6 Eylül 2010

ablamın izinde


çocuklar doğarlar, büyürler ve biz de bazı ilklere, dönüm noktalarına tanık oluruz... oturmaya başlarlar örneğin, emeklemeye, konuşmaya, tuvalet eğitimi alırlar ya da... bu noktalardan birindeyiz eren le.

izne çıkmadan önce eren in tuvalet eğitimi için bir deneme planlıyordum. kararımda özgür anne nin verdiği cesaretin de rolü büyüktü. elif le çok kolay olmamıştı bu sürecimiz. 26 aylıkken 1 haftalık çabamız sonucunda biraz yol katedebilmiştik.

erkek çocukların daha zor alıştığı konusunda kaynağını bilmediğim bir bilgi vardı kafamın içinde, sünnet olalı 2 ay olmuştu, bir de henüz 23 aylık olması sebebiyle hiç zorlamayı düşünmüyor birkaç gün bez takmamayayım diyordum kendi kendime...

süreç beni çok şaşırttı. eren beklemediğim bir şekilde tuvaletini öğrendi :) ilk 3 gün takip ettim, önce lazımlığa yapmak istemedi ama bir kez yaptıktan sonra ne zaman götürsem az ya da çok mutlaka çişini yaptı. 3.günün sonunda kendi söylemeye başladı...

bunda en büyük katalizörün, ablası olduğunu düşünüyorum. çünkü lazımlık, çiş ve kaka arasındaki bağlantı eren de zaten vardı... ablası ne yaparsa yapmak isteyen, sürekli onu gözlemleyen bir kardeş için sanırım bunu öğrenmek kolay oldu... elif in lazımlıkta ilk kez kakasını gördüğünde yaşadığı şaşkınlığı anımsıyorum da eren hiç yadırgamadı çünkü o manzarayı hergün görüyordu.

öğlenleri ve geceleri de kuru kalkınca 3,5 yıldır (6 ayı çift bezle olmak üzere) katkı sağladığım bez sektörü önemli bir müşterisini kaybetmiş oldu.

10 yorum:

  1. Sizin adınıza çok sevindim.Hemen alışmış olması daha da sevindirici..
    Eren artık kocaman bir adam olmuş bence:)))

    YanıtlaSil
  2. Hadi geçmişler olsun, biz de büyük çabalar sonunda kurtulmuştuk. Şanslısınız.

    YanıtlaSil
  3. darısı bizim başımıza hadi hayırlısı...
    bencede ablanın rolü büyük...bizde şevval olduğu zamanlar hep lazımlık klozete yapıyoruz haftasonuda çok iyiydi bu konuda ama ben hala cesaret edip gece bezini çıkaramadım bakalım bayramdan sonra inş...

    YanıtlaSil
  4. çok sevindim cnm .. bez sektörüne darbe ha :))

    YanıtlaSil
  5. Valla Bravo Eren'e annesini hiç üzmemiş bu konuda :) Darısı bizim başımıza .

    YanıtlaSil
  6. Ne mutlu size darısı bizlerinde başına..Benim büyük çocuklar en geç bir yaşında bırakmışlardı bezi ama bu konuda Utku beni üzeceğe benziyo biraz
    sevgiler

    YanıtlaSil
  7. alkışlar erene harikasın sen küçük adamm

    YanıtlaSil
  8. Yaaa Eylem bak! Sen daha 'tek çocuk annesiyim ben' de. Bişey yapmana gerek kalmıyor ki, küçük zaten büyükten görerek öğreniyor:)

    YanıtlaSil
  9. Yaaa Eylem bak! Sen daha 'tek çocuk annesiyim ben' de. Bişey yapmana gerek kalmıyor ki, küçük zaten büyükten görerek öğreniyor:)

    YanıtlaSil
  10. sihirli günce teşekkürler, bence de kocaman oldu :)
    syrakusa beter böcekle bu yollardan siz de geçmişsiniz. ya şanslıydık ya da elif le zor olduğu için benim beklentilerim düşüktü :)
    yasemin darısı başınıza :)
    utku nun annesi demek 1 yaşında bırakmışlardı bravo gerçekten... utku da öğrenir, kardeş bile olsalar hepsi farklı farklı :)))
    gülaycım teşekkürler, talişi öpüyorum kocamanından :)
    eylem, sen nehire yap kardeşi bak nasıl büyüdüğünü anlamayacaksın :) (veriyorum gazı :))))

    YanıtlaSil

haydi söyle :)