ve son günlerde angry birds oyuncakları...
bu seneki ek derslerimiz elif için; drama, jimnastik, müzik, resim-seramik, ingilizce ve satranç; eren de ise drama, jimnastik, müzik ve resim-seramikti. ingilizce ve satrançta gerçekten ummadığım kadar çok şey öğrendiler. ama en sevdikleri ders drama, çünkü drama öğretmenleri taklitleriyle onları çok güldürüyor. her nisan ayında geleneksel bir sergileri, 23 nisanda 5 yaş grupları için ve yıl sonunda da 6 yaşlar için mezuniyet gösterileri var.

yayın takipleri oldukça iyiydi. elif, erdem yayınlarından gülen yüzler okul öncesi eğitim setinin yanı sıra fen ve doğa bahçesi diye bir aktivite kitabını; eren ise besa yayınlarından yapabilirim eğitim seti ve adını hatırlayamadığım, A3 boyutunda güzel bir aktivite kitabını takip etti.

elif in kreşin güvenli ve steril ortamından ayrılıp, eylül ayında ilköğretime başlama fikri beni çok geriyor. burada sabah işe gelirken ikisini de bırakıp, akşam öğretmenlerden gelen geri bildirimle teslim alıyoruz. oysa okula başlayınca bir de etüt merkezleri girecek hayatımıza. sabah belki etüt merkezine gidecek, öğlen ise okula ve belki akşam babanneye... karda, kışta, yağmurda, sıcakta böyle bir maratonun içine girecek olması beni üzüyor. çalışmayan anneye en çok da bu dönemde ihtiyaç var sanırım.

26 yorum:

  1. Kalemlerin annesi :)
    Çalışan anne olmak zor birde okul başlayınca çocuklarda dahada zorlaşıcak galiba. Kolay gelsin şimdiden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. adanın annesi :) aslında şu ilk 4 yıl sorun olacak gibi görünüyor, bir de bu ara hep aklımda keşke öğretmen olsaymışım düşüncesi geziniyor...

      Sil
  2. Hangi kreşe gidiyorlar? Ben de aynı şeyleri düşünüp üzülüyorum bize henüz vakit var ama kreşe bırakırken içimiz rahat alırken herşeyi sorup öğreniyoruz. İlkokul sonrasında etüd merkezi :( Korkutuyor beni.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. selcen evet kreşte daha kolay. ders yok ödev yok, sadece oyun. ben gittikleri kreşi mail atayım sana :)

      Sil
  3. Offf ya Nihan, bakalım ne olacak hali yavruların? Ama biliyorsun bebeler bizden daha metanetli, daha kalender, daha güçlü ve daha hevesli yeniliklere. Belki de kreşten daha çok sevecek o heyecanlı maratonu. Allah hepimize ama en çok yavrulara kolaylık versin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayşen aslında belki biraz bunları duymaya ihtiyacım vardı, teşekkürler...

      Sil
  4. ilkokula başlayacak olmaları sanırım hepimizi çok geriyor :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet yeni bir düzen, nasıl olacak tedirgin oluyor insan...

      Sil
  5. evet aslında bebekken diye düşünüyoruz ama bence hayatlarının her aşamasında ihtiyaçları var evdeki anneye...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dilek, bebekken de mutlaka var 3 yaşa kadar özellikle. bir de bu ilkokulun ilk yılı sanırım en çok. ama dediğin gibi herzaman evde olması cezbedici bir durum :)

      Sil
  6. millet yağmur duasına filan çıkıyo ya bende okullara açılsın diye çıkıcam.zira evde kavga kıymet balataları sıydırdım iyice.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahhh aahhh annem geldi aklıma :)) kadıncağız şu okullar hayırlısıyla açılsa diye ne dualar ederdi :))))) tatil arifesinde tırstım ben de bir an :)

      Sil
  7. Allah yardımcınız olsun Nihan'ım.. okul meselesi muamma ama sen gene iyi düşünmeye çalış da iyi olsun inşallah:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah müminem, yani öyle kararsızım ki aslında... bir o yana, yana yana :)) bakalım ne olacak...

      Sil
  8. bu okul konusu benim de çok canımı sıkıyor. Tibet henüz anaokuluna başlayacak ama önceden hiç kreşe gitmediğini düşünürsek bu durum biraz sıkıntı yaratabilir. Allah kolaylık versin Nihan... hem size, hem çocuklara...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sibelcim tibetin zamanına oturur belki de bazı şeyler, bu yıl bir uygulamayı görelim bakalım... çok teşekkür ediyorum...

      Sil
  9. nihancım burdan işyerinden bi arkadaş da kızıyla ilgili okul konusunda aynı sorunu yaşıyor.geçen hafta önce burdaki hastaneye gidip rapor almak istedi.dr muğlaki çocuk psikiyatri bölümüne göndermiş.cuma günü ona gittiler.o kendi bi takım sorulardan sonra yine aynı hastanedeki çocuk psikoloğuyla beraber bi takım sorularla çocuğa kendi işini kendi yapamıyor bunun üzerine bir rapor vereceğim diyerek bu şekilde halletmişler.bende bunu yapmayı düşünüyorum.ve burda tanıdığım birçok insan...
    yukarıda okuduğum göndrmek istermeyen anneler rapor alıp göndemeyin en azından böyle bi seçeneğiniz var mecbur değilsiniz ki....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. buketcim sensin demi :) ya mecbur değiliz tatlım da benim kafam hala çok karışık. göndermesek seneye çok mu büyük olacak diye düşünüyoruz. biraz iriman bizim kız, şimdiden kaça gidiyo diye soruyolar, iyice tohuma kaçmasın sonra :))

      Sil
  10. Çalışan anne olmak, yada iki çocuklu anne olmak daha da zor..Şu ilkokul meselesi kabusum oldu artık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eminecim biz de erteledik bakalım eylül ayına, bakacağız sürece ve gelişmelere göre karar vereceğiz :)

      Sil
  11. Zor vallahi Nihancım çalışınca, okul dönemi ayrı zor, yaz tatili ayrı zor... Bak şimdi Kaan anneannesiyle yazlıkta mecbur, okul zamanında da böyle olacak belki. Ya etüd, ya yaz okulu ya bakacak birisi.. bir şekilde koşuşturmaca, ayrı kalmaca.. Şurada eylüle ne kaldı, hala aileler kararsız, tam olarak neyle karşılaşılacağı belirsiz. inşallah hayırlısı olur sizin için de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sedacım kaan ın ananesinde olması da bir şans. bu dönemde işyerine annesiyle babasıyla gelmek zorunda olan çok çocuk vardı. bakalım zor bir ilköğretim dönemi bekliyor bizi :)

      Sil
  12. Benimkisi kavuşmak için olacak ama ben de istiyorum artık açılsın okullar:))
    Şaka bir yana da be canım bu okul olayları kreş bitti germeye başladı hala devam ne olacak sonumuz bilemedim gitti.
    Şu hala bak eminim bununla yatıp kalkıyorsun.
    Off ya..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ebrucum ama çocuklar da tam tersi, tatil diye ölüp bitiyolar :) ben de isterdim ananesine babannesine yazlığa yollayabilecek bir şansım olsa ama özlem var işte değil mi :) elif ilk kez geçen gece teyzesinde kaldı gece, valla o bile ağır geldi dönerken eve aslında :)) herkes öyle diyor zaten kreşi çok arayacaksınız okula başlayınca diye bakalım payımıza düşeni yaşayacağız işte...

      Sil
  13. Ya herşey muammada...Yaş grubu olacak mı,sınıf sayıları kaç kişilik olacak...inşallah güzel günler bizi bekliyordur...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet epeyce bir araştırdım, düşündükçe kafam karıştı ama sonunda bir karara vardık rapor alma yönünde, hayırlısı herkes için :)

      Sil

haydi söyle :)