11 Mart 2012

hafta sonunda

evde kolayca deneyebileceğimiz bir deney, bonibonlar renklerini suya vererek hoş bir görüntü oluşturuyorlar. burada gıda boyalarından bahsederek çocukları bu tarz şekerlemeleri yememeye ikna etmeye çalışmak da etkili olabilir.bu deneyi, selcenin blogunda görmüştüm :) çocuklar deney yapalım deyince de aklıma ilk gelen oldu... bardaklara kabartma tozu koyup, üzerine sirke ekliyoruz ve köpürüyor. tuz ve şeker ekleyeyerek de biraz deneyi geliştirdiler :)
çok istikrarlı olmasak da buzpatenine gitmeye çalışıyoruz haftasonları...
oldukça keyif alıyorlar buzda :)
hamur oynamayı hala çok seviyorlar. yine bloglardan birinde görmüştüm hatırlayamadım. kuruyan oyun hamurlarına su ekleyip bekletince eski elastikiyetine kavuşuyormuş. atmaktansa denemeye değer :)
nar tanelerini nazikçe yerinden çıkmaya ikna etmezsen her yere sıçrayarak senden intikam alıyorlar... ama sonuçtaki görüntü her şeye değer, bu kış çok nar yedik...
çarşamba günü tekrar yoğun kar geliyormuş ankara ya. bu haber moralimizi biraz bozsa da güzel bir hafta olacağına dair olumlu hisler içindeyim :)

16 yorum:

  1. Biraz önce önceki yazına yorum yazmıştım ki, yenisi geldi. İki kardeşin birlikte yaptığı aktiviteler bende öyle hoş bir duygu bıraktı ki. Seni okuyunca, bu uzak diyarlardaki ben Ankara'yı ne çok özlediğimi farkettim. En çok da kardeşimi.

    Artık bizde de aktiviteler eksik olmuyor. Kesip yapıştırmaya bayılan bir pamuk kız var bizim evde. Deney yapmak için biraz daha zaman var bizim için.

    YanıtlaSil
  2. Tekrar kar mı? Ankara'daki bütün sevdiklerim bunalıma, depresyona girdi artık kardan. Bu sene kış şaka gibi geçiyor. Kolay gelsin valla

    YanıtlaSil
  3. ne tatlılar maşallah deneye bayıldım neler geliyor insanın aklına söz konusu çocuklar olunca
    güzelliklerle dolu bir hafta dileklerimle...

    YanıtlaSil
  4. Son paragrafa kadar 'aaa ne güzel' diyerekten okudum ama son verilen habere pek bir bozuldum :( Ben artık bahar gelsin istiyorum!

    Bu arada bir deney tarifi de ben vereyim, jelibonları suya atın ve bir bakın, sonra da bir daha asla ama asla almayın :)

    YanıtlaSil
  5. senin gibi annesi olsa Tibet 4 takla atardı eminim, harikasın :)

    YanıtlaSil
  6. Ne güzel kayıyorlar öyle :) Ben de istiyoruuumm buz patenine her hafta giderdim eskiden. Kızım biraz büyüsün de onunla gideyim diye bekliyorum :)))
    aaa kar mı geliyomuş haydaaaaaa

    YanıtlaSil
  7. benide evlatlık alırmısın:D

    YanıtlaSil
  8. Çok yaratıcısınız efendim. Biz de yapalım.
    Buzpateni neredeki?
    Off çok sıkıldım ben kardan.
    İyi geçsin haftanız

    YanıtlaSil
  9. Of off ne güzel deneyler, aktiviteler... :)
    O buz pateni yapan minikleri öpüyorum kocaman ;)

    YanıtlaSil
  10. defne ankara dan uzak kalınca insan çok özlüyor, ben de aynı şeyleri hissetmiştim. çocuklar büyüdükçe yapılabilecek aktivite çeşitleri de çoğalıyor, sevgilerimle :)))

    ışık sorma canım ama bu kez hafif geçecek mesela bugün beklenen kadar yoğun kar yağışı olmadı. çıkıcaz inşallah hepberaber depresyondan :)))

    YanıtlaSil
  11. mine cim evet öyle zahmet istemeyen bir anda çıkan şeyler :))) onlar da mutlu oluyorlar böyle şeyler yapınca :) teşekkürler...

    esracım jelibonları mutlaka deneyeceğim, yemelerinden iyidir en azından :))

    YanıtlaSil
  12. sibeel, ben de senin için aynısını düşünüyorum inan :)))))

    selcen bu kez karı ucuz atlattık sanırım :)) eskiden ben de çok kayardım, şimdi izliyorum sadece :)

    YanıtlaSil
  13. serpil sen beni al :)) sizin ev pek eğlenceli ve bol yemekli semirirdim sizde ben :)))))

    ebrucum bahçeli bel-pa... milli kütüphaneye yakın, bekleriz ida yı ve seni ne güzel olur :))))

    YanıtlaSil
  14. emine teşşekkür ederiz, biz de sizi öpüyoruz :)))

    YanıtlaSil
  15. Ooo süper aktiviteler. Hamur olayına bayılıyor bizim kız da. ikisinin de büyüyüp, birlikte oynayabilecekleri günleri heyecanla bekliyorum:)

    Çok tatlılar birlikte maşallah.

    YanıtlaSil
  16. çok tatlısınız bücürler :D

    YanıtlaSil

haydi söyle :)