1 Eylül 2010

iki küçük çocukla tatil

eğer 0-6 yaş grubu iki küçük çocuğunuz varsa, size yapabileceğim en iyi tatil önerisi bir otel olacaktır. otel tatiline geçen yaza kadar ne anlıyorlar ki, otur otur otur tatil bu mudur anlayışıyla bakmıştım... ama 1 ve 2,5 yaşında olan bizim bücürlerle altınoluk ta bir evde 2 hafta geçirdikten sonra yani temizlik, bulaşık, yemek, çamaşır gibi ev rutinlerine hergün denize taşınma, akşamları park ve bir de ağustos sıcağı eklenince daha iyi alternatifler olabilir diye düşünmüştüm.

otel in olumlu yanları:
+heryer birbirine yakındır. deniz, havuz, yemek, uyku, park gibi alanlara hiç eşya taşımadan yürüyerek 1 dk da ulaşabilirsiniz.
+çocuklar bir öğünü kaçırırsa üzülmezsiniz, heran bir yiyecek alternatifi vardır.
+muhtemelen çocuk dostu bir oteli tercih etmişsinizdir ve çocuklarla ilgilenen bir kaç kişi onlara resim yaptırır ya da oyun oynatırken kahve içebilecek ya da denize girebilecek altın kıymetinde bir 20 dk nız vardır.
+odadaki tv de bir kaç çocuk kanalı çekiyordur.
+akşam yemeklerinden sonra en azından 1 saat dansla çocukları oyalarlarken siz de bir kenarda oturup, yorgun bedeninizi dinlendirebilirsiniz.


olumsuz yanları:
+çocuğunuz çocuk havuzundan çıkmak istemeyecek, çok daha anlamlı ve sağlıklı bulduğunuz denize gitmek için binbir dil dökmeniz gerekecektir.
+birsürü insanın yemek yediği, birşeyler içtiği, havuza girdiği bu ortam her ne kadar temizlik ve hijyene önem verilse de bir süre sonra size itici gelebilir.
+bir kaç çocukta duyduğunuz öksürüğün aynını yakın zamanda kendi çocuğunuzda da duymanız muhtemeldir.
+tatile nereye gittin, güzelmiydi sorusuna ancak otel sınırları dahilinde cevap verebilirsiniz çünkü dışarı çıkıp çevreyi gezmek mümkün olmamıştır.
+5. günden sonra kendinizi kurulmuş robot gibi hergün aynı şeyleri yaparak ve kapana kısılmış gibi hissedebilirsiniz.

elif kollukla ve simitle havuzda güzel bir performans sergiledi. eren ise her ikisini de reddederek 2 yaşının verdiği tüm cesaretle kendini büyük havuzlarına bile atmaktan çekinmedi. gözümü biran bile üzerinden ayıramadım hatta iki kez havuzun dibinden saniyelik çıkarışlarım oldu.

ilk 4 gün gözlerimizi açtığımızdan uyuyana kadar çok hareketli geçen tatilimiz 5.gün elif in havuza girmeyeceğim, tv izleyeceğim talebiyle biraz duruldu. o gün küçük hanım istirahat buyurdular ancak akabinde başlayan öksürük, burun akıntısı sebebiyle gittiğimiz doktordan faranjit+bronşit teşhisi ve elimizde 1 kutu antibiyotikle dönünce tatilimizin o anda bittiğine hükmettim. ertesi gün eren de de burun akıntısı başlayınca tası tarağı toplayıp 1 günümüzü yakarak ankara yoluna düştük.yine de önümüzdeki birkaç yıl daha bizim için en hayırlı görünen tatil tipi bu sanırım...

6 yorum:

  1. bencede dediğiniz gibi çocuk dostu bir otel sanırım bizim için şu an en iyisi

    YanıtlaSil
  2. :)))
    hep güzel başlayıp buruk bitiyor...
    ben boşuna demiyorum tatil bu değil diye :))
    genede tatil işte...

    YanıtlaSil
  3. :)))
    hep güzel başlayıp buruk bitiyor...
    ben boşuna demiyorum tatil bu değil diye :))
    genede tatil işte...

    YanıtlaSil
  4. elif tek çocukla başka türlü de olabilir aslında ama iki taneyle başka türlüsü eziyet oluyor...
    nihal cim.. sizin tatil dönüşünüzü anımsıyorum, aynı hislerle döndüm ben de :)))

    YanıtlaSil
  5. Ne yalan söyleyeyim, ben bu filmi görmüştüm.. Geçmiş olsun bu arada..

    YanıtlaSil
  6. anladım ki bu yıl tatil yapmamalıyım:)

    YanıtlaSil

haydi söyle :)