28 Eylül 2010

elif düşünce

sizi eve götürme telaşındaydım. sorunsuz, ağlamasız rahatça evimize gidelim istiyordum. eve girip, kapıyı kapattığımda bir rahatlama hissediyorum. henüz alışamadım ikinizle birlikte eve dönüş rutinine...

hoplayıp, zıplıyordun yanımda. o küçük kaldırıma zıplayarak çıkmak istedin. olmadı, düştün. kadırdım seni, elin ağzındaydı. elini çekince gördüm üst dudağındaki açılmayı ve kanı tabi... bir yanımda eren, bir yanımda sen ve etrafımızda çoğalmaya başlayan insanlar... selpak uzatıyorlardı bana, sen ağlıyordun, eren korkmuştu, karar mekanizmamı harekete geçirmesi gereken hücreler görevlerini yapmıyorlardı o sırada... ne yapacağımı bilmiyordum. bir taksiye yöneliyordum, bir telefonuma... biri bizimle gelse dedim. saolsun bir arkadaş refakat etti hastaneye kadar.

takside ağlaman yerini kabullenemeyişe bıraktı. "neden düştüm anne, ben düşmek istememiştim, neden dudağım yara oldu, artık zıplamıycam, zıplamayı sevmiyorum, artık hep yürüycem anne. ben oradan atlamak istemiştim düşmek istememiştim, ama düştüm, neden elimden tutmadın anne"

bizi plastik cerrahın dikiş atması daha uygun olur gerekçesiyle üniversite hastanesine yönlendirdiler. neyse ki düşündüğüm kadar kötü değildi, dikişe gerek görülmedi. bir antiseptik sprey, bir antibiyotik. ama gece epeyce bir şişlik vardı. doktor ufak da olsa bir iz kalacağını söyledi. böylece sezeryan esnasında şakağında oluşan neşter izine bir arkadaş eklendi.

sabah dudağındaki şiş azalmıştı."kreşe gitmek istemiyorum, arkadaşlarım yaramı görmesinler" dedin. bugün babannenle berabersin. seni öyle görmek beni çok üzdü ama sen çok güçlü bir çocuksun. "anne üzülüyor musun, ben artık üzülmüyorum, çünkü acımıyor" derken seninle gurur duydum. güzel kuşum, tatlı kızım bununla geçmiş bitmiş olsun. güzel yüzünden acı ve korku uzak dursun...

18 yorum:

  1. CANIM COK COK GECMİS OLSUN.. ALLAH BETERİNDEN SAKLASIN... CANIM YA NE KADAR AKILLI MASALLAH.. NE KADAR DA OLGUNLAR YAHU.. SASIP KALIYORUM...

    YanıtlaSil
  2. çok geçmiş olsun canım,,onların saçının teli acısa bizim 2 katı acıyor.dikiş atılmasına gerek kalmamasına sevindim..bu olgunlulkarı bizim gözümüzü bir hayli yaşrtıyor..yiğitte düşüp dudağını alnını patlatsa da oyuna geri dönüyor eve gitmek istemiyor.bana bakıpğ ayrıca gülümsüyor bide,hey allahım deyip bırakıyorum bende oyuna..
    canım alnındaki neşter izini anlamadım ve bunun içinde acaip oldum,yazmışmıydın bu önce....

    YanıtlaSil
  3. Büyük geçmiş olsun. Çok üzüldüm. Umarım zamanla o küçük iz de silinir gider.

    YanıtlaSil
  4. :( çok geçmiş olsun. içim bir tuhaf oldu okuyunca yazıyı. kuzulara hiçbirşeycikler olmasın

    YanıtlaSil
  5. cook gecmis olsun:(beterinden saklasin allah:(

    YanıtlaSil
  6. çok çok geçmiş olsun bizim için öp cesur kızımızı.. zeynepte hergün düşüyor ve dişleriyle dudağını kanatıp duruyor.. rabbim beterinden sakınsın inş..

    iki çocuklu olmak güzel ama zor dimi.. alışmak zaman alacak..

    geçmiş olsun tekrar canım..

    YanıtlaSil
  7. çok geçmiş olsun..benimde kızım geçen hafta çok kötü düştü..hala etkisindeyim..rabbim beterinden saklasın..umarım çok canı yanmamıştır miniğin..

    YanıtlaSil
  8. Büyük geçmiş olsun annesi. Ne kadar üzüldüğünü tahmin ediyorum. Çok sevgiler öpücükler ..

    YanıtlaSil
  9. Nihancım,
    Çook büyük geçmiş olsun canım.
    Ama ne yazık ki böyle büyüyorlar.
    Ben de Yağmur geçenlerde koltuktan düştü diye iki gün ruh gibi dolaştım.
    Zıplamaya devam diyorum.

    YanıtlaSil
  10. çok geçmiş olsun canım,neyseki çok önemli değilmiş anladığıma göre.
    ama insan dayanamıyor işte,beterinden korusun allah.
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. ah cnaım benim ya küçük prensesimize çok çok geçmiş olsun.İnşallah çabucak iyileşir.Ah çocukları acılara hiç dayanmaz anne yüreğü,i.Keşek tüm yaraları acılara onlara değil bize olsaydı keike.ama olmuyor maalesef.Düşe kalaka büyücekler tam bizim gibi.

    YanıtlaSil
  12. Geçmişler olsun Elif'ciğe. Çok şükür dikişlik bir şey değilmiş.Nasıl da korkuyla bakıyorlar böyle zamanlarda, insan hatırladıkça fenaoluyor.

    sevgiler

    YanıtlaSil
  13. bilge teşekkür ediyorum, ben de hergün şaşırıyorum :)

    ayşecim, bazı çocuklar düşünce çok ağlıyorlar mesela oğlum çok ağlar ama yiğit de elif gibi acılara dayanıklı sanırım. şanslıyız :) neşter izi şöyle; elif doğum esnasında dönüşünü tamamlayamamış ve sıkışmıştı. sezeryana girdim. doktorun azizliğim diyelim. elif doğarken hafif bir kesi oluşmuştu şakağında :(

    syrakusa teşekkür ediyorum :)iz konusunda dileklerin için saol...

    papillon kuzularımıza bişey olmasın, sağlıkları yerinde olsun bize yeter...

    pınar teşekkür ediyorum ve amin diyorum...

    anne, iki çocuklu hayat için ilk bir yıl gül bahçesi vadedemem ama sonrası harika, çok güzel... göreceksin yaşayacaksın ve iyi ki diyeceksin :))))

    gutguturuna, teşekkür ederim. senin prensese de çok geçmiş olsun...

    eylem, saol... üzüldüm ama şimdi daha iyiyim. bugün kreşe de gitti elif, ben de öpüyorum.

    yağmur, damla da mı düştü :( düşmeden büyümeleri imkansız gerçekten. size de geçmiş olsun. zıplamaya devam çünkü elif acısı geçer geçmez tekrar zıplamaya başladı :)

    ayşegül allah cümlemizinkini beterinden korusun tatlım, saol...

    fikriye evet haklısın aynen bizim gibi düşe kalka büyüyecekler... sevgiler sanberk e..

    YanıtlaSil
  14. çok geçmiş olsun, allah daha büyüklerinden korusun..

    YanıtlaSil
  15. Ay kıyamam yaa..Çok geçmiş olsun. Umarım daha iyidir şimdi.
    Ne zor işmiş bu annelik.Onlar ağlıyor biz ağlıyoruz, onlar düşüyor ama bizim canımız yanıyor..
    Onlara geleceğine bize gelsin demekten alamıyoruz kendimizi..
    Çok şükür ki dikişe gerek kalmamış, öperim miniği..

    YanıtlaSil
  16. Geçmiş olsun. Düşe kalka büyüyorar ama gel de annelere sor değil mi? O an nasıl da zordur. Şimdi iyi ya gerisi boş. Hangimizin ufak da olsa yara izi yok ki geçmişten. Ciddi birşey olmaması önemli olan.

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  17. kıyamam çok geçmiş olsun bu neşter olayını bir arkadaşta daha duydum nasıl bozuluyorum yaa. Tüylerim ürpriyor.

    YanıtlaSil
  18. nilay, teşekkür ederiz...
    emine daha iyi çok şükür... ertesi gün kreşe gitti. annelik gerçekten çok zor ve bir ömür sürecek bu hislerimiz...
    defne haklısın ize hiç takılmıyorum zaten.. onlar düşe kalka, biz yüreklerimiz çarpa çarpa büyüyecekler...
    esra evet neşter sinir bozucu, ama yapacak da birşey yok ki... hele doğar doğmaz böyle bir şeyle karşılaşması miniğin çok kötü :(

    YanıtlaSil

haydi söyle :)