8 Nisan 2016

+8 Yaş Yeni Kitaplar

Bu sene eşimin iş arkadaşlarından biri büyüyen çocuğunun kitaplarını bize hediye etti. O kadar çok ve güzellerdi ki, Elif' le hemen kitapları dizip sergi yapmıştık. İçerisinde gerçekten beğendiğim almak istediğim kitaplar vardı. Biz bu kitapların kıymetini bildik, hepsini özenle kütüphanemize yerleştirdik. İnceledik, okuduk. İleride aynı güzel davranışı yapmak üzere kararlar aldık birlikte.  
Hediye kitaplar bizi epeyce idare etti ama blog arkadaşlarımdan güzel kitap tanıtımları gelince de dayanamadım. Yeni kitaplarımız henüz geldi. Hızlıca göz gezdirdiğimde 'Genç Kız Olmakla Nasıl Baş Etsem' sanki 11-12 yaşlarına daha çok hitap ediyor gibi geldi bana. Elif' e şimdi verip vermemekte kararsızım.
Filozof Çocuk Serisini zaten biliyoruz, Mutluluğu çokca sorguladığımız bugünlerde serinin bu kitabını özellikle almak istedim. Çok da başarılı bulduğumu söylemeliyim.
Vee işte Kumkurdu sonunda bizim evde :) Bu hafta sonu bitirmeyi planlıyorum merak ve heyecanla okuyacağım. Sanırım çocuklardan çok kendime aldım ben bu üçlemeyi :)

Bu arada fotoğraflarımın kalitesizliği beni çok rahatsız etmeye başladı. En kısa zamanda daha iyi fotoğraf çekebileceğim bir telefon almalıyım. Herkese bol oyunlu, bol okumalı eğlenceli bir hafta sonu diliyorum :)

17 yorum:

  1. Kıskandım kitaplarınızı. Kızım küçükken ona ben okuduğum halde daha çok kitap alırdım. Şimdi kız okumaya başladı ben bayadır kitap almadığımı keşfettim. İyi ki hatırlattın.
    Bu arada ben de pırıl pırıl fotolara bayılıyorum. Ama ben beceremiyorum.Yeni tel.da alamam:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pırıl pırıl fotolara hastayım canım ben de ya... Bir de kamerada bir çatlak var resimlerde belli oluyor. Ben çocuk kitaplarını çok seviyorum. Almayı da okumayı da :)

      Sil
  2. Nasıl baş etsem serisi dediğin gibi 11-12 yaş civarı...
    Biz de bu sene okuduk... Ancak algılayabildik :)
    Kumkurdu ilk önce benim okumak istediklerimden :) Hala alamadım :/
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genç kız olmakla nasıl baş etsem i ayrı bir kategoriye koy canım. Onu okuman lazım. Eğer bir kitapevinde denk gelirsen ilk başını bir oku :)) Gerçekten +12 diye düşünüyorum.
      Kumkurduna bayıldım bayıldım. Haftasonu okudum ve çok beğendim. Tavsiye ediyorum :)

      Sil
  3. Paylasmak ne guzel. Okuduklarimizi baskalariyla paylassak daha da cok kisi okuyabilecek aslinda. Gule gule okuyun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum. Büyük kitapları elbette kütüphane amaçlı saklanabilir ama çocuk kitaplarını saklamak çok anlamlı gelmiyor bana. Onları okumayı seven çocuklara vermek lazım. Çünkü nasıl sevindiklerini gördüm ben :)

      Sil
  4. ayyyy ne mutluluk o sergi öyle divandaaa valla bence deeee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet epey de kaldı o kitaplar öyle sergide, gittik geldik okuduk elif' le :)

      Sil
  5. Ben de benimkilerin kitaplarını ya yeğenlerime ya da ihtiyaç olan çocuklar için toplayanlara veriyorum. Kesinlikle kitaplar dolaşmalı....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harika yapıyorsunuz. Ben de aynı şekilde yapacağım hatta ilk seriyi ayırdım. Okulöncesi ve 1.sınıf kitapları :)

      Sil
    2. Şu 1. sınıf kitaplarına talip olsam ya ben :)

      Sil
  6. Aslında toplumumuzda hep böyle yardımlaşmalar olsa güzel bir davranış çocuk kitaplarını okumayı bende çok severim çocuklarım kitaplarını okul kütüphanelerine bağışlamıştı bol kitap okumalı günler dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet okul kütüphanesi de güzel bir fikir bir değil 10 kişi faydalanır. Teşekkürler :)

      Sil
  7. Kumkurdu'nu en önce okuyun diyecektim ben de ama bitirdiniz sanırım :)
    Benim en sevdiğim kitap kendisi...
    "Ben ve Sen" kitabının yazarı kim, daha geçen gün okuduğum kitabın adıydı ama kapak farklı... "Denizi Düşleyen Prenses" benim en sevdiklerimden :) Elif çok şanslı ne güzel kitapları olmuş...Roald Dahl'ın kitaplarından okudunuz mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ve Sen bizdeki Britannica Keşif Kütüphanesi yazarı Pamela Dell boyut yayınları. Evet sizdeki farklı ben de şimdi fark ettim. Roald Dahl Charlinin Çikolata Fabrikası, Büyük Cam Asansör, Dev Şeftali okuduklarımız :) Yakından takip ediyorum blogunu ve tanıtımlarını not ediyorum :)

      Sil
  8. Kumkurdu iyi ki yeniden basıldı. Öyle çok istiyordum okumayı. Aldığımızdan bu yana her gece mutlaka bir kaç öykü okuyoruz. Zackarina evin 3. Çocuğu gibi oldu.

    Biz henüz kitap veremedik kimseye, çünkü okumayı öğrenip kendileri de okusunlar bu kitapları istiyorum. Fakat sonra mutlaka paylaşmak gerek. Katılıyorum sana.

    Kitap sergisi çok keyifli görünüyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam bir kumkurdu müptelası oldum, küçük prensin tadını bıraktı bende :)

      Sil

haydi söyle :)