31 Ekim 2012

ekim sonu

elif' in bugünlerde görünümü bu şekilde. gerçi üstteki dişinin düşmesinde eren' in katkısı oldu ve malesef biraz kanadı, sanırım henüz zamanı değildi.
artık zor sorular sormaya başladı: anne bilimadamları allah' ın neden görünmediğini araştırıyorlar mı? allah çok yükseğe zıplayabilir mi? şimdilik kem küm ya da bilemiyorum gibi cevaplar vererek geçiştiriyorum. bu konuda yanlış birşey söylemek istemiyorum. sanırım nasıl davranmam konusunda biraz araştırma yapmam gerekecek.

geçen gün yurtdışına taşınma kararı almak üzere olan halası, elif' e bu konudaki düşüncesini sorduğunda: "önemli olan zengin olmak değil, mutlu yaşamak hala" cevabını vererek hepimize ne kadar büyümüş olduğunu ispatladı. 
elif' in son çizimleri :) bu konuda yetenekli olduğunu söyleyemem ama son zamanlarda epey geliştirdi kendini. sol tarafta aşıklar, erkek kadına kalp veriyor. sol tarafta elif ve babası :)

bu sene de 6 günlük bayram tatilini sevdiklerimizle dost ve akrabalarımızla birlikte geçirdik. öyle mutluyduk ki ertesi gün kreş olduğunu söylediğimde hep tatil olmasının ve hep birlikte evde kalabilmenin planlarını yaptılar. eve o kadar alışmışmışlar ki hiç kreşe gitmek istemiyorlarmış :)
büyük teyzesi eren'e çok sevdiği kitap olan vahşi hayvanların çitalar bölümünü okurken çitaların çok hızlı koştuğunu söylediğinde " ben çitadan daha hızyı kosayım yavyum" diyerek hepimizi güldürdü. eren "r,ş,l" gibi bazı harfleri söyleyemiyor. ben de ilkokula başlayana kadar bu şekilde konuşuyordum. şu an bize oldukça sempatik geliyor ama umarım kalıcı olmaz.

27 yorum:

  1. yeni dişleri sağlıkla gelsin inşallah :) bilmiş sorulara verilecek cevaplar konusunda tüm anneler birleşip bir kitap yazmalıyız bence :) bayramınız -tatiliniz- güzel geçmiş ne mutlu :) harflerin söylenişi kalıcı olmayacaktır, içiniz rahat olsun, sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayamaya ben de öyle umut ediyorum :) kitap konusunda kesinlikle haklısın bir ara öğretmenlerin yazılı sorularına verilen ilginç yanıtlar diye bir kitabı çıkmıştı çok çok komikti :))) teşekkürler...

      Sil
  2. Yanıt süper. Nasıl çabuk büyüyorlar gün gün.
    Annem çocukları salatalıklara benzetiyor:) Geceden sabaha büyürler diyor:)
    Öpücükler Elif'e

    YanıtlaSil
  3. Ebrunun annesinin dediği gibi göz açıp kapayıncaya dek büyüyorlar.. şükür ki büyüyorlar ama buruk da bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deli annem onların büyümesini izleyebildiğimiz için şükretmeliyiz değil mi...

      Sil
  4. Maşallah Elif'e nasıl da büyümüş. Bilinçli gençliğin temellerini görmek mutlu edici,
    yeni dişleri de hayırlı olsun, sağlıkla kavuşsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deryacım ne bileyim bilinçli olur umarım... öyle hırslı, rekabetçi, yargılayan şeyler yok bizde hiç. hep olumlu, hep verici, mutlu olmak sağlıklı olmak üzerine... göreceğiz bakalım, teşekkür ederiz :)

      Sil
  5. bazen verdikleri cevaplar karşısında nutkum tutuluyor! bu bücürler bir başka!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu cevaplar olmasa hala bebek sanacağız valla kocaman oldular oysa :))

      Sil
  6. Sorular ve dişler süper ;-)

    Erenin konuşması düzelir diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şepşeker bende öyle umuyorum. aslında "bayyı süt" isterken, "asığım asık, asığım asık" (romeo çizgi filminden replik) derken, "yemek çatay kasık la yeniy diymi" diye sorarken çok tatlı gelse de düzelse daha iyi olur tabi :))

      Sil
  7. Atesin o gunlerini merakla bekliyorum

    Zaman hizlica akip geciyor, surekli opup koklamak, sarip sarmalamak lazim:) yeni dislerine de yakinda kavusacak hayirlisiyla

    Ne mutlu ki bu gunlerini sizin gibi bir anneyle keyifle suruyorlar

    Sitenizi yeni kesfettim, takipteyim artik

    Bana da beklerim

    Sevgiler

    Ates boceginin annesi Muge:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. müge hanım iltifatınız için çok teşekkür ediyorum :) ben de öyle yapıyorum sürekli mucuk mucuk öpüp kokluyoruz, sarılıyoruz birbirimize, allah hepsini bize bağışlasın....

      Sil
  8. Merakla bu tür zor sorulara nasıl cevap vermek gerektiğine dair postunu bekliyorum. Sizden sonra da bizim başımıza geleceği ve ben de hiç hazırlklı olmadığım için seni örnek alacağım bu konuda...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. burcu evet ama sanırım soyut kavramları anlamaya 7 yaş sonrasında başlıyorlarmış, bu nedenle yüzeysel geçiştirmek daha doğru sanırım. yine de detaylı bir araştırma yaparsam yazarım :))

      Sil
  9. Maşallah.
    Yerim ben bunları, yeriiim.

    Hoşgeldim.
    Yeni üye anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  10. çok teşekkür ediyorum ilginize, siteyi inceleyeceğim :)

    YanıtlaSil
  11. Ben de kızımın Eren gibi konuşmasını isterdim. ece sanki hiç bebek gibi konuşmadı hep düzgündü kelimeleri. o yüzden çok imreniyorum.
    Bayram tatiline biz de alıştık. İnsanoğlu ne kadar tembel. boş bırakmaya gelmiyor :D
    Dişleriniz hayırlı olsun. İnci gibi dizilsinler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gerçekten mi :)) ben de emzikli çocukları çok severdim, bizimkileri alıştırmaya çok çalıştım, çeşit çeşit alıp denemiştim ama bir türlü em.m.ediler yalancı memeyi :) insan rahata kolaya çok çabuk adapte oluyor sahiden, teşekkür ederiz :)))

      Sil
  12. Ne güzelsiniz fotoda öylee!! Uzun tatilden sonra benim minik de hep isteksiz gitti bu hafta kreşe:( Şimdiki zorluklarımız bunlar ama demekki ilkokul çağında da ne cevap versem bu çocuğa şeklinde zorluklarımız da olcak:) Kolay gelsin hepimize

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sedacım çok naziksin :))) valla ilkokul döneminin zorluklarından şimdiden gözüm korktu, ödevler ders çalışmalar falan, kolay gelsin evet :))

      Sil
  13. Ne güzelsiniz,bayıldım foğrafınıza,maşallah.Sevgili Elif'in yeni dişleri kolaylıkla bulsun yerlerini.Ve evet biz hiç fark etmeden büyüyorlar,değişip,gelişiyor ve bazen bizi de ters köşe yapıyorlar.Bahtları açık olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dijle çok teşekkür ederiz, tüm çocuklar ailelerinin yanında sağlıkla büyürler umarım :)

      Sil
  14. Aşıklar, annesi ile babası oluyor anlaşılan tatlı Elif' in. Ne mutlu O' na, size...
    Yeni dişleri sağlıkla gelsin. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet evet doğru tahmin :)) teşekkürler, sevgiler bizden de :))

      Sil

haydi söyle :)